Alibaba alışverişi güvenilir midir?

Morpfin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Selamün aleyküm iyi geceler herkese 👋
Arkadaşlar alibabadan alışveriş yapanlar var mı? Ssd ve ekran kartı bakıyordum gerçekten uygun fiyatlara var güvenilir midir yada sipariş ettiğimiz ürün gönderiliyor mu

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Selamün aleyküm iyi geceler herkese 👋
Arkadaşlar alibabadan alışveriş yapanlar var mı? Ssd ve ekran kartı bakıyordum gerçekten uygun fiyatlara var güvenilir midir yada sipariş ettiğimiz ürün gönderiliyor mu
Sahte ta da farklı ürün geldiği oluyordu. Yüksek puanlı satıcılar genelde güvenilir oluyorlar. Asıl sorun ise vergilendirme. Ücreti kadar ya da daha fazla oranda vergi çıktığını iddia edip sitem edenler var. Vergiden dolayı alınmayıp iade edilen ürün sayısı artığı için çoğu satıcı ve ürünün Türkiye'ye satışı durdu.

KS

Morpfin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Sahte ta da farklı ürün geldiği oluyordu. Yüksek puanlı satıcılar genelde güvenilir oluyorlar. Asıl sorun ise vergilendirme. Ücreti kadar ya da daha fazla oranda vergi çıktığını iddia edip sitem edenler var. Vergiden dolayı alınmayıp iade edilen ürün sayısı artığı için çoğu satıcı ve ürünün Türkiye'ye satışı durdu.
Vergi ve kargo ücretini çözüm bulabilirsem gayet türkiye ye göre 3de 1i fiyatına ürünler

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Vergi ve kargo ücretini çözüm bulabilirsem gayet türkiye ye göre 3de 1i fiyatına ürünler
İnternetten gördüğüm kadarıyla kesin bir standart yok maalesef. Bir ara ilk alışverişe kuruş ya da birkaç lira gibi ücrete gamepad vermişti alibaba. Türkiyedeki fiyatından daha fazla vergi çıkmıştı. Çok ucuza denk gelenlerde oluyor. Eskiden alırdım, artık hiç alışveriş yapmıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri