Yardım Akım Korumalı Priz Yardım

ömer000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tunçmatik akım korumalı priz var elim de 5 li 1050 joule fakat kablosu kısa bilgisayar masasına yetişmiyor priz uzak olduğu için. Yine tunçmatik 2 li akım koruma prizi alsam ve elimdeki 5 li prizin kablosunu elektrikçide uzattırsam bu yöntem sağlıklı olurmu ? Demek istediğim akım korumalı prize akım korumalı priz bağlayabilir miyim?

Bu ürüne hem akım korumalı 5 li uzatma kablosu hem de modem bağlamak istiyorum

elim de ki 5 li akım korumalı priz de bu

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Bilgisayar masasına yetişmesi için kaç metre kablolu olması gerekiyor.

TSK6134 Powersurge 5'Li 1050 Joule Beyaz
Bu sizdeki ve 1.5m kablolulu şu en elde olan

Diğer yeni almayı düşündüğünüzde kablo yok direk prize takılıyor.

5 li prizin kablosunu elektrikçide uzattırsam
Buna gerek yok uzun iş, hem orjinal kablosu varken

Madem elde bir akım korumalı var.
Prizden uzun uzatma kablolu (akım korumalı olmasa da olur.) bir üçlü priz
Buna 1.5m lik akım korumalaıyı ekleme. Bu sayede pc masasına rahat ulaşım şeklinde.
Ben uzun süredir bu şekilde kullanıyorum.

KS

ömer000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar masasına yetişmesi için kaç metre kablolu olması gerekiyor.

TSK6134 Powersurge 5'Li 1050 Joule Beyaz
Bu sizdeki ve 1.5m kablolulu şu en elde olan

Diğer yeni almayı düşündüğünüzde kablo yok direk prize takılıyor.

5 li prizin kablosunu elektrikçide uzattırsam
Buna gerek yok uzun iş, hem orjinal kablosu varken

Madem elde bir akım korumalı var.
Prizden uzun uzatma kablolu (akım korumalı olmasa da olur.) bir üçlü priz
Buna 1.5m lik akım korumalaıyı ekleme. Bu sayede pc masasına rahat ulaşım şeklinde.
Ben uzun süredir bu şekilde kullanıyorum.
5 metre kablo uzunluğu gerekiyor bilgisayara ulaşması için, veya direkt prize takılan akım korumalıyı alsam ona normal uzatma kablosu taksam koruma sağlarmı ?

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Bu 5 li olan eldeki PC masasına ulaşmasını sağladık diyelim.
Üzerindeki 5 tane priz girişi yetecek değil mi
Bir tane PSU için
Bir tane monitör için
Bir tane modem için dersek
Şu an üç oldu, ekstra başka birşey bağlanmyorsa ilk önce bu açıdan bakın...

Diğer ikinci aşama;
Eldeki 5 li akım korumalı 1.5 metre kablolu
5 metre lazım denmişsiniz. Bu hesaba göre bakarsak
O zaman 3.5-4 metre uzatma kablosu olan bir üçlü veye tekli priz.
Garanti olsun 4 metre diyelim.
Araştırmanız gerekecek. Bunlardan akım korumalı olanla normal (akım korumasız olanlar) fiyat olarak biribirine yakınsa akım korumalı tercih edilebilir

KS

ömer000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu 5 li olan eldeki PC masasına ulaşmasını sağladık diyelim.
Üzerindeki 5 tane priz girişi yetecek değil mi
Bir tane PSU için
Bir tane monitör için
Bir tane modem için dersek
Şu an üç oldu, ekstra başka birşey bağlanmyorsa ilk önce bu açıdan bakın...

Diğer ikinci aşama;
Eldeki 5 li akım korumalı 1.5 metre kablolu
5 metre lazım denmişsiniz. Bu hesaba göre bakarsak
O zaman 3.5-4 metre uzatma kablosu olan bir üçlü veye tekli priz.
Garanti olsun 4 metre diyelim.
Araştırmanız gerekecek. Bunlardan akım korumalı olanla normal (akım korumasız olanlar) fiyat olarak biribirine yakınsa akım korumalı tercih edilebilir
Modem duvar prizine bağlı oradan 7.5 metre ethernet kablosu ile bilgisaraya geliyor, modemi bilgisayarın yanına taşıyamıyorum dsl kablosu kısa geliyor. Benim demek istediğim bu duvar prizine 2 li kablosuz olanı takıp bir girişine modem diğer girişine uzatma kablosu takabilir miyim ? Koruma sağlar mı ? Ayrıca uzatma kablosuna pc, monitör, telefon şarj aleti ve saç kurutma makinesi takıyorum. Evde priz az olduğu için grup uzatma kabloları işimizi kolaylaştırıyor.

Ekli dosyalar

• 111.jpg
    111.jpg
    944.5 KB · Görüntüleme: 20

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
Ben elektrikçiyim akım korumalı priz ve normal priz arasında bir fark yok haberin olsun elektrik gittiğinde normal prizde olsa bilgisayarına zarar vermez çünkü bilgisayar yeni nesil bilgisayar, sadece bilgisayarı kullanmayacağın zaman prizden çek yeter onu geçtim hadi o akım korumalı prizi normal prize tak sonra da uzatma kablolu prizi akım korumalıya tak öyle kullan bir farkı yok ha kablolu prizi duvardaki prize takıp diğer akım korumalı prizi de kabloluya takabilirsin bir sıkıntı olmaz

KS

ömer000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben elektrikçiyim akım korumalı priz ve normal priz arasında bir fark yok haberin olsun elektrik gittiğinde normal prizde olsa bilgisayarına zarar vermez çünkü bilgisayar yeni nesil bilgisayar, sadece bilgisayarı kullanmayacağın zaman prizden çek yeter onu geçtim hadi o akım korumalı prizi normal prize tak sonra da uzatma kablolu prizi akım korumalıya tak öyle kullan bir farkı yok ha kablolu prizi duvardaki prize takıp diğer akım korumalı prizi de kabloluya takabilirsin bir sıkıntı olmaz
asıl amacım modemi korumak diğeri pc

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
asıl amacım modemi korumak diğeri pc
Hiç bir şey degişmez fakat evinde sıkıntı oldugunu düşünüyorsan yukarda dediğin gibi yap 3 lü prizin 1 ine akım korumalıyı tak sonra modemi tak veya akım korumali prizi tak ilk sonra diğer prizi tak bir farkı yok ikiside aynı iş benim tavsiyem ilk akım korumalıyı tak sonra o 3 lü duvar prizini tak ondan sonra modemi tak veya akım korumali da boş yer kalırsa ona tak bir farkı yok

KS

ömer000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hiç bir şey degişmez fakat evinde sıkıntı oldugunu düşünüyorsan yukarda dediğin gibi yap 3 lü prizin 1 ine akım korumalıyı tak sonra modemi tak veya akım korumali prizi tak ilk sonra diğer prizi tak bir farkı yok ikiside aynı iş benim tavsiyem ilk akım korumalıyı tak sonra o 3 lü duvar prizini tak ondan sonra modemi tak veya akım korumali da boş yer kalırsa ona tak bir farkı yok
elektrik kesintilerin den sonra anlık pik yapma duruma karşı veya yıldırım düşmesine faydasız mı olur yani ?

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
209
elektrik kesintilerin den sonra anlık pik yapma duruma karşı veya yıldırım düşmesine faydasız mı olur yani ?
Evinde hiç elektronik alet bozuldu genelde evlerde akım koruma oluyor zaten kira da mı oturuyorsunuz yoksa kendi eviniz mi yani şöyle diyim evinizi yapan kişi doğru şekilde yaptıysa elektrik hatlarını bir şey olmaz şu şekil örnek vereyim ben kendi evimi kendim yaptım elektrik kablolarını vesayre hatlarını modem elektrik gittiğinde hiç bir şey olmadı yıldırımlı havalarda falan şu şekil diyorum sen yine de akım korumali prizi ilk tak sonra diğeri prizi akım korumalıya tak sonra modemi istediğine tak ama ilk akım korumalı prizi prize tak

KS

ömer000

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
elektrik kesintilerin den sonra anlık pik yapma duruma karşı faydasız mı olur yani ?

Evinde hiç elektronik alet bozuldu genelde evlerde akım koruma oluyor zaten kira da mı oturuyorsunuz yoksa kendi eviniz mi yani şöyle diyim evinizi yapan kişi doğru şekilde yaptıysa elektrik hatlarını bir şey olmaz şu şekil örnek vereyim ben kendi evimi kendim yaptım elektrik kablolarını vesayre hatlarını modem elektrik gittiğinde hiç bir şey olmadı yıldırımlı havalarda falan şu şekil diyorum sen yine de akım korumali prizi ilk tak sonra diğeri prizi akım korumalıya tak sonra modemi istediğine tak ama ilk akım korumalı prizi prize tak
anladım hocam teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri