- Tepki
- 4
Bilgisayarımda (Acer Nitro 16 NH.QSKEY.003) harici ses kartı olarak Audient iD14 MKII kullanıyorum.
Oyunlarda hiçbir şekilde ses patlaması olmuyor, tamamen sorunsuz çalışıyor.
YouTube gibi platformlarda video izlerken nadiren patlama oluyor fakat çok hafif, rahatsız etmeyecek seviyede.
Asıl sorun FL Studio içinde; projelerde çalışırken patlamalar çok sık oluyor ve neredeyse bıktıracak düzeye geliyor.
Şimdiye kadar yaptıklarım:
Güç planları (Nihai/Performans modları), USB güç yönetimi, aygıt yöneticisi üzerinden tüm ilgili ayarlar kontrol edildi.
Ses kartı tüm USB portlarında denendi.
Audient uygulaması ve sürücüler güncel.
FL Studio içinde farklı buffer length değerleri ve driver seçenekleri denendi.
Audient harici tüm ses sürücüleri devre dışı bırakıldı.
Dikkat çekici bir durum fark ettim: Steam üzerinden oyun indirirken FL Studio’yu açtım, bu sırada hiçbir şekilde ses patlaması yaşamadım. Sistem tamamen stabil çalıştı. Ancak indirme işlemi biter bitmez patlamalar tekrar başladı.
Tüm denemelere rağmen çözüm bulamadım. Benzer bir sorun yaşayan ya da teknik açıklaması olan varmı?
Oyunlarda hiçbir şekilde ses patlaması olmuyor, tamamen sorunsuz çalışıyor.
YouTube gibi platformlarda video izlerken nadiren patlama oluyor fakat çok hafif, rahatsız etmeyecek seviyede.
Asıl sorun FL Studio içinde; projelerde çalışırken patlamalar çok sık oluyor ve neredeyse bıktıracak düzeye geliyor.
Şimdiye kadar yaptıklarım:
Güç planları (Nihai/Performans modları), USB güç yönetimi, aygıt yöneticisi üzerinden tüm ilgili ayarlar kontrol edildi.
Ses kartı tüm USB portlarında denendi.
Audient uygulaması ve sürücüler güncel.
FL Studio içinde farklı buffer length değerleri ve driver seçenekleri denendi.
Audient harici tüm ses sürücüleri devre dışı bırakıldı.
Tüm denemelere rağmen çözüm bulamadım. Benzer bir sorun yaşayan ya da teknik açıklaması olan varmı?