60.000 TL ve üstü AMD 7 7800X3D Işlemcili Sistem Tavsiyesi Bütçe 70K

mertkaya04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Amd 7 7800x3d işlemci
Ekran Kartı
ASUS TUF Gaming Radeon RX 9070 XT 16GB TUF-RX9070XT-O16G-GAMİNG GDDR6 256Bit DX12
Bütçe 75000
Merhabalar arkadaşlar 2.el sistem alacaktım bütçem kısıtlı olduğu için forumdaki arkadaşlar alma deyince bi tereddüt ettim ve sıfır almak istiyorum. Bütçem Monitör dahil 70K 75K'da zorlayabilirim bana amd 7 7800x3d işlemcili bi sistem önerebilir misiniz. İyi güzel fps alabileceğim bi sistem bana yeterli olacaktır sadece oyun için topluyorum. Çok anlamıyorum bu kasa toplama olaylarından yardımcı olursanız çok sevinirim. Darboğaz olayları vs varmış gerçekten hiç anlamıyorum :) Bana Monitör dahil 70 75 bin Tl önerilerinizi bekliyorum. Hazır sistemde olabilir. Teşekkürler şimdiden herkese..

Şöyle bi sistemde var aslında alabileceğim bunuda yorumlayabilirseniz sevinirim gerçekten;

işlemci: 7800x3d tray

ram: xpg lancer 2 tane 16 gb

ssd: kioxia exeria plus g3

soğutucu cooler master hyper 622

Fiyat toplamı:66bin

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Bütçe 75000
Merhabalar arkadaşlar 2.el sistem alacaktım bütçem kısıtlı olduğu için forumdaki arkadaşlar alma deyince bi tereddüt ettim ve sıfır almak istiyorum. Bütçem Monitör dahil 70K 75K'da zorlayabilirim bana amd 7 7800x3d işlemcili bi sistem önerebilir misiniz. İyi güzel fps alabileceğim bi sistem bana yeterli olacaktır sadece oyun için topluyorum. Çok anlamıyorum bu kasa toplama olaylarından yardımcı olursanız çok sevinirim. Darboğaz olayları vs varmış gerçekten hiç anlamıyorum :) Bana Monitör dahil 70 75 bin Tl önerilerinizi bekliyorum. Hazır sistemde olabilir. Teşekkürler şimdiden herkese..

Şöyle bi sistemde var aslında alabileceğim bunuda yorumlayabilirseniz sevinirim gerçekten

İşlemci

Ryzen 7800x3d

anakart

ASUS Prime B650M-R AMD B650 AM5 SOKET DDR5 7200+ (OC)MHZ mATX

ekran kartı

ASUS TUF Gaming Radeon RX 9070 XT 16GB TUF-RX9070XT-O16G-GAMİNG GDDR6 256Bit DX12

Bellek

XPG Lancer Black 16 gb ddr 5 5600 mhz cl46 x2

SSD

kioxia exceria plus g3 lsd10z001tg8 1tb gen4 5000/3900MB/sn Nvme PCle M.2

KASA

bitfenix graph black 750w 80+ bronze psu 4x120mm frgb fan atx

İşlemci soğutucu

Cooler Master Hyper 622 Halo ARGB White edition RR-D6WW-20PA-P1 120mmx3

66BİN TL yapıyor.
5070Tİ veya 5070 de alabilirsin o bütçelere indirimde yakalarsan hemen al.
9070xt li sistemler

Sadece en sonki sistemde anakartı b650 yapmak için afaki fark oluşuyor. Bence ilk sistem daha iyi. Bulursan indirimde parçaları tek tek aynı fiyata gelirse öyle al.

KS

mertkaya04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5070Tİ veya 5070 de alabilirsin o bütçelere indirimde yakalarsan hemen al.
9070xt li sistemler

Sadece en sonki sistemde anakartı b650 yapmak için afaki fark oluşuyor. Bence ilk sistem daha iyi. Bulursan indirimde parçaları tek tek aynı fiyata gelirse öyle al.
Aslında hazır sistem istiyorum parçaları tek tek alıp birleştirmek vs hiç anlamadığım şeyler ve biraz süreç uzuyor. Benim attığım hazır sisteme bakabildiniz mi? Önermiyor musunuz. Ya da ondan vazgeçip sizin attığınız sistemlerden birine mi odaklanmam gerek. Gerçekten hiç anlamadığım için ilk kez ve hatta son kez kasa topladığım para vereceğim için özenle seçip almak istiyorum.

KS

mertkaya04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba. sıstemı angı amacla alıcxaksınız . oyun mu iş mi render mı
Merhaba fps oyunu oynuyorum mmporg yani oyun için topluyorum. Bir de ordan burdan araştırıp şöyle bir sistem de oluşturdum bilmiyorum sizler ne dersiniz.
İşlemci Ryzen 7800x3d
Ekran kartı
Anakart
Ram
Ssd
Kasa+PSU
Soğutucu

Totalde 67 civarı yapıyor. 8 9 bin içinde monitöre ayırdım ama monitör bulamadım henüz onuda çok anlamadığım için :)

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
389
şahsen ben arada mınımal farklar oldugu ıcın uzun vadede nvıdıa kartların avantajlarından dolayı nvıdıa tercıh ederdım oyuzden sıstemde 5070 tı kullandım . benım hazırladıgım sıstem 69K CIVARINDA YAPMAKTA . Bence bı goz gezdırın

KS

mertkaya04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şahsen ben arada mınımal farklar oldugu ıcın uzun vadede nvıdıa kartların avantajlarından dolayı nvıdıa tercıh ederdım oyuzden sıstemde 5070 tı kullandım . benım hazırladıgım sıstem 69K CIVARINDA YAPMAKTA . Bence bı goz gezdırın

Hocam elinize sağlık sizin attığınız sistemi de değerlendireceğim ama siz benim bu attığım sistemi bi değerlendirme şansınız var mıdır acaba merak ettim gerçekten :)
İşlemci Ryzen 7800x3d
Ekran kartı
Anakart
Ram
Ssd
Kasa+PSU
Soğutucu

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
389
Hocam elinize sağlık sizin attığınız sistemi de değerlendireceğim ama siz benim bu attığım sistemi bi değerlendirme şansınız var mıdır acaba merak ettim gerçekten :)
İşlemci Ryzen 7800x3d
Ekran kartı
Anakart
Ram
Ssd
Kasa+PSU
Soğutucu
hocam sızın attıgınız sıstemı ınceledım ama yazımı yazmamıstım. kısaca anlatayım

bence sıstemınızde ekledııgnız anakart hos gozuktugu ıcın eklenmıs ama fıata bakınca devasa bır fıyat farkı goruyoruzç kasa kısmında ıse onerdııgm kasanın GPU uzunluk destegı daha uzun oldugu ıcın ekledım ekran kartı dusuk guc cektıgı ıcın 600w lık bır psu gayet yeterlı sevıyedeydıı ssd kısmında ıse benzer ssd ler goze carpıyor onlarca ssd kullanmıs bırı olarak gercekten önemsız . ufak tefek dıyeceklerım bu kadar hocam gerısı sıze kalmıs

KS

mertkaya04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hoc
hocam sızın attıgınız sıstemı ınceledım ama yazımı yazmamıstım. kısaca anlatayım

bence sıstemınızde ekledııgnız anakart hos gozuktugu ıcın eklenmıs ama fıata bakınca devasa bır fıyat farkı goruyoruzç kasa kısmında ıse onerdııgm kasanın GPU uzunluk destegı daha uzun oldugu ıcın ekledım ekran kartı dusuk guc cektıgı ıcın 600w lık bır psu gayet yeterlı sevıyedeydıı ssd kısmında ıse benzer ssd ler goze carpıyor onlarca ssd kullanmıs bırı olarak gercekten önemsız . ufak tefek dıyeceklerım bu kadar hocam gerısı sıze kalmıs
Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim şimdi şöyle bişey var ben fps oyunu oynayacağım senin sistemi alırsam 6bin tl bütçem kalıyor monitör için benim attığım sistemde ise 8 bin tl kalıyor. Sizin attığınız sistem de gayet hoş güzel birbirine yakın gibi o sistemi de alabilirim ama sorun monitör peki monitörü nasıl çözebiliriz sizin sistem ile 6 bin'e bi monitör bulabilir miyiz ya da benim sisteme 8k'ya bi monitör mü bulsak monitör tavsiyeni de bekliyorum müsait zamanınızda

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Hoc

Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim şimdi şöyle bişey var ben fps oyunu oynayacağım senin sistemi alırsam 6bin tl bütçem kalıyor monitör için benim attığım sistemde ise 8 bin tl kalıyor. Sizin attığınız sistem de gayet hoş güzel birbirine yakın gibi o sistemi de alabilirim ama sorun monitör peki monitörü nasıl çözebiliriz sizin sistem ile 6 bin'e bi monitör bulabilir miyiz ya da benim sisteme 8k'ya bi monitör mü bulsak monitör tavsiyeni de bekliyorum müsait zamanınızda
İndirim kovalayıp bütçede kalan miktarı artırabilirsiniz.Böylece monitöre bütçe daha da artmış olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri