8-9k arası Ekran Kartsız Sistem Öneri (APU Değil!) (20 Ağustos 2022)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
senin dediğin gibi yapıcak olursam bütçe 10kyı aşıyor ya işte bende bundan sizlere danışmak istedim
5600 lü sistem topladım 6.730₺ yaptı 2k yada psu lu kasa buldukmu tamamdır hocam. Ssd vardı değilmi sizde?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
senin dediğin gibi yapıcak olursam bütçe 10kyı aşıyor ya işte bende bundan sizlere danışmak istedim
Kasadan ziyade güç kaynağınız sağlam marka olsun sisteminize yetecek kadar 80+ bronze olsun white ya da sertifikasız olmasın siz şu an fp topluyorsunuz anladım kasada burada aşırı maliyetli olacak . 5600 işlemci rx6600(ileri de alınacak) b550 anakart alın ki amd anakartlar intelden ucuz olur sistemi rahatlıkla istediğiniz fiyata toplarsınız

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Sistem topladım fakat 8k küsür oluyor. Kasayla 10k yı bulur.
o zaman şöyle yapalım ben bütçeyi 10kyı az buçuk geçecek şekilde ayarlayım, siz bana toplayabildiğiniz en iyi sistemi atarsınız ryzenli sistem olsun

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Kasadan ziyade güç kaynağınız sağlam marka olsun sisteminize yetecek kadar 80+ bronze olsun white ya da sertifikasız olmasın siz şu an fp topluyorsunuz anladım kasada burada aşırı maliyetli olacak . 5600 işlemci rx6600 b550 anakart alın ki amd anakartlar intelden ucuz olur sistemi rahatlıkla istediğiniz fiyata toplarsınız
o zaman sistemi amd yapalım abi inteli boşverelim siz bana yine de 10kyı zor geçecek şekilde toplayıverin ssdyi ve ekran kartını çıkarmış şekilde ve ileriye dönük şekilde toplayalım rx 6600 takacam ilerde

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
o zaman sistemi amd yapalım abi inteli boşverelim siz bana yine de 10kyı zor geçecek şekilde toplayıverin ssdyi ve ekran kartını çıkarmış şekilde ve ileriye dönük şekilde toplayalım rx 6600 takacam ilerde
Ben pek kasaya takılan biri değilim yeni nesil sistem parçaları öyle yandım yandım değil kasaya çok para vereceğime sisteme yatırım yapan biriyim sadece rx6600 alacağım dediğiniz için 5600 işlemci önerdim oda sırf Smart Access Memory i tam olarak amd 5000 serisi işlemciler ile 6000 serisi ekran kartlarında tam verimle çalışıyor pcie 4.0 destekli ortalama b550 bir anakartla çok verimli olacaktır arkadaş 6.730₺ ye neredeyse kasa kalacak şekilde ayarlamış 9k yı geçmez büyük ihtimalle.

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
off burası baya iyi olmuş bi de bunun üstüne hava akışı iyi olan bi kasa + 650-700 watt arası bir şey bulmamız lazım

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
kasa ve güç kaynağı konusuda hiç anlamadığım konular işte

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
sen bütçeye 10k de kankam bi şekilde ayarlıcam
9k ya ayarlanmış güzel kalan 1 k ekran kartı sermayesi ya da ileride nwme ssd ya da ssd ram veya herhangi bir donanım birimine kalsın bence :)
msi kasa yan panel cam değil de akrilik onun yerine dark kasa yan cam temperli tercih edilebilir :) akrilik dediğin şu an gözümle bakıp küfrettiğim plastik bir şey :)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
9k ya ayarlanmış güzel kalan 1 k ekran kartı sermayesi ya da ileride nwme ssd ya da ssd ram veya herhangi bir donanım birimine kalsın bence :)
msi kasa yan panel cam değil de akrilik onun yerine dark kasa yan cam temperli tercih edilebilir :) akrilik dediğin şu an gözümle bakıp küfrettiğim plastik bir şey :)
Bahsettiğiniz kasa linki?

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
güzel güç kaynağı tam fp high power aktif pfc de var 80+ gold fiyatı da iyi bence güzel bir sistem olur rx6600 de içine girdiğinde tamam olur .
Şu dark kasada atx formunda güzel duruyor teknobiyotik
600w yeterli olur mu 650-700 e falan gerek yoksa onu alırım, ryzen 5 5600- rx 6600

KS

cptlykiaa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
Tamam geri kalan 1kya m2ssd alırım ;) . Dark kasalara baktımda çok var önerilen siz hangisini önerirdiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri