Alibaba'dan Ekran Kartı Alınır Mı?

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba. Artık öyle bir noktaya geldik ki bu tip soruları normal karşılayın lütfen :) 

Ekran kartı stoklarına bakarken böyle bir şey ile karşılaştım. Satıcı "anladığım kadarıyla" güvenilir gibi.​

https://i.resimyukle.xyz/CSeyAQ.png

Merak ettiğim şey ise Alibaba'dan ekran kartı alınır mı veya bu satıcıdan ekran kartı alınır mı? Minimum sipariş adedi de 1 diyor. Gümrükte kalır mı veya başka ne gibi sorunlar yaratır bana?​
[align=left]Artık hiçbir yerde ekran kartı kalmayınca mecbur böyle sitelere de bakar olduk. Yapacak bir şey yok maalesef... INNO3D GeForce RTX 3070 8GB ICHILL X3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Satıcı güvenilir bir firma olarak görünüyor. 2009 dan beri faaliyet gösteren bir şirket kendisi kontrol ettim yani alınır ama 2 şey sorun. Birincisi garanti yok yani Inno3D markasından servis alamayacaksınız yurtdışından aldığınız için. Diğeri kargo biraz uzun sürecektir.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Satıcı güvenilir bir firma olarak görünüyor. 2009 dan beri faaliyet gösteren bir şirket kendisi kontrol ettim yani alınır ama 2 şey sorun. Birincisi garanti yok yani Inno3D markasından servis alamayacaksınız yurtdışından aldığınız için. Diğeri kargo biraz uzun sürecektir.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Ne kadar doğru hesapladım bilmiyorum ama 6.100₺ tutuyor vergiler dahil.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Ürün = 650$ = 4900₺[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Çin menşei ürünler için gümrük vergisi yüzde 20: 980₺[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 20 – ürün bedeli ve gümrük vergisinin yüzde 20’si: 196₺[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Gümrük Sunum Ücreti: 8₺[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Damga Vergisi: 0,70₺[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]1. Ekran kartı stoklarını bekleyip Amerika'dan direkt ücretini (500 + 100 = 600$) ödeyip Stock RTX 3070 almak mı mantıklı yoksa bu ürünü almak mı mantıklı? İkisinin de garanti sorun oluyor.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]2. Korktuğum şey sene sonuna kadar ekran kartlarının stok sorunu çözülmeyeceği. Bunun yanında stoklara gelse bile fiyatlarının artacağı ve geldiği zamanki dolar kuru beni endişeye düşürüyor. (Amerika'dan alma konusu için söylüyorum)[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]3. Bu ürünün (INNO3D GeForce RTX 3070 8GB ICHILL X3) vereceği performans da beni düşündürtüyor. Ürün yurt dışında biliniyor ama performansı elbet farklıdır MSI gibi markalardan veya stock 3070'ten. Siz ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Uğur Bey siz olsanız ne yapardınız? 6.100₺ vermek mantıklı mı?[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben vergilendirme hakkında bilgi sahibi değilim. Ben sadece ürünü ve satıcıyı yorumladım.

Inno3D markası oldukça popüler kaliteli F/P ürünler yapan bir firmadır. Pişman etmez kolay kolay rahat olun yani. Ülkemizde de oldukça çok satan kartlardan birisidir alın geçin eğer kafanıza yattıysa ama vergilendirme olayını ve gümrüğe takılmayacağını iyice araştırın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri