Yardım Acil Yardım

Winter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
x
Ekran Kartı
x
Merhabalar
Ben gamingen sitesinden pc hocası gg-15 modelini aldım şimdi geldi.
Ekran kartının kablolarını bağlamada yardıma ihtiyacım var.
Ekran kartı: ASUS PRIME Radeon RX 9070 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Kasa+Psu : VENTO VG4200S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah E-ATX FSP Hydro K Pro Gen5 750W 80+ Bronze Gaming Kasa

GG-15 Sisteminde bu kasa yoktu. Kasa: Bitfenix CETO Premium• PSU: Bitfenix 750W 80+Bronz vardı ancak bu seçeneklerde olmadığı için ilk önerdiği VENTO kasayı seçip aldım.

2 adet sarı siyah 8 girişli ve 1 adet siyah 8 girişli kablo var. Ben bunları nasıl takacağım. Siyah olanla sarı olanları birlikte bağlamışlar. Chat gpt sorduğumda komple siyah olan kabloyu takmamı farklı bir kablo olduğunu söylüyor. Bu komple siyah olan kabloyu hiç takmamam mı gerekiyor. Kabloların üstündede bir şey yazmıyor. Pekte bu işlerden anlamadığım için ne yapacağımı şaşırdım.

Sistemi montajlayıp test edip gönderdiler. Eğer bir sorun olsaydı bu şekilde yollamazdılar diye düşünmek istiyorum ama. Sıvı soğutucuyu bile üste tek vidayla tutturmuşlar.

Acaba psuda 3 adet Pcle kablosu olmadığı için bunlar ek bağlantı yaparak 3 adet mi yaptılar. Yoksa bu 3 kabloyuda taksam sorun olmaz mı? Anlayan biri yardım ederse çok sevinirim. Kabloların uçlarını ve bağlantılarının fotoğrafını atıyorum.

Ekli dosyalar

• asdqqqqq.jpg
    asdqqqqq.jpg
    103.8 KB · Görüntüleme: 25
  • qwe1111.jpeg
    qwe1111.jpeg
    441.6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Bu şekilde takacaksınız evet. Şayet psu kablonuz kendinden ayrılmalı olsaydı bu ekstra kablo olmadan direkt onu takardınız, seçenek meselesi yani.

KS

Winter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu şekilde takacaksınız evet. Şayet psu kablonuz kendinden ayrılmalı olsaydı bu ekstra kablo olmadan direkt onu takardınız, seçenek meselesi yani.
peki 2 adet sarı siyah kabloları nereye 1adet siyah olanı nereye takıcam bir sıralaması yok mu? Kesin eminsiniz değil mi? Yeni kartı yakmaktan korkuyorum.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
E ekran kartına takacaksınız tabii ki de mantıken düşününce. Kablolar psuya takılı olarak gelmedi mi zaten ?

KS

Winter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
E ekran kartına takacaksınız tabii ki de mantıken düşününce. Kablolar psuya takılı olarak gelmedi mi zaten ?
Evet elbette ekran kartına takacağım ama sıralaması yok mu bunların? Çünkü ekran kartında 3x8 giriş var. Psu dan gelen kablolar sarı siyah ve tamamen siyah olan kabloları sağa sola yada ortaya gelicek diye bir sistemi yok mu? karışık taksam sorun olmaz mı?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Evet elbette ekran kartına takacağım ama sıralaması yok mu bunların? Çünkü ekran kartında 3x8 giriş var. Psu dan gelen kablolar sarı siyah ve tamamen siyah olan kabloları sağa sola yada ortaya gelicek diye bir sistemi yok mu? karışık taksam sorun olmaz mı?
Yani bunun bir mantığı yok ama ben yapsam tekli kabloyu en sola veya en sağa takıp diğer ikisini de öteki iki boş yan yana olan yere takardım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri