60.000 TL ve üstü 80 Bin TL PC Önerisi

bunverdi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Ekran Kartı
ASUS PRIME GeForce RTX 5070 PRIME-RTX5070-O12G 12GB GDDR7 OC Edition 192 Bit Gaming Ekran Kartı
Merhabalar;

80 bin TL bütçe ile böyle bir sistem topladım. Değişmesi gereken ya da daha iyi olarak tavsiye edebileceğiniz ürünler var mıdır?

ASUS PRIME GAMING B850-PLUS WIFI AM5 DDR5 8000+(OC)MHz ATX Gaming
Patriot Viper Xtreme5 PVX532G60C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 UDIMM Ram
ASUS PRIME GeForce RTX 5070 PRIME-RTX5070-O12G 12GB GDDR7 OC Edition 192 Bit Gaming Ekran Kartı
Team T-Force GA Pro 1TB 10000/8500MB/s NVMe PCIe Gen5x4 M.2 SSD Disk
MSI MAG PANO 100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 ATX Tower Gaming Kasa
GamePower GP-750 APFC 14cm 80+ Bronze 750W Power Supply
GamePower Skadi V2 120 ARGB 120mm Sıvı İşlemci Soğutucusu AM5 ve LGA1700 Uyumlu

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
228
totele baktığımda gayet mantıksız seçimler görüyorum

bazı ürünlerde görünüm ve marka sevdası ile gereksiz harcamalar görüyorum diğer ürünlerle karşılaştırdığında

profesyonel bir kullanım amacının olamdığını günlük kullanıcı oyun amaçlı sistem kullanan biri olduğunu düşünerek yazıyorum

fps ağırlıklı oyunlar oynuyorsan mantıklı bir işlemci
7800x3d ye 2x120 mm kaliteli bir kule tipi de yeter illaki sıvı istiyorsan o soğutma yerine 360 güzel bir ürün öneririm

anakart dar bütçe ile sistem kuranlarda b650m-r bile iş görür desek te senin bütçen biraz daha geniş b u olabilir

ram zaten fiyatları uçmuş seviyede çoğunlukla önerdiğimiz patriot viper bile yükselmişken rgb si dahi olmayan bu modele bu kadar para bence verme (rgb li al demiyorum ama rgb li alan birinde hadi 500-750 bilemedin 1000 tl yi ok diyoruz ama zaten fiyatlar yükselmişken rgb siz üründe sorunsuz uygun fiyatlı modele bak diyorum)

gen 5 ssd nin herkes için şart olduğunu düşünmüyorum gündelik kullanıcı için özellikle sıcaklık değerlerinde çok stabilleşmemiş (elbette stabil ürünler de var) ürünlere çok fazla paralar verilmemesi gerektiğini düşünüyorum
şu an 5000 ve üzeri hızlarda bir çok ürün gündelik kullanıcıya fazlası ile yeter
zaten seçtiğiniz anakartlarda 1 den fazla m2 slotu var gen5ler daha da yaygınlaşır daha kaliteli modeller çıkar fiyat daha da ucuzlar zaten büyük ihtimal ozaman kapasite ihtiyacınız da olacak ozaman gen5 alırsınız

kasa 6-7k arası para ödeyeceksin project zero konsept bir pc oluşturmayacaksın
bana mantıksız geliyor

ekran kartı kasayla bağımlı olarak kasa beyaz seçmişsin ekran kartında beyaz olduğuna dair bir ibare yok
olsa da diğer bileşenler de siyah çok mantıklı bir görünüm konmspeti olduğunu düşünmüyorum

gamepower çöp bomba c4 diyenler olacak
belki önceki modellerinde öyle ürünler vardır
bu modelleri için bu kadar diyemem ama yine de böyle bir sistem topluyorsan daha iyi bir ürün bakılmalı

burada gereksiz gördüğüm harcamalardan edinilen kazançla

ekran kartını amd 9070xt ye yükseltirsin ki
5070 den daha güçlü bir kart
amd istememenin gerçekten gereklli bir sebebi varsa eyvallah ama
amd yanıyormuş
amd watman hataları varmış gibi 6-7 senelik söylemlerle geleceksen lütfen gelme

p3rt3v

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Ram xmp destekli, sen Viper Venom expo yazanı alcaksın amd kullandığın için.
5070 12gb gram ile 80k sisteme gitmiyor 9070xt ya da 5070ti 16gb a geçilebilir.
Ssd çok uçuk bu sisteme ve psu soğutucu çok düşük

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
İnsanların göz zevkine hakaret edenlere aldırma. Seçtiğin parçalardan sadece SSD ve PSU sıkıntılı. Yayın, yapay zeka vesaire işlerle uğraşmayacaksan 5070 yerine 9070 XT daha mantıklı. SSD kesinlikle Gen5 gereksiz. İş için gerekli diyorsan bilemeyeceğim. 80k₺'na güzel bir sistem dizilir. İhtiyaçlarını belirtirsen biz de ona göre bir sistem belirleyelim.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
228
İnsanların göz zevkine hakaret edenlere aldırma. Seçtiğin parçalardan sadece SSD ve PSU sıkıntılı. Yayın, yapay zeka vesaire işlerle uğraşmayacaksan 5070 yerine 9070 XT daha mantıklı. SSD kesinlikle Gen5 gereksiz. İş için gerekli diyorsan bilemeyeceğim. 80k₺'na güzel bir sistem dizilir. İhtiyaçlarını belirtirsen biz de ona göre bir sistem belirleyelim.
göz zevkine hakaret derken

KS

bunverdi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her gelen mesaja saygı duyarım. Uzunca bir süredir masaüstü bilgisayar kısmından uzaktaydım, her işimi laptop üstünden hallediyordum. Bundan dolayı topladığım sistem mantıklı olmayabilir.

Bilgisayar %90 oyun temelli kullanılacak. İş için zaten macbook var, dolayısıyla ne tasarım proglarım ne de premiere tarzı kurdu/edit programları kullanılmayacak. Sahip olduğum curved ekran 1080p destekli ama birkaç yıl sonra değiştirebilirim. Bu yüzden ekran kartını 5060 yerine 5070 olarak seçmiştim. AMD'nin RX serisini biliyorum desem yalan olur. Detaylıca incelemedim. Belirttiğim kriterlerde sizce nasıl bir sistem toplamalıyım?

KS

bunverdi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram xmp destekli, sen Viper Venom expo yazanı alcaksın amd kullandığın için.
5070 12gb gram ile 80k sisteme gitmiyor 9070xt ya da 5070ti 16gb a geçilebilir.
Ssd çok uçuk bu sisteme ve psu soğutucu çok düşük
İçlerinde sadece kasa görünüm olarak hoşuma gittiği için tercih ettim. Onun haricinde marka sevdası değil de marka biliniriliği ve teknik servis sebebiyle tercih ettim. Örneğin Asus'un pek çok farklı ürününü yıllardır kullandım, kullanıyorum. Bundan dolayı tercih ettim.

Masaüstü sistemlerden uzunca bir süredir uzaktayım. İşlerimi ve hatta oyunlarımı dahi laptoptan oynadım. Şu anda kuracağım masaüstü sistem tamamen oyun odaklı olacak. FPS oyunları da öncelik olacak.

AMD ekran kartlarını detaylıca incelemedim. Bu yüzden 5070 tercih ettim. Sonuç olarak bu sistem yerine benzer fiyat bandında önerebileceğiniz sistem nedir? Yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Son olarak fiyat 80'de sabit kalacak diye bir şey yok. Değecek bir fark vardır bu rakam 85 de olur, 90 da olur. Yeter ki verdiğim paraya değsin!

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
228
Her gelen mesaja saygı duyarım. Uzunca bir süredir masaüstü bilgisayar kısmından uzaktaydım, her işimi laptop üstünden hallediyordum. Bundan dolayı topladığım sistem mantıklı olmayabilir.

Bilgisayar %90 oyun temelli kullanılacak. İş için zaten macbook var, dolayısıyla ne tasarım proglarım ne de premiere tarzı kurdu/edit programları kullanılmayacak. Sahip olduğum curved ekran 1080p destekli ama birkaç yıl sonra değiştirebilirim. Bu yüzden ekran kartını 5060 yerine 5070 olarak seçmiştim. AMD'nin RX serisini biliyorum desem yalan olur. Detaylıca incelemedim. Belirttiğim kriterlerde sizce nasıl bir sistem toplamalıyım?

oyun amaçlı bir sistem için

9070xt aldığında
5070 e göre verdiğin fazla paraya değer
5070 ti mı alsam diye düşündüğünde aradaki fiyat farkına baktığında da yine de fiyat performans 9070xt kalır
amd fanboyu filan da değilim onu söyleyeyim

araştırırsan sorarsan
5-6 sene öncesinin watman hataları ile alma amd watman hatası var veya cayır cayır yanıyor gibi saçma yaklaşımlarda bulunanlar olacak ama bu yorumu gözardı et

bir önceki şahsın laf sokma çalışması büyük ihtimal bana

biz ne dersek diyeyim
biz bir taraflarımızı da yırtacak olsak karar verecek olan sensin

ne ben ne o ne başka birinin yorumuna uyup uymamak elbetteki senin elinde

teknik açıdan %100 doğruluğu olan bir yoruma uymuyorsan
orda hadi tepki vermemiz doğal

ama kişiden kişiye değişebilecek durumlarda da yine fikrimizi belirtebiliriz ama karar senindir

ben şahsi fikrimi söyledim renk konsepti ile ilgili
katılırsın katılmazsın ama benim gibi düşüncede olan da bir hayli var
karşıt düşüncede olan da var
ama ben yine şahsi görüş olarak sözümün arkasındayım

genel bir bakış açısında

özellikle beyaz konsept sistem dizen kişiler
neredeyse bütün ürünlerini beyaz seçerler

hatta burada düşük seviye sistem dizen arkadaşlarımız illaki beyaz dediğinde bazen karşı bile çıkarız
bak beyazlar siyahlardan daha pahalı
zaten üst düzey bir sistem dizmiyorsun gel siyaha dön buradaki farkla işlemci ekran kartı yükseltmesi yap gibi

yeri gelir böyle tartışmalar da yapmışızdır

siz orta seviye bir sistem dizeceksiniz 3-5 fazla verip beyaz dizmek te istiyor olabilirsiniz

beyaz sistemin çok iyi göründüğünü düşünüyorsanız
sadece ekran kartı
veya dış kasa sadece beyaz olunca

çok ta bir anlam ifade etmiyor demek istedim

amaç belli bir yere kadar performans ondan sonra görünümse madem bir şeyi beyaz yaptınız geri kalanları da beyaz yapın ki mantığı olsun demek istedim

katılırsınız katılmazsınız o ayrı mesele

ama burada %100 teknik bir bilgi içeriğiymiş gibi bir algı oluşturmaya çalışmadım
arkadaş laf sokmaya çalışmış kendince

KS

bunverdi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyun amaçlı bir sistem için

9070xt aldığında
5070 e göre verdiğin fazla paraya değer
5070 ti mı alsam diye düşündüğünde aradaki fiyat farkına baktığında da yine de fiyat performans 9070xt kalır
amd fanboyu filan da değilim onu söyleyeyim

araştırırsan sorarsan
5-6 sene öncesinin watman hataları ile alma amd watman hatası var veya cayır cayır yanıyor gibi saçma yaklaşımlarda bulunanlar olacak ama bu yorumu gözardı et

bir önceki şahsın laf sokma çalışması büyük ihtimal bana

biz ne dersek diyeyim
biz bir taraflarımızı da yırtacak olsak karar verecek olan sensin

ne ben ne o ne başka birinin yorumuna uyup uymamak elbetteki senin elinde

teknik açıdan %100 doğruluğu olan bir yoruma uymuyorsan
orda hadi tepki vermemiz doğal

ama kişiden kişiye değişebilecek durumlarda da yine fikrimizi belirtebiliriz ama karar senindir

ben şahsi fikrimi söyledim renk konsepti ile ilgili
katılırsın katılmazsın ama benim gibi düşüncede olan da bir hayli var
karşıt düşüncede olan da var
ama ben yine şahsi görüş olarak sözümün arkasındayım

genel bir bakış açısında

özellikle beyaz konsept sistem dizen kişiler
neredeyse bütün ürünlerini beyaz seçerler

hatta burada düşük seviye sistem dizen arkadaşlarımız illaki beyaz dediğinde bazen karşı bile çıkarız
bak beyazlar siyahlardan daha pahalı
zaten üst düzey bir sistem dizmiyorsun gel siyaha dön buradaki farkla işlemci ekran kartı yükseltmesi yap gibi

yeri gelir böyle tartışmalar da yapmışızdır

siz orta seviye bir sistem dizeceksiniz 3-5 fazla verip beyaz dizmek te istiyor olabilirsiniz

beyaz sistemin çok iyi göründüğünü düşünüyorsanız
sadece ekran kartı
veya dış kasa sadece beyaz olunca

çok ta bir anlam ifade etmiyor demek istedim

amaç belli bir yere kadar performans ondan sonra görünümse madem bir şeyi beyaz yaptınız geri kalanları da beyaz yapın ki mantığı olsun demek istedim

katılırsınız katılmazsınız o ayrı mesele

ama burada %100 teknik bir bilgi içeriğiymiş gibi bir algı oluşturmaya çalışmadım
arkadaş laf sokmaya çalışmış kendince
Aslında tüm sistemi beyaz yapmayı da düşündüm ancak incehesap'ta seçtiğim ürünlerin beyazları yoktu. Başka sitelerden baktığımda da en uygun burası görünüyordu. Ama dediğini doğru, tüm sistemin beyaz olması daha mantıklı görünüyor. Gerekirse farklı yerlerden tedarik edip kendim toplama yoluna da gidebilirim.

Sistemi toplarken anakart ve ram konusunda biraz düşünmedim değil. B850 yerine b650 mi alsam diye. Ya da ram'de daha bilindik markalara yönelip daha fazla mı ödesem diye. Aynı şekilde güç kaynağı bronz sertifikalı yeter mi yoksa Gold sertifikalı mı olsa diye. Türkiye ölçeğinde sisteme ayırdığım bütçe fena değil diye düşünüyorum, bu yüzden olabildiğince mantıklı bir sistem toplamaya çalışıyorum. O nedenle fikirleriniz benim için değerli.

p3rt3v

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
İşlemci 7800x3d gaming gecesinde çıkarsa 13500lere kadar düştüğünü gördüm
Anakart b650 ve üstü atx boyut alman lazım,fotoğrafına bakarsan soğutma blokları ne kadar iyi görebilirsin buna dikkat ediyorsun
Ram, işlemci amd olduğu için expo destekli olacak, oyunda 6000 ideal olduğu için 6000 olacak, cl değerinin düşüklüğü daha iyi ama sen bunu çok da farkedemiceksin.patriot yazmışsın zaten patriot Viper Venom 6000 cl30 alırsan expo destekli oluyor daha ucuza. Senin yazdığını patriot İntel kullananlar için hazırlamış.
Ekran kartı 9070xt ya da 5070ti 16gb seçmen daha iyi olur
Ssd oyuncu için kioxia pro kc3000 gen4 yeter, bunda da dram önbellek var mı diye bakıyorsun, 5000 4000 hızlar yeter, gen 5 abartı olur
Kasa mesh olsun atx olsun, zevkine hitap etsin
Psu en az 850watt, korumaları tam, sıkıntı çıkarmayacak olması lazım. Fsp, enermax, rajintek, high power markaları fiyat performans olarak iyidir.
İşlemci soğutucu ya 2-3bine hava soğutma thermalright vs. Ya da minimum 4000liralık 360 lık sıvı soğutucu, sıvı soğutucu için yorumlara bakıp almana fayda var hangisini alacaksan

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
228
İçlerinde sadece kasa görünüm olarak hoşuma gittiği için tercih ettim. Onun haricinde marka sevdası değil de marka biliniriliği ve teknik servis sebebiyle tercih ettim. Örneğin Asus'un pek çok farklı ürününü yıllardır kullandım, kullanıyorum. Bundan dolayı tercih ettim.

Masaüstü sistemlerden uzunca bir süredir uzaktayım. İşlerimi ve hatta oyunlarımı dahi laptoptan oynadım. Şu anda kuracağım masaüstü sistem tamamen oyun odaklı olacak. FPS oyunları da öncelik olacak.

AMD ekran kartlarını detaylıca incelemedim. Bu yüzden 5070 tercih ettim. Sonuç olarak bu sistem yerine benzer fiyat bandında önerebileceğiniz sistem nedir? Yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Son olarak fiyat 80'de sabit kalacak diye bir şey yok. Değecek bir fark vardır bu rakam 85 de olur, 90 da olur. Yeter ki verdiğim paraya değsin!
SİZİN İLK BAŞTA OLUŞTURDUĞUNUZ SİSTEM NE KADAR TUTTU TAM OLARAK

KS

bunverdi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SİZİN İLK BAŞTA OLUŞTURDUĞUNUZ SİSTEM NE KADAR TUTTU TAM OLARAK
81 bin Tl.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
KASA https://www.akakce.com/bilgisayar-k...-atx-oyuncu-bilgisayari-fiyati,645046017.html

SOĞUTUCU https://www.akakce.com/islemci-sogu...i-420-argb-acfre00109a-fiyati,1184751493.html

EKRAN KARTI https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965200325.html

ANAKART https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1188312280.html

İŞLEMCİ https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-2-ghz-fiyati,334009206.html

RAM https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...ld5u16g60c32lg-rgd-ddr5-fiyati,623059627.html

PSU https://www.akakce.com/power-supply...r30b00037-gen5-1-850-w-fiyati,1186430164.html

SSD https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html

Bu sistem 76400₺ civarı yapıyor. Cuma indirimlerinde denk getirebilirseniz bazı ürünler daha düşük fiyatlara alınabilir. Önerdiğim ürünler kaliteli, F/P ürünler. Ürünler hakkında detaylı bilgi verebilirim isterseniz. Oyun için ideal bir sistem. Kasa seçtiğiniz kasa, ancak komponentlerin çoğunluğu siyah, kasa beyaz. Bence gitmez o yüzden siyahı tercih edilebilir. Yine siz bilirsiniz, göz sizin zevk sizin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri