Acer Nitro 5 AN515-43-R7KR Kasma Sorunu

Oğuz Arda Sünger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 2 hafta önce Teknosa'dan Acer Nitro 5 AN515-43-R7KR aldım. Eve geldim her şey çok güzeldi ilk gün 3. gün tüm oyunlarımı yükledim bir baktım CS:GO en düşük ayarlarda 4:3 170 FPS alıyorum dust 2'de falan 120 falan oyuna anlık droplar giriyor. Ring of elysium yükledim her şey çözünürlük falan en düşükte 3 saniyede bir drop giriyor en basit Opera'da chorome da dolaşırken takılıyor yeni sekme açınca animasyon kasa kasa geliyor Windows tuşuna basıyoum kasa kasa açılıyor dosyalarda dolaşıyorum takılıyor. Ekranda kameranın orada ışık sızması var ama 3cm falan bayağı az. Ne yapmam gerekli dışarı çıkmak istemiyorum o yüzden garantiye veremem ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

Ürünün linki: Acer Nitro 5 AN515-43-R7KR AMD Reyzen 5 3550UH 8GB DDR4 Ram 1TB +128 GB SSD AMD 15.6

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi cihazınız FHD yani 1080p bir ekrana sahip. Bunu neden söyledim derseniz çözünürlük düştükçe işlemci oyunlarda zorlanmaya başlar ve bunun altından tek çekirdek gücü kadar kalkabilir. Siz çözünürlüğü düşürdüğünüzde tam tersi FPS için cihazı zorluyorsunuz oda gücünün yettiği kadar tepki veriyor. Yani cihazı 1080p ayara alın ve ayarları yine düşükte tutun bu cihazı rahatlatacaktır ani Drop yerseniz yine ona göre bakarız duruma.

KS

Oğuz Arda Sünger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
denedim 1080 e alınca fps 170 200 iken 100 120 oluyor

Denedim 1080 alınca 16:9 iken fps 170 200 den 120 110 gibi oluyor. Windows animasyonları opera chorome animasyonları falan da takıla takıla işliyor galiba ramden 80 90 unu kullanıyor ramin pc. bu yaz ramleri 16 yapıcam format atıcam düzelmezse garantiye göndericem artık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
8 GB RAM kolay kolay şişmez. Ağır oyunlarda sorun yaratır genelde sizin sistemde bir sorun olabilir. RAM 'den kaynaklıdır sorununuz bu kadar şişiyorsa ama dediğim gibi normalde şişmemesi gerek bu kadar.

KS

Oğuz Arda Sünger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
8 GB RAM kolay kolay şişmez. Ağır oyunlarda sorun yaratır genelde sizin sistemde bir sorun olabilir. RAM 'den kaynaklıdır sorununuz bu kadar şişiyorsa ama dediğim gibi normalde şişmemesi gerek bu kadar.
vega 8 2gb alıyor 6gb kullanılabilir ram diyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin sistem APU tamam ekstra GPU birimi yok ben onu atlamışım. APU sistemlerde DUAL Channel yani 2 modül RAM FPS artışı sağlar siz RAM takviyesi yapın FPS artışınız olacaktır.

KS

Oğuz Arda Sünger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizin sistem APU tamam ekstra GPU birimi yok ben onu atlamışım. APU sistemlerde DUAL Channel yani 2 modül RAM FPS artışı sağlar siz RAM takviyesi yapın FPS artışınız olacaktır.
apu değil + rx560 da var fakat yine de 2gb alıyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
aygıt yöneticisinden 2gb almasın diye vega 8 e cihazı kaldır dedim pc reset attı geri geldi. vega 8 i iptal edip sadece rx560 ı kullanamaz mıyız hem 2gb almaz ram 8 olur 6 yerine

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Attığınız sistemde erkan kartı gözükmüyor ben sadece işlemci içindeki APU birimini kullanıyorsunuz diye öngördüm. RX 560 varsa APU biriminin RAM ihtiyacını BIOS üzerinden advandec sekmesinden Integrated graphics birimi ayarlarından RAM ihtiyacını kıstlamanız gerek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri