Yardım 80K - 100K Bütçe Ile RTX 5070 & 7800X3D Sistem Tavsiyesi (Sıfır Veya İkinci El)

Esque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
7800X3D
Ekran Kartı
RTX 5070
Selamlar dostlar,
Yakın zamanda bir sistem toplama niyetim var. Önceliğim oyun performansı olduğu için işlemci tarafında Ryzen 7 7800X3D, ekran kartı tarafında ise yeni nesil RTX 5070 ikilisini hedefliyorum. Bütçem 80.000 TL ile 100.000 TL arasında değişiyor.
Şu an radarıma takılan iki farklı sıfır sistem var, linklerini aşağıya bırakıyorum:
Gaming.Gen.TR (Carnage-Shadow5070): Sistem Linki
Vatan Bilgisayar: Sistem Linki
Ayrıca ikinci elde de bu ayarda sistemler kovalıyorum ancak fiyatlar bazen sıfırından daha yüksek olabiliyor.
Sizce bu bütçede bu sistemlerden hangisi daha mantıklı? Ya da bu fiyat aralığında parça kalitesi daha yüksek (Anakart, PSU, RAM uyumu vs.) önerebileceğiniz "şu sistemi al geç" diyebileceğiniz başka bir alternatif var mı? Özellikle RTX 50 serisi yeni olduğu için darboğaz veya uyumluluk konusunda dikkat etmem gereken bir nokta varsa belirtirseniz sevinirim.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
584
İki sistem de alınmaz.
Anakart Asus B850M- K ya da Gigabyte B850M-Force tercih edin.
Ramleri 6000Mhz CL 30 değerinde bulun. CL Değeri 32 yi geçmesin.
Fazeon kasa ön panel kablo ve soketleri çok kalitesiz.
Kioxia dram li ssd alabilirsin.
7800X3D + B850M-K + Patriot venom 6000Mhz CL30 Ram bu üçlü ile sistem stabil olur.
Ekran kartı duruma göre bakarız. Gainward ya da Colorful.
Kasayı vatandan da ayrı alabilirsin indirimli.
Msi anakart ve CL36 Ram bu ikiliden uzak durun, sistem Xmp Expo profile 1 de boot etmeyebilir, sürekli crash bug durumları yaşanabilir.

KS

Esque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İki sistem de alınmaz.
Anakart Asus B850M- K ya da Gigabyte B850M-Force tercih edin.
Ramleri 6000Mhz CL 30 değerinde bulun. CL Değeri 32 yi geçmesin.
Fazeon kasa ön panel kablo ve soketleri çok kalitesiz.
Kioxia dram li ssd alabilirsin.
7800X3D + B850M-K + Patriot venom 6000Mhz CL30 Ram bu üçlü ile sistem stabil olur.
Ekran kartı duruma göre bakarız. Gainward ya da Colorful.
Kasayı vatandan da ayrı alabilirsin indirimli.
Msi anakart ve CL36 Ram bu ikiliden uzak durun, sistem Xmp Expo profile 1 de boot etmeyebilir, sürekli crash bug durumları yaşanabilir.
Hocam önerebileceğiniz bi hazır sistem var mı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri