Soru A520M Plus Wi-Fi Anakartıma Zarar Gelmiş Midir?

Cem Arı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba ASUS TUF A520M Plus Wi-Fi anakarta sahibim bugün bilgisayara hafif bakım yapmak istedim ve fanların tozunu almak için bilgisayarın içini açtım. Ve işlemcinin fanını çıkardım; çıkardıktan sonra stok fanı anakarta takarken anakartta ki vida girişleri hafif delindi (bundan bir şey olacağını sanmıyorum çünkü vida girişi çevresinde beyaz bir daireye sahip ve o çevrenin içinde oluştu delik) delinmesi dışında fanı montelerken vida işaretlediğim yerlerden birine orta sertlikte temas etti zarar görmüş müdür? Gördüyse ne gibi problemlerle karşılaşırım? (stok fan kullanıyorum)

TUF Gaming A520M-Plus Wi-Fi
Ekran görüntüsü 2025-01-30 225356.png

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Screenshot_2.png

Kırmızı daireye aldığınız alanın büyütülmüş hali, o üç kırmızı nokta verdiğiniz yerler.
Bu üç noktya orta serlikte vida başı değdi diyorsunuz. Lehim bağlantılarına bir bakın büyüteç + fener işıgı vb ayrılma var mı, pek sanmıyorum.. Birde bu siyah renkteki kısımlar microdevreler sanıyorum, delinme içeri göçme çatlama vb varmı bir kontrol edin. Aşırı güç uygulamadan kolay kolay olacak gibi görülmüyor bu durum.

Anakartın kasaya montaj için beyaz dairemsi içi boş zaten toplamda 8 tane bunlar. İçi boş yada olacak şekilde tasarımda

KS

Cem Arı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekli dosyayı görüntüle 40802

Kırmızı daireye aldığınız alanın büyütülmüş hali, o üç kırmızı nokta verdiğiniz yerler.
Bu üç noktya orta serlikte vida başı değdi diyorsunuz. Lehim bağlantılarına bir bakın büyüteç + fener işıgı vb ayrılma var mı, pek sanmıyorum.. Birde bu siyah renkteki kısımlar microdevreler sanıyorum, delinme içeri göçme çatlama vb varmı bir kontrol edin. Aşırı güç uygulamadan kolay kolay olacak gibi görülmüyor bu durum.

Anakartın kasaya montaj için beyaz dairemsi içi boş zaten toplamda 8 tane bunlar. İçi boş yada olacak şekilde tasarımda
Gördüğünüz 3 kare içinden (CHA_FAN1 etrafındakiler) birine geldi tornavidanın ucu. Nasıl anlatırım bilmiyorum ama sanki tornavidanın ucu hafif girdi ve şekil çıkardı. Bilgisayarın montajını vs. bitiridiğim için şu anda içini açma şansım pek yok ama şu anda bu bilgisayardan yazıyorum henüz bir problem yaşamadım. Görseli paintte çizdim hatırladığım kadarıyla böyle bir şekil vardı eğer bilgiliyorsaniz bu karelerin ne amacı olduğunu söyleyebilirmisiniz? (bozulduysa probleme göre anlamak için soruyorum) teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-01-31 001218.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-31 001218.png
    3.9 KB · Görüntüleme: 3

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Malesef o üç siyah devrenin ne işe yaradığını, ismini cismini bilemiyorum.
Ancak ASUS servis manuel dedikleri özel kılavuzlarda vardır. Bunlarda firmalar tarfından açık kaynak olarak yayınlanmıyor pek.

Şu an pc kullanımda, eskisi gibi normal halde, bir sorun olmadığını yazmışsınız.Akla gelen bir sıkıntı olsaydı şimdiye kadar az çok kendini belli ederdi. Kullanım durumunuz olmazdı.

Tekrar kasa açma , kontrol etme imkanı olduğunda şöyle büyüteç ile ezilme, çatlama durumu var mı bakarsınız. Fotodaki ile karşılaştırırsınız...

KS

Cem Arı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Malesef o üç siyah devrenin ne işe yaradığını, ismini cismini bilemiyorum.
Ancak ASUS servis manuel dedikleri özel kılavuzlarda vardır. Bunlarda firmalar tarfından açık kaynak olarak yayınlanmıyor pek.

Şu an pc kullanımda, eskisi gibi normal halde, bir sorun olmadığını yazmışsınız.Akla gelen bir sıkıntı olsaydı şimdiye kadar az çok kendini belli ederdi. Kullanım durumunuz olmazdı.

Tekrar kasa açma , kontrol etme imkanı olduğunda şöyle büyüteç ile ezilme, çatlama durumu var mı bakarsınız. Fotodaki ile karşılaştırırsınız...
Pek bir sorun olmadı dediğim gibi cevabınız için teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri