bütçeniz varsa kule tipi var çok amaçlı650W PSU. Voltaj sorunu yaşamamak adına akım korumalı priz lazım bana uygun fiyata varmı öneriniz?
Evet Amazon'un tavsiyesi buBir ara ben de bakarken Brennenstuhl markası önerisine denk gelmiştim.
Kullanmadım ürünü ama çok fazla kullanıp övene denk geldim. Fiyatı diğerlerine göre biraz daha pahalı ama ihtiyacınız olan bir şeyse sistem için az bütçe zorlanması taraftarıyım.Brennenstuhl Eco Line Serisi 13.500A Akım Koruyucu Tek Soketli Priz https://www.amazon.com.tr/dp/B07DVNMNWM?psc=1&ref_=cm_sw_r_apann_dp_J21ZCET5RDFBPGCFSST0
Evet Amazon'un tavsiyesi bu
Tunçmatik kullanıyorum tüm evde. Tavsiye ederim.650W PSU. Voltaj sorunu yaşamamak adına akım korumalı priz lazım bana uygun fiyata varmı öneriniz?
Konudan bağımsız bu "voltaj regülatörü" dediğimiz alet acaba bağımsız bir şekilde priz ile bağlantı yapılabiliyor mu? yani prize bunu bir şekilde bağlantı yapabiliyor muyuz?Akım korumalı prizler umduğunuz gibi PC'ye herhangi bir koruma sağlamazlar. Gerilim düzenleyicileri yoktur. Sadece aşırı yüksek gerilimlerde sigortaları yanar ve kullanılamaz hale gelirler. Tek kullanımlık ömürleri vardır. Ancak hiç kullanmamaktan daha iyidir. Tek prizli olan kaliteli bir ürün alıp çoğaltıcı priz ile de kullanılabilir. Çok şey beklenmemelidir. Arızalanırsa kötü sanılmamalıdır. Eğer bağlı cihaz yanmadıysa işini yapmış demektir.
Gerilim düzenleyiciler sadece Voltaj Regülatörü veya Online-UPS gibi kaliteli cihazlarda bulunur. Tabii fiyatları da oldukça yüksektir.
Evet. Evin girişine yapılabildiği gibi (ihtiyaca göre yüksek kVA olmalı), prize bağlantılı şekilde de yapılabiliyor ihtiyaç kadar kVA değerlerinde. Online-UPS ise bilgisayar için kesinlikle daha avantajlıdır, çünkü içerisinde akü bulundurur ve bilgisayarı güvenli şekilde kapatmanız için süre tanır. Voltaj regülatöründe akü yoktur, anlayan elektrikçiler sonradan ekleyebiliyor galiba.Konudan bağımsız bu "voltaj regülatörü" dediğimiz alet acaba bağımsız bir şekilde priz ile bağlantı yapılabiliyor mu? yani prize bunu bir şekilde bağlantı yapabiliyor muyuz?
Aslında ups yerine elektrikçilere yaptırsam daha az masraflı olmaz mı?Evet. Evin girişine yapılabildiği gibi (ihtiyaca göre yüksek kVA olmalı), prize bağlantılı şekilde de yapılabiliyor ihtiyaç kadar kVA değerlerinde. Online-UPS ise bilgisayar için kesinlikle daha avantajlıdır, çünkü içerisinde akü bulundurur ve bilgisayarı güvenli şekilde kapatmanız için süre tanır. Voltaj regülatöründe akü yoktur, anlayan elektrikçiler sonradan ekleyebiliyor galiba.
Senin önerebilceğin bir ürün varmı pekiEvet. Evin girişine yapılabildiği gibi (ihtiyaca göre yüksek kVA olmalı), prize bağlantılı şekilde de yapılabiliyor ihtiyaç kadar kVA değerlerinde. Online-UPS ise bilgisayar için kesinlikle daha avantajlıdır, çünkü içerisinde akü bulundurur ve bilgisayarı güvenli şekilde kapatmanız için süre tanır. Voltaj regülatöründe akü yoktur, anlayan elektrikçiler sonradan ekleyebiliyor galiba.
Bana sadece yapılan devre olsa yeter akü işi benim için çok basit.Neyse zahmete girmeye gerek yok bencede ups alıp geçerim.PSU zaten iç donanımlara zarar gelmesini engeller. PSU'yu korumak için en ucuz yöntem akım korumalı prizdir. Ancak akım korumalı prizlerin çoğu tek kullanımlıktır. Yani kendini yakar ve gücü keser.
Kaliteli bir PSU gerilim ayarlaması yaparak bileşenlere güç verir ve yeterli koruması olan bir PSU varsa korkmanıza gerek yoktur.
Online-UPS ise şebekeden gelen elektriği doğrudan aktarmaz, önce aküleri şarj eder ve sonra UPS'e hangi cihazı bağladıysanız ona düzenli akım aktarır. Hassas cihazlar için en etkili yöntem budur.
600W çeken bir PC için 1kVA Online UPS kesinlikle yeterlidir. Üzerinde bulunan akü sayısına ve gücüne göre açık tutabildiği süre değişkenlik gösterir. 10-15 dk kadar daha açık tutabilir bilgisayarı.
Ben sürekli elektriğin gittiği yerdeyim ve sürekli dalgalı elektrik yüzünden evde yanan ampüller, bir kere buzdolabı, bir kere de TV yandığı için PC yanmasın diye Online-UPS sipariş etmiştim.
Kullandığım cihaz budur. 0,9 verimlilikle çalıştığı için 900W güce kadar desteği bulunmasına rağmen 900W çeken cihazı en fazla 3-5 dk aralığında açık tutabilir. Benim bilgisayar monitör dahil 300-350W civarı tüketiyor 10-15 dk açık tutabiliyor.![]()
Inform Sinus Evo Lcd 1.000 VA Online Kesintisiz Güç Kaynağı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Inform Sinus Evo Lcd 1.000 VA Online Kesintisiz Güç Kaynağı fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Inform Sinus Evo Lcd 1.000 VA Online Kesintisiz Güç Kaynağı özelliklerini incele, 5.385,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Daha güçlü bilgisayarlar için 2kVA olan modeli ve akü miktarına göre açık tutabildiği süre uzun olması sağlanır.
Ancak belirteyim herkes için şart değildir bu Online-UPS olayı. Elektrik size düzgün geliyorsa akım korumalı priz daha ucuza koruma sağlar.
Bu cihaza ben Noctua'nın fan yavaşlatma kablosunu ekledim. Fanı aşırı sesliydi. Şimdi sessiz çalışıyor. Online-UPS tam yüke yakınken ısındığı için fanı aşırı yüksek devirli takmışlar ama biraz abartmışlar. Ben yazın dahi ısındığını görmedim. Zaten belirttiğim üzere tam yüke girmiyor. Dolayısı ile UPS iç yapısı ısınmıyor. Üzerinde sensörleri de var kendi sıcaklığını ölçüyor.
Voltaj Regülatörleri daha pahalıya geliyor bildiğim kadarıyla. Çünkü yanında akü de gelmiyor. Bir de bağlatmak için elektrikçiye para ödeneceğini düşünürsek hiç gerek yok bence.