7800X3D İçin Sıvı Soğutma Önerisi (Temmuz 2023)

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Arkadaşım neredeyse aynı sistemi kullanıyoruz. Bir dolu video izledim. İzlediğim her videoda bu işlemcinin sıcaklıkları çok farklı. Arctiq liquid freezer ii 360mm RGB li modeli kullanıyorum soğutma olarak. Ancak işlemciyi fivemde zor soğutuyorum. Oyun içinde 80 dereceleri görüyorum. Battlefield 1 de 75 derecede çalışıyor. ets 2 de 68-70 olarak çalışıyor. Boşta 47-51 derece aralarında çalışıyor. Yük esnasında 80 derecede kendini korumaya alıyor sıcaklığı 80 de sabitliyor. Arctiq gibi bir soğutucunun 80 dereceyi görmesi beni çok şaşırtıyor. Ayrıca diğer soğutuculara göre radyatörü çok ama çok büyük. Buna rağmen performansı sen düşün. Ben kendime alternatif soğutucular aramaya başladım.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Arkadaşım neredeyse aynı sistemi kullanıyoruz. Bir dolu video izledim. İzlediğim her videoda bu işlemcinin sıcaklıkları çok farklı. Arctiq liquid freezer ii 360mm RGB li modeli kullanıyorum soğutma olarak. Ancak işlemciyi fivemde zor soğutuyorum. Oyun içinde 80 dereceleri görüyorum. Battlefield 1 de 75 derecede çalışıyor. ets 2 de 68-70 olarak çalışıyor. Boşta 47-51 derece aralarında çalışıyor. Yük esnasında 80 derecede kendini korumaya alıyor sıcaklığı 80 de sabitliyor. Arctiq gibi bir soğutucunun 80 dereceyi görmesi beni çok şaşırtıyor. Ayrıca diğer soğutuculara göre radyatörü çok ama çok büyük. Buna rağmen performansı sen düşün. Ben kendime alternatif soğutucular aramaya başladım.
hocam şey soracaktım 7700x ve 4070 ti yi 750W götürür mü acaba?

KS

Mustafatrk69

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum intel de çok ısınma problemi çok fazla güç tüketimi var diye Amd tercih ettim ve 7800x3d modeli çok hoşuma gitti oyun performansı olarak hem güç tüketimi de çok az dı intele göre ama bir türlü sıvı soğutucu belirleyemedim

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
ben 7700x kullanırken bu sistemde maksimum 550w tüketiyordum ama kafam rahat olsun diye 850w psu koymuştum sisteme. Sonra 1000w msi mpg aldım. Sonra işlemci değiştirdim vs vs derken sistem hazır hale geldi. Artık değiştireceğim bişi kalmadı. Şuan için soğutucu arıyorum dediğim gibi. 4070Tİ kullanacaklara tek tavsiyem bu kart 7800x3d ile mükemmel sonuç veriyor 7600-7700 vs bunlarla kart beslenmiyor

Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum intel de çok ısınma problemi çok fazla güç tüketimi var diye Amd tercih ettim ve 7800x3d modeli çok hoşuma gitti oyun performansı olarak hem güç tüketimi de çok az dı intele göre ama bir türlü sıvı soğutucu belirleyemedim
valla benim kafamda h150 var açıkcası. Yada bir delilik yapıp arctiqden 1 tane daha alıp onunla karşılaştırmak. Eğer benimkinde sorun varsa garantiye gönderip geleni satmak.

Ancak garantiden yeni geldi bu soğutucuda rgbler bozulmuştu direk yenisiyle değiştirdiler. Sorun olduğunu düşünmüyorum bir yandanda. Adamın teki h150 elite lcd li kullanıyor videoda boşta 54 derece veriyor. Benim ki 47-51 derecede dolanıyor boşta

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
ben 7700x kullanırken bu sistemde maksimum 550w tüketiyordum ama kafam rahat olsun diye 850w psu koymuştum sisteme. Sonra 1000w msi mpg aldım. Sonra işlemci değiştirdim vs vs derken sistem hazır hale geldi. Artık değiştireceğim bişi kalmadı. Şuan için soğutucu arıyorum dediğim gibi. 4070Tİ kullanacaklara tek tavsiyem bu kart 7800x3d ile mükemmel sonuç veriyor 7600-7700 vs bunlarla kart beslenmiyor

valla benim kafamda h150 var açıkcası. Yada bir delilik yapıp arctiqden 1 tane daha alıp onunla karşılaştırmak. Eğer benimkinde sorun varsa garantiye gönderip geleni satmak.

Ancak garantiden yeni geldi bu soğutucuda rgbler bozulmuştu direk yenisiyle değiştirdiler. Sorun olduğunu düşünmüyorum bir yandanda. Adamın teki h150 elite lcd li kullanıyor videoda boşta 54 derece veriyor. Benim ki 47-51 derecede dolanıyor boşta
7800x3d de gereksiz değil mi hocam ya onun yerine 7900x veya 7950x düşünüyorum şahsen (oyun maksatlı değil amaç sadece)

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Ben oyun için topladım pcyi şuan oyun için piyasadaki en iyi işlemci 7800x3d
7950x3d ye bazı yerlerde kafa atıyor. Bu yüzden 7950x3d ye daha fazla para vereceğime 7800x3d aldım. İşlemciden çok memnunum. Birde soğutabilirsem on numara olacak

Sa Ben Pc manyaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
29

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Arctic alıcan o zaman kardeşim. Başka piyasada soğutucu kalmyor. ben full üst kalite sistemi toplamaya çalıştıöm. 4090 lı sistem toplamaktansa full kalite olsun dedim. İmzamda sistem yazıyor zaten kontrol edebilirsin. Şuan tekrardan arctiq almayı planlıyorum. Bendekini garantiye yollayacağım. Çıkanıda garantiden gelince ilana koyarım artık yapacak bişi yok.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Bende bundan alıcaktım ama bu işlemci için yeterli olmazmış öyle dediler
en üstü asus rog var knk canavar gibi fiyatı da tuzlu olsa da

Ben oyun için topladım pcyi şuan oyun için piyasadaki en iyi işlemci 7800x3d
7950x3d ye bazı yerlerde kafa atıyor. Bu yüzden 7950x3d ye daha fazla para vereceğime 7800x3d aldım. İşlemciden çok memnunum. Birde soğutabilirsem on numara olacak
hocam oyunlar için çok fazla çekirdek gerekmiyor zaten max 7 serisi bi işlemci yeterli intelde olsa amd de olsa 9 serisi işlemciler üst seviye iş için güzel oluyor ve genelde o amaçla kullanılıyor zaten

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Hayır o model desteklemiyor

Diğer modelleri destekliyor onlarda 9000 tl civarlarında

KS

Mustafatrk69

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Bu modeli almaya karar verdim arkadaşlar sizde son neler söylemek istersiniz bu model için birde bu seçtiğim modele göre bir kasa önerirseniz çok iyi olur ekran kartım 4070ti büyük yani ona göre önerirseniz 😄

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Cooler master td500v2 başka kasa düşünme

Benim kullandığım kasa da çok büyük mesela ama arctiq olduğu için kasanın içi şişiyor

medyamaymunu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Enermax LIQMAX III ailesini önerildimi bilmiyorum ama bir göz atın am5 kiti olanlardan alabilirsiniz

KS

Mustafatrk69

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Arkadaşlar arctic almaktan vazgeçtim sebebi ise kasa ya sığması baya zormuş Corsair h150 360 mm sizce uygunmudur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri