Alışveriş için "Amazon Prime Day" beklenmeye değer mi?

murat_d53

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar herkese!

Yakın zamanda monitör almak ve pc toplamak istiyorum. 1-2 siteden okuduğum kadarıyla bu sene Amazon Prime Day indirimleri Temmuz ayında olacak(mış). Sizce bu tarihi beklemek mantıklı mı? Belki saçma bir soru oldu ve kimse net bir cevap veremeyebilir ama daha önceki Prime Day indirimlerinden memnun kalmış olanlar belki fikirlerini söyleyebilirler.

Ayrı ayrı konu açmaktansa Amazon ile ilgili 2 sorum daha olacak.

Özellikle monitör konusunda Amazon üzerinden alışveriş yapmak iade konusunda avantajlı deniyor. Bu durum sadece Amazon satıcısı için mi geçerli yoksa Amazon'da satış yapan başka bir mağazadan alsak da aynı iade kolaylığına sahip olur muyuz?

Prime Day günü aynı zamanda yeni stokların geleceği anlamına da gelebilir mi? Böyle bir tecrübesi olan var mı?

Teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Sadece amazon satıcı olunca iade kolay oluyor. Zaten amazonda trendyol hepsiburada gibi bie şirket ben bile ürün koyup satış yapabilirim. Aceleniz yoksa bekleyin derim. Tabi tarihler konusunda net bişey bilmiyorum. Ama yazın ortası oluyor genellikle.

KS

murat_d53

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sadece amazon satıcı olunca iade kolay oluyor. Zaten amazonda trendyol hepsiburada gibi bie şirket ben bile ürün koyup satış yapabilirim. Aceleniz yoksa bekleyin derim. Tabi tarihler konusunda net bişey bilmiyorum. Ama yazın ortası oluyor genellikle.
Acelem yok aslında. Sadece yazın ortasına kadar yine fiyatlar artar ve özel günlerde dahi yapılan indirimler anlamsız kalabilir endişesi var. Fiyat istikrarı diye bir şey yok malesef gün içinde bile 1-2k fiyat değişimleri oluyor.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
İade konusunda yaşadığım bir örnek var, ondan bahsedeyim. Yakın zamanda(3 ay önce) amazondan bir ürün aldım ve satıcısı amazon değildi. 2-3 hafta öncede ürünle ilgili sıkıntı yaşadım. Amazonu aradığımda yardımcı oldular ama satıcı amazon olan ürünlerde iade işi daha kolay oluyormuş onu anlattılar. Neyse ki satıcımda anlayışlı ve iyi çıktı. Aldığım ürünün teknik servisi iade onayını verdikten sonra satıcı sağolsun yardımcı oldu ve aynı gün amazon bana paramı iade etti. Kısaca direk satıcı olarak amazondan almak en iyisi, ama eğer iyi bir satıcı denk gelirse onlarda yardımcı oluyorlar. Merak edenler için satıcı Ebrar Bilgisayardı.

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Daha önce bu Amazon Prime Day indirimlerini yakalamış arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur. Hangi ekipmanlar,monitörler ne kadar indirime giriyor gibisinden.

KS

murat_d53

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İade konusunda yaşadığım bir örnek var, ondan bahsedeyim. Yakın zamanda(3 ay önce) amazondan bir ürün aldım ve satıcısı amazon değildi. 2-3 hafta öncede ürünle ilgili sıkıntı yaşadım. Amazonu aradığımda yardımcı oldular ama satıcı amazon olan ürünlerde iade işi daha kolay oluyormuş onu anlattılar. Neyse ki satıcımda anlayışlı ve iyi çıktı. Aldığım ürünün teknik servisi iade onayını verdikten sonra satıcı sağolsun yardımcı oldu ve aynı gün amazon bana paramı iade etti. Kısaca direk satıcı olarak amazondan almak en iyisi, ama eğer iyi bir satıcı denk gelirse onlarda yardımcı oluyorlar. Merak edenler için satıcı Ebrar Bilgisayardı.

Evet, amazon satıcılı almak çok daha mantıklı ama özellikle 1440p monitör aradığımda amazon satıcılı çok kısıtlı sayıda model çıkıyor. Umarım Prime Day zamanı ürün çeşidi eklerler.

Daha önce bu Amazon Prime Day indirimlerini yakalamış arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur. Hangi ekipmanlar,monitörler ne kadar indirime giriyor gibisinden.

+1

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri