60.000 TL ve üstü 85-90Bin TL Sistem Toplama

YusufEymenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
9800x3d
Ekran Kartı
9070 XT
Dostlarım hepinize merhaba,Geçen gaming gecesi çok uygun fiyata red devil 9070 xt aldım.(31.999 TL)Kalan parçaları da ağustos başına doğru bitirmek istiyorum.Aklımda şöyle bir plan var,fikirlerinizi almak istedim.Sadece ekran kartı aldım onu da belirtmek isterim.
İşlemci:Gaming gecesi 9800x3d (18.999₺)
Anakart:Gaming gecesi X670E (10.500₺)
Ram:Gaming gecesi kingston beast rgb 32gb cl30 6000mhz (4800₺)
Ekran kartı:Red devil 9070xt (31.999₺/ALINDI)
Depolama:Kioxia exceria pro 2tb (6000₺)
Güç kaynağı:Enermax revolution 1200w (5500₺)
Soğutucu:Deepcool LS720 SE (4000₺)
Kasa:Lian li o11 vision + fan yada h9 flow ve gelen fanlar (7000-8000₺)

Aklımdaki liste bu.B850 eagle wifi 6E almayı düşünüyordum X670 şaşma dediler.Neden?2bin tl değecek mi?7 yıl kullanmayı planlıyorum ve bu bütçe kasa için.Toplam fiyat 88-89bin gibi birşey yukarıdaki haliyle.Ne düşünüyorsunuz?Alınır mı?Sizin önerilerinize de sonuna kadar açığım.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam hayırlı olsun öncelikle. Güç kaynağı bir miktar aşırı olmuş ancak sistem kesinlikle kaliteli ve ateş ediyor. Şimdiden güle güle kullanın. O11 vision ısı konusunda biraz geride kalıyor. H9 flow daha iyi olabilir.

KS

YusufEymenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam hayırlı olsun öncelikle. Güç kaynağı bir miktar aşırı olmuş ancak sistem kesinlikle kaliteli ve ateş ediyor. Şimdiden güle güle kullanın. O11 vision ısı konusunda biraz geride kalıyor. H9 flow daha iyi olabilir.
Teşekkür ederim hocam.Güç kaynağı 1200w olduğundan değil,F/P olduğundan.H9 daha pahalıya geliyor.Gerek var mı yada akvaryum kasa ne önerirsiniz?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
F/P konusunda haklısınız orasını pek düşünmedim bütçe limiti yüksek diye. Enermax'dan devam kesinlikle.

Kasa olarak yine Lian Li O11D EVO RGB önerebilirim ancak o da biraz yüksek fiyat. Düz bilinmedik bir marka olsun derseniz Zoko King olabilir dahili fanlı kumandalı ARGB'dir. Bilindik bir marka olsun derseniz MSI MAG PANO olabilir ama ben pek beğenmiyorum o kasayı siz yine de inceleyin. Ha bu arada, O11 Vision eğer üst mesh paneliyle soğutucu takılarak kullanılırsa ısı problemi yaratmaz. Ancak cam panel ile ısı problemi yaratabilir. Aslında problemden kastım da 2-3 derece maksimum. Ama bu farklar bazen istenmeyen problemler yaratabilir. Asus A31 Plus olabilir belki hoşunuza giderse.

KS

YusufEymenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
F/P konusunda haklısınız orasını pek düşünmedim bütçe limiti yüksek diye. Enermax'dan devam kesinlikle.

Kasa olarak yine Lian Li O11D EVO RGB önerebilirim ancak o da biraz yüksek fiyat. Düz bilinmedik bir marka olsun derseniz Zoko King olabilir dahili fanlı kumandalı ARGB'dir. Bilindik bir marka olsun derseniz MSI MAG PANO olabilir ama ben pek beğenmiyorum o kasayı siz yine de inceleyin. Ha bu arada, O11 Vision eğer üst mesh paneliyle soğutucu takılarak kullanılırsa ısı problemi yaratmaz. Ancak cam panel ile ısı problemi yaratabilir. Aslında problemden kastım da 2-3 derece maksimum. Ama bu farklar bazen istenmeyen problemler yaratabilir. Asus A31 Plus olabilir belki hoşunuza giderse.
Hem cam hem mesh olarak mı geliyor?üste fan takabilir miyim?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hem cam hem mesh olarak mı geliyor?üste fan takabilir miyim?
Sistemi toplamadan önce araştırmıştım kutu açılış videoları izlemiştim. Öyle hatırlıyordum hocam tekrar baktım doğrudur. Radyatör de takılabiliyor üste 360mm veya 3 adet 120mm fan takılıyor. Çok güzel kasadır kendisi. Benim de kullandığım O11 serisinden. Ben biraz daha üzerinde oynanabilir olduğundan O11 Dynamic Evo RGB modelini seçtim. Kasa ters kullanılabiliyor, anakart yukarı aşağı takılabiliyor, ön I/O portunun yeri değiştirilebiliyor vs bir sürü özelliği var. O11 Vision modeli ile arada kalmıştım ama "Evo" olmasından dolayı bu kasayı tercih ettim. O11 Vision Compact, O11 Vision'dan bir tık daha küçük. İsteğe göre daha hoş durabilir.

KS

YusufEymenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi toplamadan önce araştırmıştım kutu açılış videoları izlemiştim. Öyle hatırlıyordum hocam tekrar baktım doğrudur. Radyatör de takılabiliyor üste 360mm veya 3 adet 120mm fan takılıyor. Çok güzel kasadır kendisi. Benim de kullandığım O11 serisinden. Ben biraz daha üzerinde oynanabilir olduğundan O11 Dynamic Evo RGB modelini seçtim. Kasa ters kullanılabiliyor, anakart yukarı aşağı takılabiliyor, ön I/O portunun yeri değiştirilebiliyor vs bir sürü özelliği var. O11 Vision modeli ile arada kalmıştım ama "Evo" olmasından dolayı bu kasayı tercih ettim. O11 Vision Compact, O11 Vision'dan bir tık daha küçük. İsteğe göre daha hoş durabilir.
Sağolun hocam.Bu sistem iyi oldu gibi.Ne diyorsunuz?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Bence de iyidir hocam. 9800x3d/9070xt kullanıcısıyım. Sistemimden memnunum. Görüntü olarak üzerine çok düştüğüm için benimki biraz fazla tuzlu geldi ama mükemmel görünüyor. Sizinki de aşağı kalmaz kesinlikle hoş görüneceğini düşünüyorum. Siyah sistem toplamayı düşünmedim hiç o yüzden tam not veremeyeceğim :) şimdiden hayırlı olsun güzel günlerde güle güle kullanın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri