9-10 bin civarı Laptop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Feyyazbegen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
9-10 bin civarı normal kullanım için laptop lazim.
Arkadaşım için. Oyun falan oynamıyor. Gündelik film vs izlemek için laptop tavsiyeniz var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçe bu tarz gündelik işler için biraz fazla ancak sağlam bir marka model makine istiyorsa değişir tabi. Bütçeyi tam kullanayım mı öneri yaparken yoksa herhangi bir yeterli olacak cihaz önereyim mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL 20VE00FSTX - 15.6" - i7-1165G7 CPU + 16 GB RAM + 1 TB HDD + 25 6GB SSD + MX 450 GPU - 10.082 TL - Bu cihaz bahsettiğiniz kullanımlar için sizi oldukça tatmin eder. Ağırlığı 1.7Kg kadar ve pil gücü 45Wh değerinde. Bu bileşenlere fişe takmadan yeterli bir batarya kapasitesi.

Eğer biraz daha iyi bir GPU ve CPU olsun ağırlığı çok önemli değil derseniz. Biraz RAM ve disk kapasitesinden kısıp ASUS Rog Strix G513IH-HN002 - 15.6" - Ryzen 7 4800H CPU + 8 GB RAM + 512 SSD + GTX 1650 GPU - 1.060 TL  bu cihazı alabilirsiniz. Ağırlığı 2.1Kg kadar ve pil gücü 90Wh değerinde. Bu bileşenlere fişe takmadan yeterli bir batarya kapasitesi.

Eğer daha da büyük olsun derseniz o zaman Game Garaj Slayer 5XL-1650 C2 - 17.3" - i5-11400H CPU + 16 GB RAM + 512 GB SSD + GTX 1650 GPU - 10.160 TL bu cihazı önerebilirim size. Bu cihazı ülkemizin en büyük bileşen tedarikçilerinden EXA Elektronik üretiyor. Yani GameGaraj markası bu firmanın alt markası. Ürünün kasasını MSI markası üretiyor. MSI Katana serisi ile aynı kasa. Zaten resimlerine bakarsanız görürsünüz. Ürün kalitelidir ve en az yukarıdaki markalar kadar iyidir. Sorun yok bilginiz olsun diye açıklıyorum. Ağırlığı 2.6Kg kadar ve pil gücü 53Wh değerinde. Bu bileşenlere fişe takmadan yeterli bir batarya kapasitesi.

Siz olsanız ne alırdınız diye bana sorarsanız eğer hafif bir cihaz istiyorsam ilk ürünü seçerdim. Yok ağırlık önemli değilse son ürünü tercih ederdim.

KS

Feyyazbegen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son laptopta karar kıldılar. 
Bu FHD olan ekranlarda yandan bakıldığı zaman kararma oluyor mu? Yani önden farklı yandan daha koyu bie görüntü oluyor mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O FHD ile yani çözünürlük ile alakalı değil, panel türü ile alakalı bir durum. TN panelde oluyor söylediğiniz. VA panelde daha az ve IPS panelde neredeyse yok gibi bir şey oluyor. Bu size önerdiğim ürünler IPS panellere sahipler. Bahsettiğiniz türde bir sorun ile deneyiminizi etkileyecek anlamda karşılaşmazsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri