60.000 TL ve üstü 90K - 100K Bütçe Ile Oyun Odaklı Sistem Tavsiyesi

redax

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran Kartı
NVIDIA GeForce RTX 5070
Selamlar herkese,

Yakın zamanda sadece kasa olacak şekilde yeni bir sistem toplamayı planlıyorum. Bütçem 90.000 TL - 100.000 TL civarında. Bilgisayarı ağırlıklı olarak oyun oynamak için kullanacağım; özellikle yoğun olarak Valorant, LoL gibi rekabetçi oyunları ve güncel AAA oyunları oynuyorum.

İşlemci tarafında bu tarz oyunlarda en yüksek performansı alabilmek adına AMD Ryzen 7 7800X3D, ekran kartında ise NVIDIA GeForce RTX 5070 almayı düşünüyorum.

Bu doğrultuda iki temel sorum var:
  1. Sistemi Nereden Dizmeliyim? Hem vade farkı/taksit imkanları konusunda üzmeyecek hem de güvenilir olan hangi siteleri ya da mağazaları (Gaming.gen.tr, İtopya, Sinerji, Tebilon, Vatan Bilgisayar vb.) önerirsiniz? Hazır sistem alıp sitelerden özelleştirmek mi daha mantıklı olur, yoksa parçaları tek tek farklı yerlerden mi toplamalıyım?

2. Donanım Bileşenleri Tavsiyesi: Ben işlemci ve ekran kartını kafamda bu şekilde belirledim ama yine de her türlü öneriye açığım. Eğer bütçeyi daha verimli kullanmak adına ya da benim dediklerime kıyasla "Oyun için şu ikili çok daha iyi performans verir" dediğiniz alternatifler varsa (anakart, düşük gecikmeli DDR5 RAM, sıvı soğutma, kasa ve PSU dahil) marka/model önerilerinizi bekliyorum.

rebif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
49
7800x3d iyi bir tercih diyebiliriz

ekran kartı kanadında aynı fiyat aralığındaki 9070xt öneririm

hazır sistem mi tek tek mi hangi ürünler olsun mevzusu da satın alım yapacağınız zamanki
piyasa koşuluna göre değerlendirilebilir

ama işin içine vade farksız taksit girdiğinde olaylar başka yere gelebiyor

bir çok hazır sistem sitesinde vade farksız sistemde taksit imkanı dar olabiliyor
vade farksız satan yerde ürün piyasaya göre pahalı olabiliyor
tek tek alımda vade farkı gözetmeden aldığımızda hazır sisteme göre pahalı olabiliyor

örnekle açıklayayım karıştı çünkü

taksit önemli olmasa
tek tek 100 k alacağım sistem (ister peşin ister 6 taksit)
kampanyalı hazır sistemde 95k olabiliyor ama taksit yok

peşin fiyatına 5-6 taksitli satan firmada da bu ürün 105-k olabiliyor
o zaman tek tek toplamak aslında peşinde zararken taksitte karlı duruma geçirebiliyor

nadiren vatan çılgınlık yapıyor
çok çok güzel fiyata sistem veriyor mesela ve 3-4 tane karta peşin fiyatına 6 taksit yapabiliyor
o zaman hazır sistem almak mantıklı olabiliiyor

bu yüzden benim bütçem hazır satın alım yapabilirim dediğiniz an güncel piyasaya göre değerlendirme yapmak daha mantıklı

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
639

TOPLAM ; 98.266 TL 5 ya da 6 taksit alabilirsin. Daha sonra aynı Ram'den eklersin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri