Yardım 7800X3D Oc Yapıldı Değerler Ve Stabil Mi?

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
7800x3d pbo curve optimizer all core -35 girdim, Boost clock override +200 girdim.

1 Saat AIDA64 CPU+Ram+Anakart+SSD testi yaptım hocalarım. Tüm sistem stabilite bakmak adına. Hata bulunmadı. CPU max 61 derece, Anakart Max 45 derece, SSD Max 47 derece gördü. OCCT 10 dakikalık CPU ve CPU+Ram testi yaptım yine sorun bulunmadı. Ek olarak 1 saat OCCT CPU testi yaptım yine sorun bulunmadı ve max sıcaklık 73 derece.

Stabiliteden emin olabilir miyim hocalarım?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-14 015913.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-14 015913.png
    407.8 KB · Görüntüleme: 20
KS

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
1 saatlik aıda64 testi

Ekli dosyalar

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    80.7 KB · Görüntüleme: 12
KS

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sadece sistemi 4k oyun için ve video film gibi günlük işler için kullanıyorum. AIDA64 Testi benim için yeterli olur mu hocalarım?

KS

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
stabil gibi duruyor
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Şöyle bir durum açığa çıktı OCCT CPU+Ram testinde 12. Dakikada hata tespit etti. Fakat AIDA64 1 saat testte + olarak daha sonra 20 dakikalık testte sorun bulmadı. Hangi teste güvenmeliyim?

Dediğim gibi bilgisayarı sadece oyun ve günlük işler youtube vs için kullanıyorum. Ağır render işlerim vs yok. Oyunları 4k olarak oynuyorum yük GPU'da yani. Hiç bir zaman OCCT gibi zorlamayacağım sistemi o yüzden hata vermesine rağmen kullanmamda problem var mı?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Şöyle bir durum açığa çıktı OCCT CPU+Ram testinde 12. Dakikada hata tespit etti. Fakat AIDA64 1 saat testte + olarak daha sonra 20 dakikalık testte sorun bulmadı. Hangi teste güvenmeliyim?

Dediğim gibi bilgisayarı sadece oyun ve günlük işler youtube vs için kullanıyorum. Ağır render işlerim vs yok. Oyunları 4k olarak oynuyorum yük GPU'da yani. Hiç bir zaman OCCT gibi zorlamayacağım sistemi o yüzden hata vermesine rağmen kullanmamda problem var mı?
problem yok kullanabilrisin

KS

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
problem yok kullanabilrisin
Çok sağolun hocam içimi rahatlattınız. Başka forumlarda arkadaşlar OCCT testini AIDA64 testini hiç önermedi 7-8 saat başka testler önerdiler. Siz bir sorun yok diyorsanız gönül rahatlığıyla kullanabilirim. Yardımınız için çok teşekkür ederim hocam.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Çok sağolun hocam içimi rahatlattınız. Başka forumlarda arkadaşlar OCCT testini AIDA64 testini hiç önermedi 7-8 saat başka testler önerdiler. Siz bir sorun yok diyorsanız gönül rahatlığıyla kullanabilirim. Yardımınız için çok teşekkür ederim hocam.
rica ederim

KS

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın. Bir arkadaş, OCCT'nin CPU+Ram testinde hata verdiği için stabil olmadığını, AIDA64'ü dikkate almamam gerektiğini, bu şekilde kullanmaya devam edersem parçalarımın zarar göreceğini ve Windows'um dahil bir çok dosyayı bozacağını söyledi. Böyle bir durum var mı?

Ahmet Enes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam işlemciyle ağır bir işin olmadığını söylemişsin, oc yapmanın özel bir sebebi yoksa hiç dokunmadan kullanman yine fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Hem stabilite açısından kafanda soru işaretleri kalmaz.

KS

MelihÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam işlemciyle ağır bir işin olmadığını söylemişsin, oc yapmanın özel bir sebebi yoksa hiç dokunmadan kullanman yine fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Hem stabilite açısından kafanda soru işaretleri kalmaz.
Biraz sıcaklık takıntısı hocam :).

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri