Amd Ekran kartı ile oyun oynatma

TamerÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir süredir minecraft oynuyordum ve fps normaldi sonra shader yüklemek geldi aklıma yüklediğimde fps düştü tabi düşeceğini biliyordum neyse ama ekran kartımın kaldırabileceğini düşünüyordum ki ayarara baktığımda İntel ekran kartı çalışıyordu benim asıl ekran kartım Amd radeon 7650m HD ve minecrafta gözükmüyor ve amd crimson kontrolden yüksek performansa çektim ama hiçbir fayda sağlamadı. 
Şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Shader eklemenizi kaldırın öncelikle bunu kontrollerimizde görmek istemiyorum performansa doğrudan etkisi var kaldırın yani.

MSI Afterburner yazılımı ile oyunda GPU olarak hangi kart görünüyor bakar mısınız.

KS

TamerÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Programı yüklediğimde hiçbir yere basamıyorum araştırma yaptım bunla ilgili bir sonuç bulamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde başlata dxdiag yazıp tanı aracını çalıştırın Ekran sekmesinde hangi GPU görünüyor bakalım.

Yazılım sisteminiz çok eskiyse çalışmıyor olabilir. Yönetici olarak çalıştırmayı deneyin birde.

KS

TamerÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dxdiag açtığımda Ekran yerinde İntel 4000 ama oluşturucu yerinde ise amd ekran kartım yazıyordu.

Büyük ihtimal sistem çok eski çünkü 5 yıllık bir laptop ayrıca yönetici olarakta çalıştırmıştım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aygıt Yöneticisinden INTEL ekran kartını devde dışı bırakıp denediniz mi? Birde AMD yazılımından yüksek performanslı GPU yu kullan dediniz değil mi? Bunları yaptıysanız şuan için başka önerim yok Shaders fazla FPS götüren bir grafik iyileştiricidir onsuz oynayın derim.

KS

TamerÖzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Intel ekran kartını devre dışı bıraktığımda minecraftta giremedim dediğiniz gibi Amd crimson contoldan uygulamayı yüksek performans yapmayı düşünüyordum ki ancak bir hata verdi
Amd Catalyst Control Center başlatılamıyor. Amd Catalyst Control Center kullanılarak yapılandırılabilecek başka ayar bulunmamaktadır diyor.

Sürücüleri güncelleştirdim fakat bi yararı olmadı

Intel sürücümü etkinleştirdiğimde minecraft açıldı. Minecraftın artık intel ekran kartını kullandığını biliyorum fakat hala Amd catatlys control giremiyorum

Ayrıca benim, Intel olsun ve ya Amd ekran kartlarım görev yöneticisinde gözükmüyor

Bilgisayarı yeniden başlattığımda düzeldi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri