45.000-60.000 TL Am5 5060Ti Sistem Toplama Tavsiyesi

qetreq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
i3-12100F
Ekran Kartı
Asus TUF GTX 1660 SUPER OC 6GB
Selamlar elimdeki sistemi geliştirmeyi ve am5 platformuna geçmeyi planlıyorum
net ....₺ bir bütcem var diyemiyorum piyasa çalkalandığı için genel olarak indirim kovalamak ana hedefim diyebilirim
Mevcut Parçalarım:
Kasa:
NZXT H6 Flow
Anakart: Asus PRIME H610M-R mATX
PSU: Corsair CV650 650W 80+ Bronze
İşlemci: i3-12100F
GPU: Asus TUF GTX 1660 SUPER OC 6GB
RAM: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16) 3600 MHz CL16
Depolama: 1x 500GB M.2 SSD + 2x SATA SSD (240GB ve 500GB)

Almayı Planladığım Parçalar:
İşlemci:
Ryzen 7 7700
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 5060 Ti Gaming OC 16GB / yada indirimden uygun fiyata 5070 bulabilirsem terchimi bundan yana kullanabilirim
PSU: Ekran kartını 5070 alabilirsem Corsair RM750E 750W 80+ Gold PSU şeklinde yükseltme yapabilirim
Anakart: MSI PRO B650-S WIFI
Soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE
RAM: Tercihen 2x16 ama fırsat ürünlerinden bulabilirsem ve param yetiyorsa 2x32 ddr5 herhangi bir ram alabilirim. genel olarak indirimlerden almak istiyorum
(en son)
Fanlar: Ön ve arka egzoz fanı için 4 adet Thermalright TL-C12B-S V3 120mm / Alta 2 adet TL-C14C-S 140mm.

sadece oyun oynamıyorum unreal engine kullanarak oyunda geliştiriyorum ve şuanki projem(steam:cafe hub together) veya sonrasında yapacağım projeler için en azından işimi hızlandırıcak bir bilgisayar yükseltmesi sağlamak istiyorum, e tabi oyunlardada yüzümü güldürsün isterim :D
bu sistem hakkında düşünceleriniz nedir öneri veya tavsiyelerinizi merak ediyorum

rebif

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
kasa ssd leri değerlendireceksiniz sanırsam ama diğer ürünleri satmayı düşünüyorsanız bu şekilde satmanız gecikebilir

bence sistemi toplu halde satın

hazır sisteme yönelin

ne olur birebir aynı model anakart olmaz başka bir anakart olur
belki atx olmaz aynı kalitede matx olur
ama fiyat performans kalite üçlüsünde kampanyalı 5070 li bir hazır sistem yakalarsınız

KS

qetreq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kasa ssd leri değerlendireceksiniz sanırsam ama diğer ürünleri satmayı düşünüyorsanız bu şekilde satmanız gecikebilir

bence sistemi toplu halde satın

hazır sisteme yönelin

ne olur birebir aynı model anakart olmaz başka bir anakart olur
belki atx olmaz aynı kalitede matx olur
ama fiyat performans kalite üçlüsünde kampanyalı 5070 li bir hazır sistem yakalarsınız
2. Elden 2 3 tanıdık talip oldu psu/depolama/kasa dahil olmadan ama satmadan önce sistemi dizeyim diyorum.
Şuan düşüncem şu yönde.
Eğer iyi fırsat yakalarsam ddr5 sistem dizicem
Ama düzgün ve cebimi yormayacak fırsat yakalayamazsam elimdeki ramleri değerlendirip ddr4 dizicem. Ddr5 ramler ekran kartı ile aynı paraya denk neredeyse.
Fırsat yakalarsam ddr5 ama olmazsa ddr4 dizerim herhalde

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri