Açılmama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhabalar, birkaç haftalığına tatile gitmiştim ve döndüğümde bilgisayarımın çalışmadığını gördüm(masaüstü). Genelde problem ram kaynaklı oluyordu rami tak çıkart yapınca düzeliyordu keza aynısını yaptım ve düzeldi lakin 2 dakika sürmeden ekran dondu ve tekrar başlattığımda açılmadı. Bu olaydan sonra bir kaç kez yine ramle alakalı diye düşünerek aynı uygulumayı yaptım fakat bir süre sonra artık sadece ekran gelmemekle kalmadı bu sefer bilgisayar hiç açılmamaya başladı. şöyle sorunu bir kez daha özetliyeyim;

1) ekran gelmiyordu ram tak çıkart yaptım ve geldi ama 2 dakika sonra aynı sorun tekrarladı.
2) Birinci olaydan sonra kasanın açma tuşuna basınca cpu fan sadece 1 saniyeliğine dönüyor ve tekrar bilgisayar hiç tepki vermiyor. 

Sizce nedeni ne olabilir ve çözüm yolları olarak ne uygulayabilirim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM arızası olabilir sistemde. Farklı bir RAM ile denenebilir. 

Ayrıca statik akım varsa diye boşaltmak için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

1. Kasaya dışarından bağlı olan tüm kabloları sökün. Özellikle elektrik kablosunu.
  2. Bir kontrol kalemi alın. Normal tornavida değil. İçinde bir ampul olur ve yukarısında metal bir yüzey olur parmağınızın değmesi ve lambasının yanması için.
  3. Güç kaynağınızın dışarıdan gelen güç kablosunu söktüğünüz yerde 3 uzun demir parçası olur. Buradaki demir parçalarını ikili kombin olarak sırayla döngü şeklinde 40-45 sn. kadar kontrol kalemi tornavidası ise birleştireceksiniz. İşlem sırasında tornavidadaki arka metal alana mutlaka parmağınızı dokundurun. En az 40 sn. boyunca hem bu 3 demir parçasından iki tanesini kontrol kalem ile birleştireceksiniz hem de aynı anda kasa üzerindeki sistemi açan POWER tuşuna basacaksınız. 40-45 sn. sonra POWER tuşunu ve 2 metal parçayı birleştirmeyi kesip aynı işlemi diğer ikiliye yapacaksınız. Toplamda 3 parça demir çıkıtı var ikişer ikişer döngü şeklinde birleştirme işlemi toplamda 3 defa tekrar etmeniz demek oluyor.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Cevabınız için teşekkür ederim. Kasanın parçalarını tekrardan çıkart tak yaptım baştan ayağı. Bu sefer kasanın içindekiler çalışmaya başladı lakin ekran gelmiyor ve seste yok yani muhtemelen ramden kaynaklı bir sorun. Peki bu anakart için (Asus P5G41C-M LX Intel G41) 2x4 ram önerinizi alabilir miyim uygun olacak şekilde ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önce RAM 'de sorun var mı anlamak için test etmek gerekiyor. Boşa masraf yapmayın. Memtest86 ile sistem başka bir sistemde test edebilirsiniz bellekleri.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
RAM'leri almadan önce gösteririm, şuan test edebileceğim başka bir bilgisayar yok maalesef. Önerilerinizi bekliyorum..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınız DDR2 belleğe sahip. Sıfır DDR2 ürün öneremem çünkü piyasada yok. Maksimum 1066MHz DDR2 bellek bakabilirsiniz 2. elden yada bulabilirseniz sıfır. DDR3 desteğide var 1333MHz hızına kadar DDR3 2 bellek takabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri