Al-sat yapmak mantıklı mı?

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Başlıktan görüpte yanlış anlamayın hocam, kampanyalı sistem vesaire alıp, ihtiyacı olanların elinden kaçırmak istemiyorum.Ekran kartı,anakart,ram işlemci vesaire donanımları al-sat yapmak istiyorum sizce getirisi güzel olur mu yapanlar varmı?(Daha yaşım küçük ama yavaştan da olsa başlamayı düşünüyorum)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Başlıktan görüpte yanlış anlamayın hocam, kampanyalı sistem vesaire alıp, ihtiyacı olanların elinden kaçırmak istemiyorum.Ekran kartı,anakart,ram işlemci vesaire donanımları al-sat yapmak istiyorum sizce getirisi güzel olur mu yapanlar varmı?(Daha yaşım küçük ama yavaştan da olsa başlamayı düşünüyorum)
bu ekonomide zor zarara uğrarsın.

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Bilindik biri olman ve yüksek bütçe gerek. Bende denedim ama zor. Elimde 2 tane satılmamış ram kaldı ;(

KS

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Bilindik biri olman ve yüksek bütçe gerek. Bende denedim ama zor. Elimde 2 tane satılmamış ram kaldı ;(
Hocam bende zaten bütçe tarafından biraz korkuyorum fakat bir şekilde üstesinden yavaş yavaş gelirim diye düşünüyordum.

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Hocam bende zaten bütçe tarafından biraz korkuyorum fakat bir şekilde üstesinden yavaş yavaş gelirim diye düşünüyordum.
Yani bu işler için mantıklı olan indirimli sistemleri al sat yapmak. Oda bize ters düşüyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ram-ssd gibi ucuz parçaları al-sat yaparsan zarara uğrarsın yada elinde kalır. Ya direkt sistem al-sat yap. Yada çok iyi indirime girmiş mouse-kulaklık-klavye-koltuk gibi şeyleri al-sat yap. Diğer türlü olmaz. Zam gelecek deniyor, al güzel indirimli bir klavye zam gelince örneğin"sıfır logitech g733 kulaklık 3.000₺" diye ilana koyarsın.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!!!

Son düzenleme:

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Al sat olarak şunu önerebilirim:
Bir Freelancer hesabı açın fiverr da. Dolar üzerinde alışveriş yapıldığı için adamlar sırf bir arka plan silmeye bile 5 dolar veriyor en az. Logo tasarım vs gibi daha büyük bütçeli işlerde ise; bionluk gibi tl ile alışveriş yapılan sitelerdeki Freelancerlara, fiverrdaki isteklere göre logoyu yaptırın. Sonra o logoyu alıp fiverr de hizmeti bekleyene satın. Kur farkından dolayı hem kaliteli bir logoyu satmış olursunuz, hemde hesabınızı yıldız alarak öne çıkmasını sağlayabilirsiniz hemde kar etmiş olursunuz.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
İyi indirim takip etmek ve piyasada ne hızlı gidiyor ne alırsam kar ederim bilmek gerekiyor. Hiç bilmeden girerseniz başlarda biraz zaman ve para kaybetmeniz mümkün. O süreci kendinizi geliştirmek için kullanırsanız ilerde çok daha iyi para kazanma ihtimaliniz var.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Bak şimdi ilk önce bu ayda değil 2 3 ay öncesinde bütün çoğu ürünleri almanlazım sonrasında bekleyeceksin o zamana kadar stok arttıracaksın tek 1 ürün alıp ondan para kıramazsın.Stokların arttı mı fiyatlarda arttı ürün 500 den 850 tl çıktı koy 700₺ stoklar azalmaya yakın fiyat arttır.Ondan sonrasında bunu hep devam ettir başka ürünler al onlarda da aynısını yap sonrasında aralarda hazır sistemlerden koy satışa sonrasında gene parçalara dön ekipmanlara vs. güvenilir satıcı rölü aldıktan sonra rahatsın zaten.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR EVDE DENEMEYİNİZ.

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Bak şimdi ilk önce bu ayda değil 2 3 ay öncesinde bütün çoğu ürünleri almanlazım sonrasında bekleyeceksin o zamana kadar stok arttıracaksın tek 1 ürün alıp ondan para kıramazsın.Stokların arttı mı fiyatlarda arttı ürün 500 den 850 tl çıktı koy 700₺ stoklar azalmaya yakın fiyat arttır.Ondan sonrasında bunu hep devam ettir başka ürünler al onlarda da aynısını yap sonrasında aralarda hazır sistemlerden koy satışa sonrasında gene parçalara dön ekipmanlara vs. güvenilir satıcı rölü aldıktan sonra rahatsın zaten.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR EVDE DENEMEYİNİZ.
Bunu da bu ekonomiyle yapmak çok zor maalesef

ceki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bugün aklıma geldim PCH Medal X5 var mı hala sarı sitede diye, 2 aydır satılamamış ürünler var. Riskli iş :)

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Merhaba bu işleri öğrenmek için takip etmeniz lazım genelde bu işler facebook gruplarında çok dönüyor. Facebook a girin sonra şu gruplarda bir kaç hafta takılın bakın ne dönüyor anlarsınız.

ModArt PC Ailesi Alış/Satış Destek Grubu
GPU WORLD TURKIYE (GWT)
2.El Ekran kartı Alım Satım

Yalnız sadece bilgilendirme amaçlıdır aratıp daha çok grup ya da daha büyük gruplarda bulursunuz ben örnek olsun diye koydum oralarda yapılan satışlar alışlar veya her hangi birisiyle işim ilişiğim ve ilgim yoktur tavsiye etmiyorum en başta dediğim gibi sadece bilgilendirme amaçlı paylaşıyorum tıklandığında gruplara yönleniyor ve yasaksa yorum kaldırılabilir.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Al-sat iki işe yarar. Bir çalışan insan sayısını azaltır, iki çalışmadan bir insanın diğer insanların sırtından geçinebilmesine yarar. Herhangi bir işe sahip insan dahi al-sat yapıyorsa bilin ki piyasayı kendi eliyle artırmak için çabalıyor demektir. Yani enflasyon artırıcı hamledir. Bir nevi stokçuluktur. Parası olan yapar ve kimsenin de mani olduğunu görmedim. Yapmak isteyen yine yapsın kimsenin ekmeğinde gözüm yok. Şahsen bana ters ben yapmam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri