9k ya sistem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar bu son dolar artışından dolayı bütçeyi kısıp sistem toplamaya karar verdim de bu bilgisayarı alıp anakartı tuf x570 , rami trident z 16 gb, psu da 700w güncellesem alınır mı bu sistem?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bahsettiğiniz sistem linki yok. Ayrıca bu tarz bir sistemde anakart ve RAM gibi bileşenlere aşırı para harcamanız pek mantıklı değiş. İşlemci ve GPU odaklı bir sistem kurulması gerekir.

Bütçeye monitör dahil mi değil mi ve bileşenleri ayarı ayrı alabilir misiniz yoksa hazır mı tercih edersiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benim attığım sistemi niye tavsiye etmiyorsunuz? Ekran kartını 3070 fiyatı daha sonra düşerse onla değiştirmeyi düşünüyorum o yüzden o sistem işlemci ,ram vs olarak daha mantıklı değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı düşük diye tavsiye etmedim. Yoksa bileşen olarak fena değil. Ancak o sistemdeki ilk 3600MHz bellek CL18 gecikmesine sahip ki CL17 üzerinde bir 3600MHz belleğin performansı 3200MHz CL16 bir bellekten farksızdır. Yani boşa para vermekten farksız diyebilirim o belleği +600 TL ye almak. Ben 9K bütçeye 1660 Super ile bir sistem kurmaktansa 2060 Super bir sistem almak daha mantıklı diye böyle bir tercih yaptım ama siz diyorsanız ki 1660 Super bana yeter idare ederim sonradan 3070 kartı alacağım vs. derseniz o zaman o hazır sistem alınabilir ama bir ihtimal daha ucuza bende öneri yapabilirim benzer bir sistemi ekran kartını düşürüp. 

Buna karar verip yazın bakalım sonrasına.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onu ben de sonradan farkettim cl değerini ,şu an hepsiburadada indirim başladı ordan toplasam fiyatlar iyi gibi. 10k ya max ryzen 5 3600 ,rtx 2060s kurabilirim galiba.

https://www.hepsiburada.com/asus-ro...o6g-gaming-p-HBV00000H34UU?magaza=Hepsiburada

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...hz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000LKQI9

bu ekran kartı ve anakartı almayı düşünüyorum ,daha uyguna yine bakıcam. işlemci de 2k ya var yine hepsiburada da. 900-1200 civarına da ya hyperx yada gskill trident ram almayı düşünüyorum. Siz yine öneri yaparsanız sizin önerinizi dört gözle bekliyorum.

https://www.qp.com.tr/fsp-hydro-g-pro-750-80-gold-full-moduler-750w-guc-kaynagi bunu siz önermiştiniz bir ara görmüştüm de 1.5k dan aşağı bulamadım o yüzden psu ve kasa önerilerinizi de bekliyorum. Rgb olayını biraz seviyorum o yüzden ona göre öneri yapabilirseniz ,bu parçalar uyumlu galiba o konuda da.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
10K bütçeye size öneri yaparım ama bakın son kez yazıyorum detaylıca. Bana ayrı ayrı alabilirseniz belirtin size önerimi yapayım. Bir hazır diyorsunuz bir disk lazım değil diyorsunuz ben ne önereceğimi bilemiyorum böyle yaptığınız için. Bana net olarak 10K bütçeye ayrı ayrı bileşenler şeklinde öneri yapmam için onay veriyorsanız size önerimi yapacağım.

Anladığım sadece şuan için ekran kartı düşük olacak 1660 Super veya 2060 gerisi ileride 3070 ve üzeri ekran kartları için uygun olacak şekilde ve disk olmayacak bu şekilde önerimi yapayım mı?

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şöyle, bütçe düşürmek için elimde ssd ve hdd varken onlara tekrar para harcamıyım diyorum ,onlar olursa da sistemde en düşük fiyatlısını seçicem o parçaların. 

10k ya anakart ve işlemciden kısmadan ,en düşük r5 3600 almayı düşünüyorum. şu an link attığım parçalar toplam 8.5k falan oluyo + kasa ve psu ile beraber 10k ya bu sistemi alsam olur mu yani hepsini ayrı ayrı alıp yada bu kalitede siz de öneri yapar mısınız? 

Hazır sisteme de okeyim ,şu an indirimlerde 2060 sistem 10k ya kurulabiliyor o yüzden onu almayı düşünüyorum.

Sonuç olarak 1. bu parçalar iyi midir?
2. Sizin önerilerinizi de bekliyorum, hazır sistem yada parça parça.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu an ekran kartı bi Asus 6 GB 2060 çıkıyo bir 8 GB 2060 çıkıyo hepsiburada da aynı fiyata ,8 GB denk gelince alıcam. 

Diğer bileşenleri de sizin önerileriniz doğrultusunda kasa xpg invader psu da high power bronz alıcam. Bugün siparişleri veriyorum inşallah sonunda.

Sizden bir de monitör önerisi alacağım ama onu biraz ucuza almam gerekiyor o yüzden 2k değil de fHD alıcam galiba. 24 yada 27 inç maksimum 1,5k yada o fiyata olmaz derseniz 2k bütçeye monitör önerir misiniz? 

Bide ben bu parçaları alınca İstanbul'da nerde toplayabilirim , mahalledeki internet kafe iyi güzel ama nolur nolmaz diye güvenemiyorum da

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Amazondan aldım onu da şu an sadece psu kaldı , Uğur hocam çok teşekkür ederim. 

Bir de dediğim gibi full HD yada 2k öneri yaparsanız ama max bütçe 2000 tl gibi  o fiyata 2k bulabileceğimi sanmıyorum ama siz en düşük ama kaliteli bir 2k monitör önerisi de yapar mısınız? 

Hem full hd hem 2k önerisi istiyorum

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Melike' Alıntı:
kova47' Alıntı:
https://www.amazon.com.tr/dp/B08175V3QL/ref=asc_df_B08175V3QL1604156580000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B08175V3QL&linkCode=asn
Bir bakın derim Uğur hocama sorup alabilirsiniz. Hepsiburadada indirime girdi. Hemen bitmişti.Tekrar indirime girmiş ama bu sefer amazonda.(8gb hemde rog strix)

Hepsiburada da aynısı 4200 dü de , bi bunu koyuyolar bi 6 GB olanı koyuyolar 4200 e , burdan alıyım o zaman çok saol

Ne demek rica ederim. Bitmeden söyleyeyim dedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartını iyi fiyata almışsınız arkadaş yardımcı olmuş size güzel fırsat. :)

Monitör için 2000 TL ye 2K çözünürlükte bir ürün önerisi yapamam çünkü yok öyle bir ürün bildiğim. Minimum 2500 TL ki oda minimum. Bakıp link bırakırım ama yinede.

KS

Melike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Olabilecek en düşük fiyatta ama kaliteli bir 2k monitör önerisi yapar mısınız? 

Bir de full HD bu bütçede max 2000 TL ye öneri yaparsanız süper olur.

Şu an sadece psu ve monitör kaldı sipariş vermediğim. teknobiyotik güvenilir site di mi sıkıntı olmaz psu yu ordan önermiştiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri