Adreslenebilir RGB çoklayıcı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KnightDavion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Merhaba arkadaşlar.

Fiyat/Performans Adreslenebilir RGB (ARGB) çoklayıcı önerisine ihtiyacım var.

Minimum 3 adete çoklaması gerekiyor. İleriye dönük olarak 5-6 da olabilir.

MSI B460M Pro anakart ve
MSI MAG Forge 100R kasaya sahibim.
Kasanın kontrolcüsünü anakarta takmaktayım. Kasanın kontrolcüsünde 6 ARGB çıkışı var ve şu an hepsi dolu.
Alacağım ürünü bu 6 çıkıştan tekine takıp çoklayacağım.

İnternette birkaç ürüne denk geldim ama gerçek değerinin 3 katına satılıyor gibi duruyor. Ülkede düzgün bir şekilde bu ürünü normal fiyatına satan kalmamış gibi bir durum var ya da ben bulamadım. Ürün tek bir satıcının elinde tekel mi oldu anlamadım.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler,
İyi forumlar,
Sağlıklı günler.

KS

KnightDavion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
RE: Cvp: Adreslenebilir RGB çoklayıcı

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçeniz için veriyor mu bilmiyorum ama 8 adet ARGB bağlantısı ve 8 adet PWM fan bağlantısı desteği sunan ID-COOLING HA-02 8 Port Fan Çoklayıcı PWM ARGB Fan Kontrolcü - 206 TL bu ürünü önerebilirim. MSI, ASUS ve Gigabyte gibi üreticilerin RGB yazılımlarıyla uyumludur.

MSI 100R kasasının kontrolcüsünü halihazırda full slot kullanıyorum. Bunu da onunla birlikte aynı kasada kullanabilecek miyim? Buna powersupplyden güç gerekiyor tek girişinde, diğer girişine ne takmak gerekiyor anlamadım bu arada hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Adreslenebilir RGB çoklayıcı

MSI kasasındaki kontrolcü anakarta bağlı kalırsa bu kontrolcü 2. bir ARGB portuna takılı olduğunda beraber çalışabilirler. Ancak tüm bağlantıları bu ürüne yapabilirsiniz bunda sorun yok. Ayrıca ürünün bir tarafına SATA POWER bağlantısından ekstra güç veriliyor ve diğer ucundan da ARGB ve PWM kablosu uçları bağlanıyor ve bu kablolar anakarta montaj için varlar.

KS

KnightDavion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16

ugur.gozaydin' Alıntı:
MSI kasasındaki kontrolcü anakarta bağlı kalırsa bu kontrolcü 2. bir ARGB portuna takılı olduğunda beraber çalışabilirler. Ancak tüm bağlantıları bu ürüne yapabilirsiniz bunda sorun yok. Ayrıca ürünün bir tarafına SATA POWER bağlantısından ekstra güç veriliyor ve diğer ucundan da ARGB ve PWM kablosu uçları bağlanıyor ve bu kablolar anakarta montaj için varlar.

Solda fan çıkışları var, sağda ARGB çıkışları. Üstte güç kaynağından gelen gücü alacağı kablo. Alttaki çıkış nedir hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Zaten açıkladım ya o çıkışta ARGB ve PWM fan kablolarını anakarta montajlamanız için gereken soket. O sokete ürünün içinden çıkan kabloyu takıp anakartta tek bir ARGB led ve PWM fan soketine bağlantı yapıyorsunuz yazılım ile kontrol için.

KS

KnightDavion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16

ugur.gozaydin' Alıntı:
Zaten açıkladım ya o çıkışta ARGB ve PWM fan kablolarını anakarta montajlamanız için gereken soket. O sokete ürünün içinden çıkan kabloyu takıp anakartta tek bir ARGB led ve PWM fan soketine bağlantı yapıyorsunuz yazılım ile kontrol için.

Hocam tam sipariş verecektim kasanın arkasına bir baktım. Daha önceden almış olduğum CoolMoon kristal led bar'ın kendi ARGB'sinin çoklayıcısı mevcutmuş ona taktım hallettim. Teşekkür ederim ilginiz için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Çözüldüğüne sevindim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri