Açılış ekranından sonra beyaz ekran sorunu

Reddington

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
20 Şub 2022
Mesajlar
2
Tepki
0
Konum
17 | Çanakkale
Bilgisayarı açtıktan sonra siyah bir ekranda bekliyor hiçbir şekilde BIOS ekranına girebilmek için çıkan yazılar dahil bir görüntü gelmiyor, sonra bir anda oturum açma ekranı geliyor, şifremi yazıp girdikten sonra bir beyaz ekran geliyor ve fare imleci sürekli olarak sayfa yeniliyormuş gibi şekil değiştiriyor. Bu beyaz ekran beklersem 15 dakika gibi bir sürede kendi kendine gidip masaüstü ekranına dönüyor. Buna ek olarak görev yöneticisine ulaşabiliyorum o beyaz ekran varken ve ulaşıp yüksek CPU kullanan uygulamaları kapatmayı denediğimde "wsappx" ismindeki uygulamayı kapatınca beyaz ekran gidip masaüstü ekranına geçiş yapmaya başladı ama bu şekilde yaptıktan sonra CPU fanı inanılmaz şekilde hızlı dönmeye başlıyor ve zaten CPU kullanımı da ayarsız şekilde artıp azalıyor. Bütün güncellemeleri tam, kasa içinde bir sorun da göremiyorum, ne yapabileceğimi çözemedim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum yardım edebilecek olanlara.
 

Art

Klavye Delikanlısı
Katılım
3 Ocak 2022
Mesajlar
809
Tepki
324
Konum
35 | İzmir
CMD yani komut istemini yönetici olarak çalıştırdıktan sonra şu komutu uygulayın. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

sc config storsvc start=demand
 

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Mar 2022
Mesajlar
858
Tepki
283
Konum
54 | Sakarya
wsappx, Microsoft Mağaza'nın çalışmasını sağlayan Windows hizmeti. Eğer kullanmıyorsanız kayıt defterinden kapatabilirsiniz fakat normal şartlarda sistemi o kadar yoracak şekilde çalışmıyor.

Kullandığınız işletim sistemi orijinal mi?
Herhangi korsan bir yazılım yüklediniz mi?
Sistem özellikleriniz nedir?

Bilgisayarınıza bulaşmış zararlı yazılımlardan dolayı cihaz bu davranışları gösterebilir. Virüs taraması yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca bileşenlerin (özellikle SSD/HDD'nin) eskimiş olması da buna sebep olabilir. Eğer bunlarda bir sorun olmadığını düşünüyorsanız bu konunun sonundaki testler bileşenlerde arıza varsa bulmamıza yardımcı olabilir:

 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst