Aldığım yeni mikrofon ile ilgili sorun

saey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kendime masaüstü bir mikrofon aldım. Üzerinde açma kapama tuşu olan bir mikrofon. Mic girişine taktım fakat Ses kısmından gözükmüyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

NOT: Önceden mikrofonlu kulaklığım vardı onla konuşma işini yapıyordum şimdi mikrofonlu kulaklığın MİKROFON kısmını çıkarttım yeni aldım mikrofonu taktım.

KS

saey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok mu yardım edecek? Ayrıca driverleri güncelledim şimdi kulaklıktan ses gelmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle tüm ses sürücülerinizi tamamen kaldırın ve kalıntıları ile kaldırın önerim iobit Unnistaller yazılımı ile kaldorın ve kaldırdıktan sonra sistemi yeniden başlatın ve güncel sürücüleri indirip kurun. Daha sonra mikrofon girişine mikrofonunuzu bağlayıp ses kartı yazılımınızdan mikrofonunuzu jak girişlerinden mikrofon olarak yazılımdan bağlımı buna bakın. Yazılımdan mikrofonu kulaklık olarak bile gösterebilirsiniz. Realtek yazılımıdır büyük ihtimalle açın ve jak girişinde takılımı aktif mi yazılımda belli olur sonra o jak girişine sağ tıklayınca mikrofon olarak ayarlımı bakın değilse ayarlayın. Ayrıca windows ayarlarından sorun gider sekmesinden ses sorunlarını gider diyebilirsiniz.

KS

saey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikle tüm ses sürücülerinizi tamamen kaldırın ve kalıntıları ile kaldırın önerim iobit Unnistaller yazılımı ile kaldorın ve kaldırdıktan sonra sistemi yeniden başlatın ve güncel sürücüleri indirip kurun. Daha sonra mikrofon girişine mikrofonunuzu bağlayıp ses kartı yazılımınızdan mikrofonunuzu jak girişlerinden mikrofon olarak yazılımdan bağlımı buna bakın. Yazılımdan mikrofonu kulaklık olarak bile gösterebilirsiniz. Realtek yazılımıdır büyük ihtimalle açın ve jak girişinde takılımı aktif mi yazılımda belli olur sonra o jak girişine sağ tıklayınca mikrofon olarak ayarlımı bakın değilse ayarlayın. Ayrıca windows ayarlarından sorun gider sekmesinden ses sorunlarını gider diyebilirsiniz.
Dediğiniz gibi yaptım tüm ses driverlarını kaldırdım. Sonra hepsini tekrardan kurdum. Dediğiniz gibi yazılım Realtek ve mikrofonu takınca bir pencere geliyor ordan hangi aygıtı taktınız diye soruyor. Ben mikrofonu seçiyorum daha sonra kulaklığımı takıyorum ondada kulaklık diye seçiyorum. Fakat mikrofon hala çalışmıyor. FAKAT farkettiğim bir şey var. "Ses" kısmına geldiğimiz zaman "Kayıt" kısmındaki mikrofon benim mikrofonlu kulaklığım. O mikrofonlu kulaklığımın mikrofonu olarak gözüküyor. Acaba sorun mikrofonda mı? Yanıtınızı bekliyorum...

Leandro Markos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Jak girişlerine bakmanız mümkün mü ?
Sesi aktaran tarafta bazen temassızlık olabiliyor. Temizleyip dener misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kayıt kısmından SS paylaşın bir bakalım. Muhtemelen ya birkaç ayar çakışması yaşıyorsunuz yada aygıt çakışması. Birde sadece mikrofonu takarak deneyin tüm ayarlarınızı sadece mikrofon takılıyken kontrol edip bir ses kaydı yapmaya çalışın daha sonra kulaklığı takıp ses kaydı başarılı mı konrtol edin.

KS

saey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kayıt kısmından SS paylaşın bir bakalım. Muhtemelen ya birkaç ayar çakışması yaşıyorsunuz yada aygıt çakışması. Birde sadece mikrofonu takarak deneyin tüm ayarlarınızı sadece mikrofon takılıyken kontrol edip bir ses kaydı yapmaya çalışın daha sonra kulaklığı takıp ses kaydı başarılı mı konrtol edin.

Mikrofonda teknik hata varmış gittim aldığım yerden değiştirdim. Yardımınız için teşekkür ederim. Fakat şimdide şöyle bir problem var "Ses" kısmından "Bu aygıtı dinle." kısmındaki tiki kaldırdığım halde kendi sesimi duyabiliyorum. Çözümü nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunun çözüldüğüne sevindim.

Bu aygıtı dinle kapalı olduğu halde kulaklıklığınızdan sesiniz geliyorsa şunu deneyin.

Ses ayarlarınızın olduğu sekmeden Kayıttan yürüt sekmesine gelip Düzeyler sekmesinden en tepedeki Realtek ve Front hariç tüm ayarları 0 yapın ve böyle deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri