Ağ İle İlgili

Mehmet AKBAL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba. Bu ağ konusunda biraz takıntım var da sormak istediğim üç beş soru var. Yardımcı olursanız sevinirim. Ağ özellikleri hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Başkaları benim haberim olmadan ağımı kullanabilir mi? Kullanıyorsa nasıl engel olabilirim? Evde kurulu olan ağ özel ağ mı olmalı? Paylaşma seçenekleri nasıl olmalı? Vpn olayı nedir? Lisanslı virüs programı kullanıyorum. Başkaları benim bağlantı mı kullandığın da virüs programı devreye girer mi? Teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Odunadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İlk olarak wifi modemine şifre koyarsan şifreyi bilmeyen kimse ağına bağlanamaz kullanıyorsa şifreni değiştir otomatik olarak atılacaktır ev ağı olarak nitelendirebilirsin paylaşma seçenekleri sadece hane içindeki güvendiğin insanlarla olmalı alt komşu ile paylaşmak kanunen yasaktır vpn senin internet sağlayıcının izin vermediği ama dns değiştirici görevi gören ve giremediğin siteye girmeni sağlar virüs programları bu tür durumlarda sana bildirim yollamaz yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

E

expert

Guest
Lisanslı yazılım sana saldırı olduğunu bilgisini verir sızıntılara karşı korur
Virüs Programı olarak Norton kullanmanızı tavsiye ederim

KS

Mehmet AKBAL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Odunadam' Alıntı:
İlk olarak wifi modemine şifre koyarsan şifreyi bilmeyen kimse ağına bağlanamaz kullanıyorsa şifreni değiştir otomatik olarak atılacaktır ev ağı olarak nitelendirebilirsin paylaşma seçenekleri sadece hane içindeki güvendiğin insanlarla olmalı alt komşu ile paylaşmak kanunen yasaktır vpn senin internet sağlayıcının izin vermediği ama dns değiştirici görevi gören ve giremediğin siteye girmeni sağlar virüs programları bu tür durumlarda sana bildirim yollamaz yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

Modem de uzun bi şifre mevcut. Müstakil bi evde oturuyorum, en yakın ev nereden baksan 20m uzağımda. ::D 2 kardeşim dışında kimse kullanmıyor wifiyı. Benden habersiz başka yerden benim ağımı kullanabilirler mi diye düşünmüştüm fakat öyle bir şey söz konusu değil gibiymiş ::D Teşekkür ederim. Hayırlı Cumalar..

Odunadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Mehmet AKBAL' Alıntı:
Odunadam' Alıntı:

Modem de uzun bi şifre mevcut. Müstakil bi evde oturuyorum, en yakın ev nereden baksan 20m uzağımda. ::D 2 kardeşim dışında kimse kullanmıyor wifiyı. Benden habersiz başka yerden benim ağımı kullanabilirler mi diye düşünmüştüm fakat öyle bir şey söz konusu değil gibiymiş ::D Teşekkür ederim. Hayırlı Cumalar..

Hayırlı cumalar :)

KS

Mehmet AKBAL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
TeknoSoft_YZ' Alıntı:
Lisanslı yazılım sana saldırı olduğunu bilgisini verir sızıntılara karşı korur
Virüs Programı olarak Norton kullanmanızı tavsiye ederim

Ekran kartını yeni aldığım da sürücüleri yüklerken içinde  60 günlük lisanslı norton programı çıkmıştı.  "Eset smart security" olduğundan gerek duymadım. Hatta hoşuma bile gitti, verdikleri hizmet falan çok iyi. Bir kaç güncellemesini yapamıyordum, bilgisayara falan bağlandılar ve 3 dakika gibi kısa sürede çözdüler. Arayüzü de olduğu gibi Türkçe. Teşekkürler tavsiyen için.

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mehmet AKBAL' Alıntı:
Odunadam' Alıntı:

şifreyi kırabilirler ama onun içinde biraz bilgisayar yazılım bilgisi gerekir gerçi bu devirde İnternet almayan kimse kalmadı :)  kendim bizzat denediğim ve kırılıyor  :)  sana tavsiyem mac şifreleme kullan  :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri