35.000-45.000 TL Sizce Kazıklanmış Mıyım Yoksa Fiyat Normal Mi

piroemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İşlemci
İ7 12700kf
Ekran Kartı
4060
Fiyatı iyi mi arkadaşlar 39k aldım bunu

Ekli dosyalar

• IMG_9003.jpeg
    IMG_9003.jpeg
    6.2 MB · Görüntüleme: 40

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
145
o sıvı soğutma merakın yüzünden (bu sisteme gerekir ama senin bir aşkın var sıvı soğutmaya)
yan paneli akrilik panel bir kasa
sadece işlemciye yüklenilip artık çok ta yakışmayan gayet güzel kötü bir sistem seçimi olmuş bu paraya

amd kanadından daha yeni nesil sistem toplasan
hemen giriş seviyesinde r5 7500f koymayalım biraz daha performans rakibi r7 7700 koyalım

r7 7700 işlemci
kule tipi soğutucu
b650 anakart
16 gb ddr5 6000 mhz cl30 ram
1 tb m2 gen4 nvme ssd
750w psu lu mesh panel kasa

max 25k ya toplanır

bu sisteme de elbetteki 4060 yakışmayacak ama
fiyat dengesi açısından adil karşılaştırma olsun diye 4060 koyacam
birebir aynı kartı koysam senin sistem fiyatı ile aynı paraya
bu segmentte fiyat performans olarak çok fazla tercih ettiğimiz galax 4060 koysam senin topladığın paradan 1000 tl daha aşağıya topluyorum

çok çok bir şey mi değişti
performans olarak
belki hayır

ama
daha yeni nesil
daha iyi kasa (bu arada 650w lık seri bile çok rahat işini görecek ve 1000 tl daha ucuza var ama ben ileride güçlü bir ekran kartı takarsın diye 750w koydum) 512gb değil 1 tb ssd

birde ben bunu tek tek topladım
sen genelde fiyat avantajı olan hazır sistem aldın

Sigurd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı ventus pek önermiyoruz onun dışında iyi ama fiyatı yüksek
Şaka mı bu yorum, nasıl bir sorumluluk aldığınızın farkında olmadan insanları neden yanıltıyorsunuz sırf yazabilmek için foruma kaydoldum o derece canım sıkıldı bu yönlendirmenize, konu sahibi lütfen bilgisayarı hızlıca iade et kardeşim kazıklanmışsın.

linkteki bilgisayarın stokları bitmeden birkaç özelleştirmeyle hemen hemen aynı fiyattan alabilirsin, lütfen detaylıca araştırmadan bu paraları hiçbir cihaza vermeyin!

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
145
Ryzen 7 7700 işlemci
kule tipi rgb işlemci soğutucu
asus b650m-r
2x16 gb 6000 mhz cl 30 rgb ram
1 tb m2 gen4 nvme ssd
palit 5060 ti 16 gb 3 fanlı ekran kartı
vento 650w psu lu mesh panel kasa

TOPLAM 48.332,6

SENİN SİSTEM 39100 TL

ŞİMDİ FİYAT ÇOK UCUZ DEMİYORUM
LAKİN BİR KARŞILAŞTIRMA YAPIYORUM

sistemdeki kule tipi soğutucuyu ve ramleri rgb li model seçtim biraz görünüşe önem veriyordun diye
rgb siz model seçsem yine iş görecek ürünlerden en az 1000 tl düşecek
AYRICA FREKANS CL ORANI DAHA İYİ BİR RAM
VE AYRICA ram miktarlarını eşitlesek seninki 16 bu 2x16

totalde ışıklandırmasız seçsek 3000 tl düşecek burası

sende var 500 gb ssd bu sistemde var 1 tb ssd
1000 tl de burdan düşecek 4000 tl

ben olabildiğince müdehale edilmeden olabilecek iyi sistem olarak
48332,6 tl ye çıkardım

son olarak bazı kişilerin avantajı olabiliyor diye yazıyorum bu yazacağımı

sistem ürünlerinin %80 lik bölümünü kampanyaya uygun kredi kartları ile peşin fiyatına 3-4-5-6 taksit gibi vade farksız taksit seçenekleri ile alabiliyorsun
lakin ram ve ssd de şartları eşitlersek
zaten fiyat 44000 tl ye kadar düşüyor

peki ne kalıyor geri
sistemde 7500f değil daha fazla çekirdekli daha performanslı 7700 var ki
12700k dan geride kalmasın diye

ve ne var sistemde 5060 ti var ki
şu an piyasanın en ucuz 4060 ından 8500 tl
senin ventus model 4060 ından 7500 tl daha pahalı

zaten şu ana kadar yazdıklarımı hiç yazmamış saysak

48k-8k ekran kartı fiyat farkını hesaplasan
neredeyse senin sisteminle aynı fiyat yapıyor

yani neresinden tutarsan tut
1 adının i7 olması size dünyaları kazandırıyor sanılan i7 sevdası
ve sıvı soğutma merakı yüzünden haketmediği fiyata alınan bir ürün almışsın

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,027
Şaka mı bu yorum, nasıl bir sorumluluk aldığınızın farkında olmadan insanları neden yanıltıyorsunuz sırf yazabilmek için foruma kaydoldum o derece canım sıkıldı bu yönlendirmenize, konu sahibi lütfen bilgisayarı hızlıca iade et kardeşim kazıklanmışsın.

linkteki bilgisayarın stokları bitmeden birkaç özelleştirmeyle hemen hemen aynı fiyattan alabilirsin, lütfen detaylıca araştırmadan bu paraları hiçbir cihaza vermeyin!
Sistemin genel olarak iyi, fiyatın yüksek olduğunu belirttim zaten

KS

piroemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
arkadaşlar yorumlarınız, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ben derdimi anlatamadım galiba. bu forumda yazmadım gerçi ama önceki forumlarda belirtmiştim amacım tamamen f/p bir ürün değildi. parça kalitelerine göre sistem fiyatı nasıl bunu soruyordum. bu bilgisayarı ofiste kullanmak için babam istedi ki zaten babamın ana makinesi güçlü bu diğer bilgisayarları ona terminal olarak bağlayıp kullanıyoruz. normalde 20-25k lık bir sistem toplayacaktım babamla baktık 30k ya fln özellikleri hemen hemen aynı bir sistem toplanabiliyor zaten i5 12400f işlemci koyarsanız eğer. ama babamla baktık ilk defa duyduğumuz markalar falan vardı orda biraz özelleştirdik ama yine de çok içimize sinmedi o yüzden biz de yıllardır bildiğimiz markalardan şaşmadık ve meslea ben bu sistemi sadece anakartı düşürerek 4k daha ucuza toplayablirdim h610m anakart seçeneği de vardı ama ben istemedim. veya daha ucuz sıvı soğutma kasa psu vs koyabilirdim ama ofisteki diğer bilgisayarlarda da bu kasa ve soğutma olduğu için aynı görüntüyü yakalamak için böyle yaptım. amd 5060ti tavsiyesi veren arkadaşa da teşekkür ederim bana yardımcı olabilmek için foruma üye olmuş. şimdi girdim o sistemi özelleştirdim bu sisteme denk işlemci ve kaliteli bir anakart koyduğum zaman ekran kartını 2 fanlı hale düşürmeme rağmen fiyatı 50k oluyor. yani her zaman da sistemin ucuzluğuna değil de parça kalitesine de bakmak önemli. ventus konusuna gelince kendim 3060 ventus 2x kullanıyorum evga marka karttan geçmeme rağmen hiçbir ısınma problemi yaşamadım bilmiyorum belki benim seride yoktur öyle problem ki bu sistemde ısınma sorunu olmaz zaten yapacağı işler excel google gibi temel işler. tamamen zevkine toplanmış gereksiz boş bir sistem olduğunun farkındayım ama pc fiyatları her geçen gün artıyor malum. belki ileride parçalarından birkaçı işime yarar :D Allah isteyen herkese daha iyisini nasip etsin inşallah. yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim. iyi günler.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
145
arkadaşlar yorumlarınız, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ben derdimi anlatamadım galiba. bu forumda yazmadım gerçi ama önceki forumlarda belirtmiştim amacım tamamen f/p bir ürün değildi. parça kalitelerine göre sistem fiyatı nasıl bunu soruyordum. bu bilgisayarı ofiste kullanmak için babam istedi ki zaten babamın ana makinesi güçlü bu diğer bilgisayarları ona terminal olarak bağlayıp kullanıyoruz. normalde 20-25k lık bir sistem toplayacaktım babamla baktık 30k ya fln özellikleri hemen hemen aynı bir sistem toplanabiliyor zaten i5 12400f işlemci koyarsanız eğer. ama babamla baktık ilk defa duyduğumuz markalar falan vardı orda biraz özelleştirdik ama yine de çok içimize sinmedi o yüzden biz de yıllardır bildiğimiz markalardan şaşmadık ve meslea ben bu sistemi sadece anakartı düşürerek 4k daha ucuza toplayablirdim h610m anakart seçeneği de vardı ama ben istemedim. veya daha ucuz sıvı soğutma kasa psu vs koyabilirdim ama ofisteki diğer bilgisayarlarda da bu kasa ve soğutma olduğu için aynı görüntüyü yakalamak için böyle yaptım. amd 5060ti tavsiyesi veren arkadaşa da teşekkür ederim bana yardımcı olabilmek için foruma üye olmuş. şimdi girdim o sistemi özelleştirdim bu sisteme denk işlemci ve kaliteli bir anakart koyduğum zaman ekran kartını 2 fanlı hale düşürmeme rağmen fiyatı 50k oluyor. yani her zaman da sistemin ucuzluğuna değil de parça kalitesine de bakmak önemli. ventus konusuna gelince kendim 3060 ventus 2x kullanıyorum evga marka karttan geçmeme rağmen hiçbir ısınma problemi yaşamadım bilmiyorum belki benim seride yoktur öyle problem ki bu sistemde ısınma sorunu olmaz zaten yapacağı işler excel google gibi temel işler. tamamen zevkine toplanmış gereksiz boş bir sistem olduğunun farkındayım ama pc fiyatları her geçen gün artıyor malum. belki ileride parçalarından birkaçı işime yarar :D Allah isteyen herkese daha iyisini nasip etsin inşallah. yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim. iyi günler.
yazının tamamını okumadım ama
şunu söyleyebilirim
hani derdimi anlatamadım galiba diyorsun ya
anlattın da anlamadığın şey şu

her marka değeri olan ürün çok iyi olacak diye bir şey yok
misal 4060 ekran kartı akacak olsak
seçimini hep bilindik markalardan yapacak olan biri
galax 4060 yerine 1000-1500 daha fazla verir gigabyte windforce alırdı
neden galax marka mı abi nerden çıkarıyorsunuz böyle markaları mantığı gigabyte varken

dönelim geçmişe
sapphire nin ürettiği tek fanlı ekran kartının sorunsuz bir kullanım sürecinde msi armor serisinden daha serin çalıştığı ekran kartı vardı
şimdi karşılaştır desek tamam sapphire biliyorum kötü marka değil ama bir tarafta msi var ayrıca çift fanlı

dönelim asus tuf serisine geçmişte
hem ekran kartında hem de anakartta cayır cayır yanan serileri vardı
hatta bir laptop modelinde tamamen mühendislik hatası soğutma tasarımından dolayı cayır cayır yanan laptop modeli vardı

bu yüzden diyorum ki
her zaman marka en iyisi demek değil
bu gün senin seçtiğin ürünler marka değeri olarak iyi
ama marka değerinin yanında bahsettiğim kötü durumlarda olmayan ürünler
o konuda sıkıntı yok
lakin aynı kalite ayarlarında
bir tık düşük olsa bile
bu teoride düşük olan ama gündelik kullanımda seni yarı yolda bırakmayan ürünler ile de çok rahat sistem toplanabilirdi
ama sen kalite algısından öte aslında marka algısını kalite algısı olarak benimsediğin için olayları yanlış anlıyorsun

bu arada bu söylediğim cümleyi seni suçlayıcı bir nitelikle söylemiyorum
yanlış anlaşılmasın
toplumsal olarak bir kesimde bu davranış var

yani ilk önec şuna karar vermen lazım

herşeyin en ucuznu alalım model yükseltelim
5070 asus alcağımıza tahsildaroğlu 5070 ti alalım demiyorum lakin

5070 asus 35k ise misal
en ucuz 5070 28k ise kronik bir sorunu olmamasına rağmen çok ta içimize sinmiyorsa
28-35k arasında kronik sorunu olmayan termal değerleri iyi olan satıcı tarafından başımızın ağrımayacağı bir ürün bulursak aradaki farkı başka bir şeye yatırsak nasıl olur

lian li kasa + 3500 tl ye o soğutucuyu almak yerine
5500-6000 tl ye yine mesh panel iş görebilecek kaliteli bileşenlerden oluşan 750w psu lu başka bir set alsak burdaki kazancımızı da bir önceki ile birleştirsek ne yapabiliriz mesela

7500f yerine bu iki yerden edindiğim kazanç fazlası ile 7700 e yetiyor

7700 üstü olsun
9700x olsun 7800x3d olsun diye
daha da kıstım mı bir şeyden kısmadım
yine en alt segment marka ürün seçmedim

bu yüzden bence sen biraz bu açıdan da bak bi sorgulama yap derim

KS

piroemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
yazının tamamını okumadım ama
şunu söyleyebilirim
hani derdimi anlatamadım galiba diyorsun ya
anlattın da anlamadığın şey şu

her marka değeri olan ürün çok iyi olacak diye bir şey yok
misal 4060 ekran kartı akacak olsak
seçimini hep bilindik markalardan yapacak olan biri
galax 4060 yerine 1000-1500 daha fazla verir gigabyte windforce alırdı
neden galax marka mı abi nerden çıkarıyorsunuz böyle markaları mantığı gigabyte varken

dönelim geçmişe
sapphire nin ürettiği tek fanlı ekran kartının sorunsuz bir kullanım sürecinde msi armor serisinden daha serin çalıştığı ekran kartı vardı
şimdi karşılaştır desek tamam sapphire biliyorum kötü marka değil ama bir tarafta msi var ayrıca çift fanlı

dönelim asus tuf serisine geçmişte
hem ekran kartında hem de anakartta cayır cayır yanan serileri vardı
hatta bir laptop modelinde tamamen mühendislik hatası soğutma tasarımından dolayı cayır cayır yanan laptop modeli vardı

bu yüzden diyorum ki
her zaman marka en iyisi demek değil
bu gün senin seçtiğin ürünler marka değeri olarak iyi
ama marka değerinin yanında bahsettiğim kötü durumlarda olmayan ürünler
o konuda sıkıntı yok
lakin aynı kalite ayarlarında
bir tık düşük olsa bile
bu teoride düşük olan ama gündelik kullanımda seni yarı yolda bırakmayan ürünler ile de çok rahat sistem toplanabilirdi
ama sen kalite algısından öte aslında marka algısını kalite algısı olarak benimsediğin için olayları yanlış anlıyorsun

bu arada bu söylediğim cümleyi seni suçlayıcı bir nitelikle söylemiyorum
yanlış anlaşılmasın
toplumsal olarak bir kesimde bu davranış var

yani ilk önec şuna karar vermen lazım

herşeyin en ucuznu alalım model yükseltelim
5070 asus alcağımıza tahsildaroğlu 5070 ti alalım demiyorum lakin

5070 asus 35k ise misal
en ucuz 5070 28k ise kronik bir sorunu olmamasına rağmen çok ta içimize sinmiyorsa
28-35k arasında kronik sorunu olmayan termal değerleri iyi olan satıcı tarafından başımızın ağrımayacağı bir ürün bulursak aradaki farkı başka bir şeye yatırsak nasıl olur

lian li kasa + 3500 tl ye o soğutucuyu almak yerine
5500-6000 tl ye yine mesh panel iş görebilecek kaliteli bileşenlerden oluşan 750w psu lu başka bir set alsak burdaki kazancımızı da bir önceki ile birleştirsek ne yapabiliriz mesela

7500f yerine bu iki yerden edindiğim kazanç fazlası ile 7700 e yetiyor

7700 üstü olsun
9700x olsun 7800x3d olsun diye
daha da kıstım mı bir şeyden kısmadım
yine en alt segment marka ürün seçmedim

bu yüzden bence sen biraz bu açıdan da bak bi sorgulama yap derim
ya yazıyı okusaydın zaten belirttiğim gibi farkındayım ben kendim kullanacak olsam amd toplarım ancak babama bir şey diyemiyorum onun parası onun ofisi i7 istiyorum dedi tamam dedim kasa soğutma da diğer bilgisayarlarla aynı olsun diye özellikle seçtik zaten onda bir şey yok şimdi monitör almam lazım bu bilgisayara onda sizi dinlesem olur mu :D yeni konu açıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri