900-1000TL Arası Monitör Tavsiye Eder Misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
Başlıkta belirttiğim gibi 900-1000tl bandında bir monitör tavsiyesi yapabilir misiniz? Amazonda şu ürünü gördüm Samsung 24" 75Hz FULL HD IPS Panel görüntü kalitesi tn panele göre daha iyi sanırım. Oyun+film izleme gibi genel kullanım için uygun mudur? 5 ms biraz yüksek gibi geldi çok fark eder mi 1-2ms ile? Başka önerileriniz varsa beklerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
VA veya IPS panel ürün alabilirsiniz. 2 panelde görsel olarak iyi TN panelden çok daha fazlasını sunar.

Eğer az daha çıkabilirseniz LG 24ML600M-B 24" IPS 75hz 1ms - 1.149 TL bu ürünü öneririm.

Eğer fazla çıkamazsanız Acer Nitro QG241Ybii 75Hz 23.8" 1ms VA - 973 TL bu ürünü alabilirsiniz. Ben aynısının IPS panelini kullanıyorum genel olarak öyle aşırı iyi bir oyun performansı yok ama standart bir oyuncuyu tatmin eder ve diğer şeyler için video tüketimi vs. işleri içinde gayet iyi bir monitör diyebilirim.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Acer ürününde ghost screen çıkabiliyormuş ondan çekindim biraz. Benim linkini vermiş olduğum samsung monitör hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben eksiklik olarak sadece 5 ms olmasını fark ettim. Hz değerleri bu bantta pek oynamıyor zaten. Panel kalitesi olarak samsung daha iyi değil midir?

LoL, gta5, csgo oynayan bir oyuncu için çok fark eder mi 1 ms 5 ms. Şuan eski bir monitör kullanıyorum ms değerini bile bilmediğim ondan dolayı msyi pek sorun etmiyorum farkı bilmediğimden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bıraktığınız Samsung ürünü daha önde kendimi alıp denemişliğim var. Ondada aşırı bir Ghost Screen olduğundan iade edip Bıraktığğım Acer modelin 24" ve IPS olanını tercih ettim. Size önerdiğim Acer model daha mantıklı bir seçim olacaktır. LG ürünü alabilirsiniz eğer az daha çıkabilirseniz.

Eğer oyun için alacaksanız 1ms ile 5ms fark çok fark eder. Eğer daha hızlı bir monitör kullanırsanız farkı anlarsınız zaten. BenQ GL2480 24" 75hz 1ms (VGA+DVI+HDMI) Full HD Eye-care TN Oyun Monitörü - 978 TL eğer TN panel olmasına takılmazsanız oynadığınız oyunlarda size olumlu bir yansıması olur bu monitörün.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Almak için acelem yok şuan sizce beklemeli miyim yoksa fiyatlar daha uygun olur mu ilerleyen süreçte?

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
VA veya IPS panel ürün alabilirsiniz. 2 panelde görsel olarak iyi TN panelden çok daha fazlasını sunar.

Eğer az daha çıkabilirseniz LG 24ML600M-B 24" IPS 75hz 1ms - 1.149 TL bu ürünü öneririm.

Eğer fazla çıkamazsanız Acer Nitro QG241Ybii 75Hz 23.8" 1ms VA - 973 TL bu ürünü alabilirsiniz. Ben aynısının IPS panelini kullanıyorum genel olarak öyle aşırı iyi bir oyun performansı yok ama standart bir oyuncuyu tatmin eder ve diğer şeyler için video tüketimi vs. işleri içinde gayet iyi bir monitör diyebilirim.

LG ürün mantıklı geliyor da yazdığınız yazının bağlantısına gidince 5ms 75hz diye geçiyor. 5 ms mi 1 ms mi anlayamadım.Ayrı ayrı modları mı var yoksa?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kendi sayfası burada bakabilirsiniz. 5ms süresi GTG süresi yani piksellerin griden giriye renk değiştirme süresi. MBR ise Motion Blur Redection adında bir piksel gölgelenme süresidir. 1ms gayet düşük bir değer. Yani 1ms değerinde "Gosting" önleyici bir piksel süresi var diyebilirsiniz. Eğer ille 1ms GTG veya MPRT süresine sahip ürün alacaksanız Acer model yada biraz daha bütçeyi arttırıp daha iyi VA yada IPS panel ürünlere bakmanız gerekiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Panel olarak benzer sayılırlar genel fiziksel yapıları farklı. 1ms MPRT süresine sahip size önerdiğim VA panel Acer dahil bu IPS üründe içerisinde. Sadece 1ms değere aldığınızda monitör ışığı yarı yarıya düşüyor ve ekranda hafif bir flicker-free yani titreşim oluyor bilginiz olsun. İyi panel süresine sahip ürün için tekrar söylüyorum bütçenizi ya aşacaksınız yada TN panel alacaksınız ki TN alırsanız renk odaklı bir beklentiniz olmasın monitörde.

Asus VZ249HEG1R 23.8" 1ms 75Hz FreeSync IPS - 1.299 TL örnek olarak bu ürüne çıkmanız gerekiyor iyi bir panel ve iyi bir panel süresi için.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Haklısınız. Örnek verdiğiniz Asus ürün geçenlerde amazonda indirimdeydi o zaman sorsaymışım keşke. İndirimler olabilir diye bekleyeceğim sanırım.

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ara sıra bakıyorum ürünlere bugün şu MSI ürün dikkatimi çekti. Sanırım gerçek 1 ms(yani 1msye alınca parlaklık düşmüyor flickerlar falan çıkmıyor direkt olarak 1 ms) eğer böyleyse benim açımdan tek eksiği IPS panel olmaması onun dışında iyi görünüyor. Önerir misiniz?

KS

olyywer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İyi bir üründür F/P odağı iyi. 1ms süresi GTG yani en olması gereken tipte. Alınabilir öneririm.

Sizin de görüşünüz üzere siparişi verdim umarım sıkıntısız bir şekilde elime ulaşır. İlginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri