[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,][size=small][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Acer nitro 5 an515-54 ün başlıkta belirttiğim gibi i5 9300h vs gtx1660ti lı versiyonuna sahibim. Oyun olarak genellikle Cs:go oynayan bir insanım ve bilgisayarı ilk alıp test ettiğimde işlemci sıcaklık olarak 95 derecelere kadar çıktı ve 1024x768 çözünürlükte en düşük ayarlarda benchmark testinde 220 avg fps aldım. Daha sonra İntel xtu ile 145 mv undervolt ile kullandım. bu şekilde işlemci maksimum 91-92 dereceleri görmeye başladı. Daha sonra acerın forumunda throttlestop için işlemcilere göre hazır setuplar olduğunu gördüm ancak i5 8300h için vardı 9300h için yoktu. Yorumlarına baktığımda i5 8300h için olanın i5 9300h' de güzel performans verdiğinden bahsetmişlerdi. Bende onu indirip kullandım ve cs de avg fps 260-280 bandını görürken işlemci sıcaklık olarak 80 derecede geziyordu. Ancak bugün bazı windows updateleri gerçekleşti. Bende msi afterburner ile kendi oc scannerı ile oc profili oluşturuyordum. updateler ve oc scanner işlemi bittikten sonra girip test ettiğimde 170-180 anca gördü avg olarak. Updateleri kaldırmayı deneyip tekrar test ettim msi afterburnerda yaptığım oc yi kaldırdım. Ancak bir değişiklik olmadı ve en son olarak formatladım bilgisayarı. Ancak tekrar test ettiğimde bir değişiklik göremedim. Throttlestop u sildim normal test ettim bir değişiklik olmadı. Daha sonra benchmark testini yapıp oyunu biraz oynayıp tekrar benchmark yaptığımda 240 civarını gördüm eskisine göre yine düşük ancak bir artış vardı. Oyunu kapatıp tekrar açtığımda direk benchmark yaptığımda fps yine 170lerde geziyor. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir ve sizce bu sistem ile aldığım bu fpsler normalmi ?[/font]
[/font][/size][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ek olarak cinebench r20 testleri yaptım stok hali ile yaptığımda 1400-1500 alırken xtu ile undervolt işleminden sonra 1700 lere kadar çıktı. Daha sonra throttlestop ile 1909'a kadar çıktı. Şuan 1856 alıyorum.[/font]
[/font][/size][font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ek olarak cinebench r20 testleri yaptım stok hali ile yaptığımda 1400-1500 alırken xtu ile undervolt işleminden sonra 1700 lere kadar çıktı. Daha sonra throttlestop ile 1909'a kadar çıktı. Şuan 1856 alıyorum.[/font]