- Tepki
- 1,169
ama sitede 12 çekirdek 12 threads yazıyordu
ama sitede 12 çekirdek 12 threads yazıyordu
dolandırıldık o zaman
İntel Hyper-Threading 1 çekirdeği sanal olarak 2 çekirdek olarak gösterip daha fazla performans artışı olmasını sağlamış basit anlattım onun da linki buradaama sitede 12 çekirdek 12 threads yazıyordu
Dolandırılma yok 12 çekirdek olarak tanımlanıyor mantığı böyle![]()
Intel Core i5-12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek 1700 İşlemci
12. Nesil Intel® Core™ masaüstü işlemci, x86 mimarisi performansını yeniden tanımlar.www.gaming.gen.tr
![]()
Intel Core i5-12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek 1700 İşlemci
12. Nesil Intel® Core™ masaüstü işlemci, x86 mimarisi performansını yeniden tanımlar.www.gaming.gen.tr
yani normalde 6 çekirdek bir işlemci ama hyper threading ile 12 mi oluyor tam anlayamadım?İntel Hyper-Threading 1 çekirdeği sanal olarak 2 çekirdek olarak gösterip daha fazla performans artışı olmasını sağlamış basit anlattım onun da linki burada
İşlemciyi üreten bunlar ve verdikleri değerlerde linkte![]()
What Is Hyper-Threading? - Intel
Hyper-Threading is an Intel® hardware innovation that allows multiple threads to run on each core, this means more work can be done in parallel.www.intel.com.tr
Intel® Core™ i5-12400F Processor (18M Cache, up to 4.40 GHz) - Product Specifications | Intel
Intel® Core™ i5-12400F Processor (18M Cache, up to 4.40 GHz) quick reference with specifications, features, and technologies.www.intel.com.tr
açıkçası ryzen 5 5600 alırdım madem böyle olduğunu bilsemDolandırılma yok 12 çekirdek olarak tanımlanıyor mantığı böyle
yani normalde 6 çekirdek bir işlemci ama hyper threading ile 12 mi oluyor tam anlayamadım?
yani 12 çekirdek mantıksal ve fiziksel olarak doğrumu anladım
Evet, işlemciniz olması gerektiği gibi.yani 12 çekirdek mantıksal ve fiziksel olarak doğrumu anladım
peki hocam peki pcnin arada takılması normal mi?Evet, işlemciniz olması gerektiği gibi.
Herhangi bir şekilde dolandırılmadınız.
12400F kullanan herkes ile aynı işlemciye sahipsiniz.
Takılma derken, ne şekilde takıldığına göre değişir.peki hocam peki pcnin arada takılması normal mi?
ayrıca pc geldiğinde win 11 pro kuruluydu ben gene silip atayımmı içine
kasma gibi çok arada işlemci 72yi görüyor valoda bu sıcaklıklar valo için fazla gibi birazdan prime95 ve furmark testlerini koyacam gpu ve cpuyaTakılma derken, ne şekilde takıldığına göre değişir.
Bu konu "Prime Gaming" ile ilgili olduğu için, yaşadığınız sorunlar ile ilgili başka konu açın derim.