Am5 Micron Ramlerde Crash Sorunu

Jezo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorunu şu şekilde izah edeyim

sistemim b650M-R anakart ve lexar thor 32 gb ramlerim var

sistemi ilk aldığımda Expo 1 açıp hiçbir sorun olmadan kullanıyordum arada sırada siyah ekran problemleri yaşıyordum bunun ekran kartından kaynaklı olduğunu driver güncellemeleri ile düzeleceği düşündüm bu şekilde birkaç ay kullandım

sonrasında biosuma gelen 3842 güncellemesini yaptıktan sonra sistemde Expo açtığım anda hard reset ve siyah ekran problemleri yaşadım hiç bir şekilde Expo ile bilgisayarı kullanamıyordum

kendime bios üzerinden birkaç ayar yaptıktan sonra birkaç hafta sorunsuz kullanabildim (birkaç siyah ekran problemi hala yaşadım)

fakat sonrasında yine aynı problem başladı bu kez expo açık olsun olmasın sürekli crash yada masaüstündeki hiçbir şey ile tepkimeye giremiyorum "bilgisayarı windows üzerinden kapatamıyordum bile)

fakat şöyle bir problem var Rami tek kanal üzerinden çalıştırdığımda hiçbir sorun yok tertemiz çalışıyor fakat çift kanal çalıştırdığımda bu sorunu yaşıyorum

ne yapmam gerekli tweaker üzerinden bana verebileceğiniz bir ayar yada başka birşey varmı şuanda bios açık ne yapacağımı bilmeden bekliyorum iyi sosyaller :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri