Soru Am5'E Komple Geçiş Mi, Kademeli Yükseltme Mi?

Gwyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı
RTX 3060 12 GB
Merhaba arkadaşlar, donanım konusunda çok fazla bilgim yok, bu yüzden fikrinizi almak istedim.

Şu an kullandığım sistemde Ryzen 5 5600X işlemci + B450M S2H anakart + 3060 12 GB ekran kartı var. Sistem genel olarak ihtiyaçlarımı karşılıyor. Dış kasa değişikliği yapmayı planlıyorum ama bazı konularda kararsızım.

Aklımda iki farklı yol var ve hangisinin daha mantıklı olacağına karar veremedim:
  1. Sistemi komple satıp AM5 platformuna geçmek.
  2. Parça parça satarak zamanla sisteme yatırım yapmak ve AM5'e geçişi kademeli olarak gerçekleştirmek.
Eğer komple satmak daha mantıklıysa, yeni dış kasa seçiminde çok yüksek bütçelere çıkmayı düşünmüyorum; sonuçta sistemi elden çıkaracağım.
Ancak parça parça yükseltme yapmak daha avantajlı olacaksa, uzun süre kullanabileceğim kaliteli bir dış kasa almayı planlıyorum ve bu durumda kasa bütçesini esnetebilirim. Örneğin, anakart ve işlemciyi birlikte satıp, ekran kartını daha sonra değiştirmeyi düşünebilirim.

"Neden kasayı değiştirmek istiyorum?" derseniz, NZXT 510 model kasamın temperli camı kırıldı. Forumda bazı arkadaşlar pleksi gibi çözümler üretmişti ama zaten uzun süredir bu kasadan memnun değildim. Bu yüzden yeni bir kasa alma fikri doğdu.

Sizce hangi yolu izlemem daha mantıklı olur? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim!

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
503
''Eğer komple satmak daha mantıklıysa, yeni dış kasa seçiminde çok yüksek bütçelere çıkmayı düşünmüyorum; sonuçta sistemi elden çıkaracağım.''
Burada bahsettiğiniz tek parça, kasa tümleşik yapısı satışı için, (NZXT 510 ki yan panel kırık) Bunun yerine yeni bir kasa alayım sistemi monte edeyim bu şekilde tek parça satışı yapayım?? Bu mu?
''Sistem genel olarak ihtiyaçlarımı karşılıyor. ''
RTX 3060 12 GB bununla devam da edilebilir. Yeni sistemde...
SSD mevcutsa, psu memnunsanız, her ikisi yeni pc için bir kenara ayrılabilir.

ZEN 6 işlemciler yol haritası 2026 bir de bu var...

Biraz şuna bağlı olacak, yeni pc için çıkacak masrafta , parça satışından gelecek olana ne kadar bağlı olacağınız.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Yeni sisteme direk geçiş yapıp eskiyi komple satmak daha mantıklı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri