arkadaşlar yorumlarınız, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ben derdimi anlatamadım galiba. bu forumda yazmadım gerçi ama önceki forumlarda belirtmiştim amacım tamamen f/p bir ürün değildi. parça kalitelerine göre sistem fiyatı nasıl bunu soruyordum. bu bilgisayarı ofiste kullanmak için babam istedi ki zaten babamın ana makinesi güçlü bu diğer bilgisayarları ona terminal olarak bağlayıp kullanıyoruz. normalde 20-25k lık bir sistem toplayacaktım babamla baktık 30k ya fln özellikleri hemen hemen aynı bir sistem toplanabiliyor zaten i5 12400f işlemci koyarsanız eğer. ama babamla baktık ilk defa duyduğumuz markalar falan vardı orda biraz özelleştirdik ama yine de çok içimize sinmedi o yüzden biz de yıllardır bildiğimiz markalardan şaşmadık ve meslea ben bu sistemi sadece anakartı düşürerek 4k daha ucuza toplayablirdim h610m anakart seçeneği de vardı ama ben istemedim. veya daha ucuz sıvı soğutma kasa psu vs koyabilirdim ama ofisteki diğer bilgisayarlarda da bu kasa ve soğutma olduğu için aynı görüntüyü yakalamak için böyle yaptım. amd 5060ti tavsiyesi veren arkadaşa da teşekkür ederim bana yardımcı olabilmek için foruma üye olmuş. şimdi girdim o sistemi özelleştirdim bu sisteme denk işlemci ve kaliteli bir anakart koyduğum zaman ekran kartını 2 fanlı hale düşürmeme rağmen fiyatı 50k oluyor. yani her zaman da sistemin ucuzluğuna değil de parça kalitesine de bakmak önemli. ventus konusuna gelince kendim 3060 ventus 2x kullanıyorum evga marka karttan geçmeme rağmen hiçbir ısınma problemi yaşamadım bilmiyorum belki benim seride yoktur öyle problem ki bu sistemde ısınma sorunu olmaz zaten yapacağı işler excel google gibi temel işler. tamamen zevkine toplanmış gereksiz boş bir sistem olduğunun farkındayım ama pc fiyatları her geçen gün artıyor malum. belki ileride parçalarından birkaçı işime yarar

Allah isteyen herkese daha iyisini nasip etsin inşallah. yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim. iyi günler.
yazının tamamını okumadım ama
şunu söyleyebilirim
hani derdimi anlatamadım galiba diyorsun ya
anlattın da anlamadığın şey şu
her marka değeri olan ürün çok iyi olacak diye bir şey yok
misal 4060 ekran kartı akacak olsak
seçimini hep bilindik markalardan yapacak olan biri
galax 4060 yerine 1000-1500 daha fazla verir gigabyte windforce alırdı
neden galax marka mı abi nerden çıkarıyorsunuz böyle markaları mantığı gigabyte varken
dönelim geçmişe
sapphire nin ürettiği tek fanlı ekran kartının sorunsuz bir kullanım sürecinde msi armor serisinden daha serin çalıştığı ekran kartı vardı
şimdi karşılaştır desek tamam sapphire biliyorum kötü marka değil ama bir tarafta msi var ayrıca çift fanlı
dönelim asus tuf serisine geçmişte
hem ekran kartında hem de anakartta cayır cayır yanan serileri vardı
hatta bir laptop modelinde tamamen mühendislik hatası soğutma tasarımından dolayı cayır cayır yanan laptop modeli vardı
bu yüzden diyorum ki
her zaman marka en iyisi demek değil
bu gün senin seçtiğin ürünler marka değeri olarak iyi
ama marka değerinin yanında bahsettiğim kötü durumlarda olmayan ürünler
o konuda sıkıntı yok
lakin aynı kalite ayarlarında
bir tık düşük olsa bile
bu teoride düşük olan ama gündelik kullanımda seni yarı yolda bırakmayan ürünler ile de çok rahat sistem toplanabilirdi
ama sen kalite algısından öte aslında marka algısını kalite algısı olarak benimsediğin için olayları yanlış anlıyorsun
bu arada bu söylediğim cümleyi seni suçlayıcı bir nitelikle söylemiyorum
yanlış anlaşılmasın
toplumsal olarak bir kesimde bu davranış var
yani ilk önec şuna karar vermen lazım
herşeyin en ucuznu alalım model yükseltelim
5070 asus alcağımıza tahsildaroğlu 5070 ti alalım demiyorum lakin
5070 asus 35k ise misal
en ucuz 5070 28k ise kronik bir sorunu olmamasına rağmen çok ta içimize sinmiyorsa
28-35k arasında kronik sorunu olmayan termal değerleri iyi olan satıcı tarafından başımızın ağrımayacağı bir ürün bulursak aradaki farkı başka bir şeye yatırsak nasıl olur
lian li kasa + 3500 tl ye o soğutucuyu almak yerine
5500-6000 tl ye yine mesh panel iş görebilecek kaliteli bileşenlerden oluşan 750w psu lu başka bir set alsak burdaki kazancımızı da bir önceki ile birleştirsek ne yapabiliriz mesela
7500f yerine bu iki yerden edindiğim kazanç fazlası ile 7700 e yetiyor
7700 üstü olsun
9700x olsun 7800x3d olsun diye
daha da kıstım mı bir şeyden kısmadım
yine en alt segment marka ürün seçmedim
bu yüzden bence sen biraz bu açıdan da bak bi sorgulama yap derim