Ağ altyapısı oluşturma

hasansylemezz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum ve sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Ben bir okulda bilgi işlem teknik servis sorumlusuyum ve okulda bir altyapı oluşturmak istiyorum nereden nasıl başliyacağımı bir türlü çözemedim. Öğretmenlerin hepsi laptop ile çalışıyor ve sınıflarda projeksiyon ile yansıtma yapıyor. Bilgisayarlar okula yani kuruma ait bütün bilgisayarların ayarlarını sınırlandırmak ve uzaktan yönetmek gibi altyapılar oluşturmak istiyorum ama nereden nasıl başlayabilirim bunları nasıl gerçekleştirebilirim fikirleriniz benim için değerlidir. İyi çalışmalar dilerim hepinize.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle foruma hoş geldiniz.

Sorunuza gelirsek, size bir sistem ağ uzmanı desteği gerekli. Bunun için okulun altyapısı hangi hat ise oradan destek alınabilir yada bu işi yapan firmalardan destek alınabilir. Büyük bir iş olduğu için iyi bilgi sahibi olmak önemli. Ben sistem ağ eğitimi aldım ama uzunca bir zaman önceydi çok üzerine gitmediğim için fazla bir şey aklımda kalmamış ancak fikir vermek gerekirse sıralama yada yapılması gerekenler şunlar. Bir ana Router ağı olacak ve ona bağlı bir HUB merkezinden kablo ile ağ dağılacak her sınıfa veya Wifi ile bağlanacaksa biraz pahalıya gelebilir ama ağ genişleticiler gerek. Bir zincir oluşturarak ağ genişleticilerin menzil hesaplamaları yapılarak tüm okula ağ dağıtımı yapılabilir. Kaliteli ve ağ trafiğinin üstesinden gelecek bir ağ genişletici 200 TL civarında bu şekilde tüm okula ağ dağıtılabilir. Bu bir yöntem pek çok yöntem geliştirilebilir bunun için dediğim gibi bir ağ uzmanı görüşü gerekli.

KS

hasansylemezz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
okulun internet altyapısında bir problem yok onu kurdum ben yanlış anlattım galiba sorunumu aslında ben Okulda bütün öğretmenlerimiz laptop kullanmakta bunların işletim sistemlerini sınırlamak mesela harici program yüklemelerini engelleme flash bellek takmalarını engellemek ve uzaktan bağlantı kurabilmek bilgisayarlara girilen web sitelerini engelleme çoğaltılabilir örnekler yani açıkcası bende nasıl bir alt yapı kuracağımı tam bilemedim işte ne yapmam gerekir nasıl daha iyi bir yol izlerim bilemedim yani bilgisayarlarla benim derdim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılım odaklı sorununuz ben tamamen sıfırdan bir ağ kurulumu sandım yazınızdan k.bakmayın.

Sorunuza gelirsek, bu işler için özel yazılımlar var tamamen bu tür okul vs. işleri için aşağıda size bir kaç popüler alternatif site bırakıyorum.

http://www.elmer.com.tr/netsupport/netsupportschool
https://www.imperosoftware.com/uk/network-management/
http://edu.com.tr/eduwiser-okul-yonetim-yazilimi

Bu tür Okul ağı yönetimi yazılımı sağlayan firmalardan destek alabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri