Soru (Alindi)Hangi Marka Tercih Edilmeli?

cglrsyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Beyler selamlar yeni topladığım sistemde bi eksik ekran kartı kaldı. Fiyatlar her yeni gelen stokta arttığı için biran önce alayım istiyorum ancak GIGABYTE ve Sapphire markaları aşina olduğum ve güvenilir olarak düşündüğüm bir marka olmasına rağmen fiyatı 36-37.000 iken POWER COLOR markasına ait ekran kartı 45.500₺. Daha önce Power Color markasını duymadım desem yalan söylemiş sayılmam ve ram fan v.b hiç bir donanımını satın almadım, zaten bu donanım piyasasına da uzağım ancak sizlere de sorayım istiyorum.
PowerColor'ın 10-11.000₺ daha fazla olmasının bir sebebi varmı ve sizce hangi ürün tercih edilmeli?

PowerColor RX 9070 XT Red Devil 16G-E/OC 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı 45.500₺
GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16GB RGB Lighting 256Bit AMD Ekran Kartı 37.000₺
Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse Gaming 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 36.000₺

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam 9070 XT kartın ederi kesinlikle o değil. Evet güzel kart, güçlü, gerçekten değerli ama o kadar fiyat farkı tamamen satıcının aç gözlülüğü. 9070 xt ederi yine o fiyatlarda olmasa da 36k civarında. Bence gigabyte tercih edilebilir.

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
65
hocam red devil modeli nitro+ modelinin rakibi evet kaliteli ancak 41-42k ya 5070ti varken bence 9070xt modellerine bu paralar verilmemeli. red devil yakışıklı bir model max ederi 38-39k benim gözümde.
illa 3ünden biri olacaksa gigabyte daha alınası duruyor

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
hocam red devil modeli nitro+ modelinin rakibi evet kaliteli ancak 41-42k ya 5070ti varken bence 9070xt modellerine bu paralar verilmemeli. red devil yakışıklı bir model max ederi 38-39k benim gözümde.
illa 3ünden biri olacaksa gigabyte daha alınası duruyor
Ben de aynı şekilde düşünüyorum gigabyte hakkında. Powercolor markasını çok bilmiyorum. O yüzden seçecek olsam gigabyte seçerdim. Bende Sapphire Radeon RX 9070 XT Pure modeli var beyaz sistem kuracağım için tercih ettim ama gigabyte çıkarmış olsaydı beyazını ondan alırdım kesinlikle.

KS

cglrsyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Dün konuyu açtıktan sonra bugün Gigabyte'ı almak için siteye girdiğimde fiyat maalesef 39.999₺ olmuş. Mecburen 35.987₺ ye Sapphire markasını satın aldım. Bu gidişle Amerikanın vergi politikaları ve malum ülkemizin vergi politikaları ile sanırım artık araba parasına ekipman alacağız gibi görünüyor.

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
65

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Dün konuyu açtıktan sonra bugün Gigabyte'ı almak için siteye girdiğimde fiyat maalesef 39.999₺ olmuş. Mecburen 35.987₺ ye Sapphire markasını satın aldım. Bu gidişle Amerikanın vergi politikaları ve malum ülkemizin vergi politikaları ile sanırım artık araba parasına ekipman alacağız gibi görünüyor.
Sistem için harcadığım para (masa-sandalye-monitör-mouse pad-mouse-klavye-kasa ve bileşenler dahil) 190 bin liraya dayanıyor neredeyse. Sırf beyaz bir sistem toplamak istediğim için. Laptoptan geçiş yapıyorum masa üstüne o yüzden hiçbir şeyim yoktu elimde. Maddi imkanı olmayanlar için gerçekten Türkiye'de bir hobi yapmak (sadece bilgisayar toplama için söylemiyorum) zor. Hakkımızda hayırlısı, freni boşalmış kamyon gibi gidiyoruz yokuş aşağı...

Bu arada tebilon güvenilir oradan da alışveriş yapılabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri