Aliexpress'ten sipariş.

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
https://a.aliexpress.com/_m06HjbQ
​​​​Yukarıdaki linkteki ürünü almayı düşünüyorum ancak aliexpress'ten alınır mı? Fiyat 100tl daha ucuz, ilk başta sahte gibi gelmişti ama ürünü çok fazla kişi almış ve çok fazla yorumu var. Sizce almalı mıyım?

S O V I E T

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Cvp: Aliexpress'ten sipariş.

Aliexpress ve Banggood gibi Asya ülkelerinden ürün getiren siteler bizim N11 ve Trendyolumuzla aynı mantıkta, önemli olan satıcıya olan güven olduğundan burada satıcının geçmiş sipariş gönderimleri, değerlendirmeleri ve alınacak ürünün değerlendirmeleri önemli. Bahsettiğiniz ürün özelinde bakarsak yaklaşık 4500 sipariş almış ve %86sı olumlu görünen 1400 civarı incelemesi var. Yani bunlar güven veren şeyler ama satıcı kesinlikle dolandırıcı değildir diyemeyiz, kaldı ki bizim N11-vari sitelerimizde bile onlarca dolandırıcı var. Bu kulaklığı bu satıcıdan alır mıydım diye bana sorarsanız, evet; böyle değerlendirmeleri olan ve fazla satış yapmış satıcıları tercih ederdim.

Bu arada alışveriş sitesinden bağımsız, ben Lenovo'nun kendi sitesinde P3 Pro diye bir model bulamadım; ürünün orijinal Lenovo ürünü olduğundan emin miyiz? İlk defa karşılaşıyorum böyle bir Lenovo ürünü ve tasarımıyla.

KS

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: Aliexpress'ten sipariş.

S O V I E T' Alıntı:
Aliexpress ve Banggood gibi Asya ülkelerinden ürün getiren siteler bizim N11 ve Trendyolumuzla aynı mantıkta, önemli olan satıcıya olan güven olduğundan burada satıcının geçmiş sipariş gönderimleri, değerlendirmeleri ve alınacak ürünün değerlendirmeleri önemli. Bahsettiğiniz ürün özelinde bakarsak yaklaşık 4500 sipariş almış ve %86sı olumlu görünen 1400 civarı incelemesi var. Yani bunlar güven veren şeyler ama satıcı kesinlikle dolandırıcı değildir diyemeyiz, kaldı ki bizim N11-vari sitelerimizde bile onlarca dolandırıcı var. Bu kulaklığı bu satıcıdan alır mıydım diye bana sorarsanız, evet; böyle değerlendirmeleri olan ve fazla satış yapmış satıcıları tercih ederdim.

Yorumun için teşekkür ediyorum. Siparişimi veriyorum. Umarım bi aksilik olmaz ?

S O V I E T

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51

3miRun' Alıntı:
S O V I E T' Alıntı:

Yorumun için teşekkür ediyorum. Siparişimi veriyorum. Umarım bi aksilik olmaz ?

Ben de umuyorum ki bir aksilik yaşamazsın ancak ürünler gemiyle getirildiği için bu tarz küçük kutular arada bir kaybolabiliyor, ha benim Çin'den Aliexpress vasıtasıyla kolye bile almışlığım var ki bundan daha küçük kutularda geldi. Umarım sen de böyle bir durumla karşılaşmaz, kulaklığını güle güle kullanırsın :)

Uluslararası kargolarda iade süreci biraz sancılı bir durum, eğer ürün elinize ulaşmadıysa kargo bilgilerinde teslim edildi yazmayacağı için belirtilen kargo süresi aştığında iade süreci başlatabiliyorsunuz, tahminimce bu gümrükte takılı kaldığı senaryoyu da kapsar. Ancak şöyle bir senaryo çizecek olursak, ürün gümrükten geçti yada cüzi bir miktar ödeyip geçirttiniz ve kargoyu aldınız ancak ürünü beğenmediniz, bu sefer iade etmeye çalıştığınızda kargo ücreti ödeyip verdiğiniz gümrük vergisini geri alamama gibi sorunlar yaşayabiliyorsunuz; alınan ürün de pahalı bir ürün değilse kargo ücretlerini gördükten sonra en iyisi hiç göndermemek diyerek vazgeçen insanlar var. Ancak dediğim gibi, kargo bilgilerinde "teslim edildi" yazmadığı sürece bir iade süreci başlatıp paranızı geri almanız mümkün.

KS

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anlamadığımdan soruyorum, gümrüğe falan yakalanırsa ne oluyor? Ekstra ücret vs. isterlerse ödemeden ürünü iade edebiliyor muyum?

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3miRun' Alıntı:
https://a.aliexpress.com/_m06HjbQ
​​​​Yukarıdaki linkteki ürünü almayı düşünüyorum ancak aliexpress'ten alınır mı? Fiyat 100tl daha ucuz, ilk başta sahte gibi gelmişti ama ürünü çok fazla kişi almış ve çok fazla yorumu var. Sizce almalı mıyım?

Merhaba, satıcı için S O V I E T' in söylediklerine katılıyorum fakat fiyatta biraz problem yaşayabilirsiniz. Gümrük' te takılırsa ortalama %56 bir vergisi oluyor yani 200 TL tutarında ürün size 312 TL' ye gelir o yüzden Türkiye içerisinden almanızı öneririm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Aliexpress'ten sipariş.

Yaklaşık 1 sene olacak bir Gamepad alışverişim oldu. 2 haftadan biraz uzun bir sürede elimde oldu siparişim. Gümrük vergisini kapıda kargoya ödedim. Daha sonrasında ürün Aliexpress tarafından gönderildi olarak onaylandı ama sizin tarafınızdan da onaylanması gerekiyor. Eğer bir sorun varsa onaylamadan ürün ile ilgili gereken işlemleri başlatabiliyorsunuz. Çift taraflı onay süreci var yani.

Hatta bazı arkadaşlarım ürün ellerine ulaştığı halde ulaşmadı olarak belirtip para iadesi veya aynı ürünün tekrar gönderimini sağladıklarını belirtti bana. Yada ürün ellerine ulaştı ama arızalı olarak belirtirseniz eğer sizdeki ürünü geri gönderim işlemleri fiyat ve zaman olarak değmeyecek kadar yüksekse size aynı ürünün yenisini gönderiyorlar sizdeki ürünü almadan. Tabi bunlar duyum ben gerçekliğini bilmiyorum.

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

S O V I E T' Alıntı:
Bu arada alışveriş sitesinden bağımsız, ben Lenovo'nun kendi sitesinde P3 Pro diye bir model bulamadım; ürünün orijinal Lenovo ürünü olduğundan emin miyiz? İlk defa karşılaşıyorum böyle bir Lenovo ürünü ve tasarımıyla.
Evet öyle bir ürün yok ve tasarımı aşırı çakma görünüyor

KS

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Aras_1' Alıntı:
S O V I E T' Alıntı:
Evet öyle bir ürün yok ve tasarımı aşırı çakma görünüyor

Markası Lenovo lp3 pro ve birkaç arkadaşım kullanıyor ve önerdiler. Dün tam sipariş aşamasındayken bi anda tak diye 80 lira vergi koyduğu için almaktan vazgeçtim, Türkiye fiyatı da zaten 290 civarı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri