35.000-45.000 TL 7800X3D 3070Ti Ddr5 Sistem Önerisi

prospect

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı
Zotac Gaming GeForce RTX 3070 Ti Trinity 8GB
Halihazırda bir sistemim bulunuyor içerisinde 3070Ti ekran kartı var. Bu ekran kartını alıp güncel ve iyi bir sistem üzerinde toplamak istiyorum. RGB takıntım yok hatta tamamen siyah bir kasa toplayabilirsem çok daha iyi olur.

Örnek olması açısından kafamdaki sistemi sizinle de paylaşmak istiyorum. Hem aklıma takılan bir-iki soru da var.

Anakart: Asus TUF Gaming B650M-PLUS Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı: Zotac Gaming GeForce RTX 3070 Ti Trinity 8GB (Şu anki sistemim üzerinde bulunuyor. Herhangi bir güncelleme yapmadan yeni sisteme takmayı düşünüyorum.)
RAM: Corsair 32GB (2x16) Vengeance RGB 6400Mhz CL32 DDR5 (Epey vs. üzerinden kontrol etmeniz için ürün kodu:CMH32GX5M2B6400Z32) (RAM ile alakalı kafama takılan bir konu var. RAM alırken işlemcinin sağladığı maksimum Mhz'e mi bakmamız gerekiyor? Yoksa anakartın sağladığı maksimum Mhz'e mi? Boşa para vermek istemem açıkçası.)
SSD: Samsung 990 Pro 1TB (Anakart'ın Gen5 desteklediğini biliyorum. Ancak Gen5 M.2'ler sizin de bildiğiniz gibi şu an çok pahalı, ileriye dönük güncelleme yaparım diye bu şekilde tercih ettim.)
PSU: Corsair RM750E 750W (ürün kodu: CP-9020262-EU)
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 280 (ürün kodu: ACFRE00135A)
Kasa: Lian Li O11 Vision Compact

Örnek sistemde hatalı-yanlış yaptığım bir şey varsa doğrusunu sebebiyle birlikte açıklarsanız hem ben, hem konuyu okuyan arkadaşlar bilgilenmiş olur.
Önerilerinizi bekliyorum. Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler. 🐧

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
merhaba, anakartın maksimum desteklediği miktara göre ram tercihi yapabilirsiniz https://www.asus.com/tr/motherboard..._memory?model2Name=TUF-GAMING-B650M-PLUS-WIFI
şu destek listesinde raminizin kodunu göremedim, bir sorun yaşayıp yaşamayacağınız hakkında birşey diyemiyorum. listede olan bazı ramler:

gen5 ssdler biraz pahalı ve gen4 ile arasında performans farkı yok denecek kadar az. seçtiğiniz ssd tercih edilebilir kalitelidir
güç kaynağı ileriye dönük olması açısından +850w alınabilir alternatif: https://www.gaming.gen.tr/urun/5786...t-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce
kasanın üst kısmına sanırım 280mm sığıyor, belki 360mm destekleyen bir kasa ve 360mm sıvı soğutma tercih edilebilir

KS

prospect

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba, anakartın maksimum desteklediği miktara göre ram tercihi yapabilirsiniz https://www.asus.com/tr/motherboard..._memory?model2Name=TUF-GAMING-B650M-PLUS-WIFI
şu destek listesinde raminizin kodunu göremedim, bir sorun yaşayıp yaşamayacağınız hakkında birşey diyemiyorum. listede olan bazı ramler:

gen5 ssdler biraz pahalı ve gen4 ile arasında performans farkı yok denecek kadar az. seçtiğiniz ssd tercih edilebilir kalitelidir
güç kaynağı ileriye dönük olması açısından +850w alınabilir alternatif: https://www.gaming.gen.tr/urun/5786...t-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce
kasanın üst kısmına sanırım 280mm sığıyor, belki 360mm destekleyen bir kasa ve 360mm sıvı soğutma tercih edilebilir
Anakartın RAM destek listesine bakmamıştım. Yalnızca EXPO ve Mhz uyumluluğuna odaklanmıştım. Donanım olarak uzun yıllardır Corsair ürünleri tercih ediyorum ve bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşamadığım için özellikle onu seçmek istedim. Ama tavsiye ettiğiniz ürünü de dikkate alacağım.

Güç kaynağı konusunda ise listede yazılı ürünleri PCPartPicker üzerinden seçip toplam güç tüketimlerini hesaba katarak tercih ettim. 750W fazlasıyla yetiyor ve parçalarda büyük bir güncelleme yapıp bu güç tüketiminin üzerine çıkacağımı sanmıyorum. Açıkçası bi' C4 de kullanmak istemiyorum sistemde markalı uygun bir şey olsun diye Corsair tercih ettim yine. Benzer fiyatlara iyi bir 850W güç kaynağına denk gelirsem mutlaka onu alırım tabii ki.

Kasa olarak aslında düz mesh bi' kasa almayı düşündüm. Ancak şu anda Corsair 280X Crystal kullanıyorum ve bu kasadan dolayı biraz böyle "şov" kasa alışkanlığım var. O nedenle Lian Li tercih ettim. Arctic markası ise gördüğüm kadarıyla soğutma performansı olarak rakiplerinden çok çok önde bi' firma, kasa içerisinde kullanacağım fanlar da Arctic olacak. Soğutma yönünden herhangi bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Uğraşınız için teşekkür ederim. Önerdiğiniz parçaları da araştıracağım, sağ olun.

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
Anakartın RAM destek listesine bakmamıştım. Yalnızca EXPO ve Mhz uyumluluğuna odaklanmıştım. Donanım olarak uzun yıllardır Corsair ürünleri tercih ediyorum ve bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşamadığım için özellikle onu seçmek istedim. Ama tavsiye ettiğiniz ürünü de dikkate alacağım.

Güç kaynağı konusunda ise listede yazılı ürünleri PCPartPicker üzerinden seçip toplam güç tüketimlerini hesaba katarak tercih ettim. 750W fazlasıyla yetiyor ve parçalarda büyük bir güncelleme yapıp bu güç tüketiminin üzerine çıkacağımı sanmıyorum. Açıkçası bi' C4 de kullanmak istemiyorum sistemde markalı uygun bir şey olsun diye Corsair tercih ettim yine. Benzer fiyatlara iyi bir 850W güç kaynağına denk gelirsem mutlaka onu alırım tabii ki.

Kasa olarak aslında düz mesh bi' kasa almayı düşündüm. Ancak şu anda Corsair 280X Crystal kullanıyorum ve bu kasadan dolayı biraz böyle "şov" kasa alışkanlığım var. O nedenle Lian Li tercih ettim. Arctic markası ise gördüğüm kadarıyla soğutma performansı olarak rakiplerinden çok çok önde bi' firma, kasa içerisinde kullanacağım fanlar da Arctic olacak. Soğutma yönünden herhangi bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Uğraşınız için teşekkür ederim. Önerdiğiniz parçaları da araştıracağım, sağ olun.
enermax b tier bir güç kaynağı tıpkı sizin attığınız modelde olduğu gibi, raijintek modeli de işinize görecektir c4 demek haksızlık olur :) tabiki tercih sizin. şimdiden hayırlı olsun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri