AMD ekran kartı oyunlarda kötü görüntü mü veriyor?

Beate

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Yeni bir sistem topladım ve neredeyse hepsi üst düzey sayılabilecek bileşenlerden oluşuyor. Fakat oyunları son ayara çekmeme rağmen o kadar kötü ve göz yorucu bir görüntü veriyor ki oynama isteğim kalmıyor. Temiz kurulum ile lisanslı Windows 11 Pro son sürüm ve driver olarak stabil olan 22.5.1 sürümünü kullanıyorum.

Sistemim:
  • Monitor: MSI 24.5" oculux nxg253r 360Hz 1ms 2X HDMI DP 4xusb HDR IPS FHD G-Sync Gaming.
  • CPU: Ryzen 7 5800x3D.
  • CPU cooler: ASUS ROG STRIX lc II 360 RGB.
  • GPU: XFX 6900 XT.
  • Power: ASUS ROG Thor 1200W.
  • MB: ASUS ROG STRIX B550-XE Gaming Wi-Fi Edition.
  • RAM: G.Skill 16x2 3600 MHz 16CL.
  • SSD: WD Black SN850 7000/5000mb read/write
  • CAS'e: ASUS ROG STRIX Helios.
Kötü görüntü ile ilgili birkaç ekran görüntüsü:
Sadece denize bakmanız yeterli bu noktalanma sorunu gölgeler ve köşeler içinde geçerli. (Oyunların hepsi 1080p ultra ayarlarda test edilmiştir.)
2.png

1.png

3.png

4.png

5.png

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
2k da oynarsan daha iyi görüntü alırsın zaten kartın hakkı 2k. Tabi monitör 2k ise.

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
monitör 2k mı 1080p mi işlemci ve ekran kartının hakkı 2k bu bileşenler ile 1080p oynuyorsan yazık ediyorsun muhtemelen 1080p oynamandan dolayı bu bozukluklar

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
monitör 2k mı 1080p mi işlemci ve ekran kartının hakkı 2k bu bileşenler ile 1080p oynuyorsan yazık ediyorsun muhtemelen 1080p oynamandan dolayı bu bozukluklar
Ne alakası var :D 1080p'de oynadığından dolayı oluyorsa bu bozukluklar oyunun sorunudur o, 1080p'de oynanmak için tasarlanmamıştır. Çok saçma dediğin şey.

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
şöyle düşün ferrarin var 350 ile gidebilirsin ama 200 ile gidiyorsun sonrada diyorsun ki arabamda sıkıntı mı var niye yavaş gidiyor bu iki olay bu kadar benzer
Hocam aşırı saçma örnekler veriyorsun, araba mı bu. Bahsettiğin şey de hız zaten, görüntü değil?

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Hocam aşırı saçma örnekler veriyorsun, araba mı bu. Bahsettiğin şey de hız zaten, görüntü değil?
daha fazla performans verebilen bir şeyi az güçle kullanırsan sıkıntı oluşur olayın mantığı bu belki de driver kaynaklıdır bilemiyorum

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
daha fazla performans verebilen bir şeyi az güçle kullanırsan sıkıntı oluşur olayın mantığı bu belki de driver kaynaklıdır bilemiyorum
Ekran kartlarında öyle bir mantık yok, herhangi bir ekran kartı ile RX 6900 XT/RTX 3090 ekran kartlarını FHD çözünürlükte karşılaştır gene aynı görüntüyü verir sana. Düşük/Orta seviye bir ekran kartı tam performansta çalışır, bahsettiğim kartlar tam performansta çalışmaya gerek duymadan verebileceği maksimum FPS değerini ve görüntüyü sana verir.

Arkadaşın sorunu ya dediğin gibi driver kaynaklı ya da işletim sürümünden dolayı olabilir. Ama çözünürlük ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ekran kartlarında öyle bir mantık yok, herhangi bir ekran kartı ile RX 6900 XT/RTX 3090 ekran kartlarını FHD çözünürlükte karşılaştır gene aynı görüntüyü verir sana. Düşük/Orta seviye bir ekran kartı tam performansta çalışır, bahsettiğim kartlar tam performansta çalışmaya gerek duymadan verebileceği maksimum FPS değerini ve görüntüyü sana verir.

Arkadaşın sorunu ya dediğin gibi driver kaynaklı ya da işletim sürümünden dolayı olabilir. Ama çözünürlük ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
2k görüntü performansında çok etkili. Sorunu çözermi bilmem ama 2k da daha iyi görüntü alacağı kesin.

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
2k görüntü performansında çok etkili. Sorunu çözermi bilmem ama 2k da daha iyi görüntü alacağı kesin.
Çözünürlük arttıkça tabii kalite artıyor orasına bir şey demiyorum, düşük seviye bir ekran kartı ile tepe seviye bir ekran kartının FHD çözünürlükte ya da diğer çözünürlüklerde karşılaştırıldığında bir görüntü farkı yok sadece onu söylüyorum, birisi kendini yoruyor diğeri yormuyor. 2K/4K çözünürlüklerde daha iyi bir görüntü alır ama fotoğraflarda sorun ekrandaki tüm görüntüde değil, belli başlı yerlerde ve onunda çözünürlük ile alakası yoktur herhalde.

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Oyun grafik ağırlıklı bir oyun ve ayarlar da tepeye çekilmiş, bence isyan etmekte haklı özellikle son ss deki beyazlama göze batıyor. Sonuçta AMD nin baba kartı bu. Yanında da oyunda bir numara dediği işlemci. Ben bu görüntüyü çok daha düşük donanımla da alırım.

Than SKYWALKER

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Merhaba,
Yeni bir sistem topladım ve neredeyse hepsi üst düzey sayılabilecek bileşenlerden oluşuyor. Fakat oyunları son ayara çekmeme rağmen o kadar kötü ve göz yorucu bir görüntü veriyor ki oynama isteğim kalmıyor. Temiz kurulum ile lisanslı Windows 11 Pro son sürüm ve driver olarak stabil olan 22.5.1 sürümünü kullanıyorum.

Sistemim:
  • Monitor: MSI 24.5" oculux nxg253r 360Hz 1ms 2X HDMI DP 4xusb HDR IPS FHD G-Sync Gaming.
  • CPU: Ryzen 7 5800x3D.
  • CPU cooler: ASUS ROG STRIX lc II 360 RGB.
  • GPU: XFX 6900 XT.
  • Power: ASUS ROG Thor 1200W.
  • MB: ASUS ROG STRIX B550-XE Gaming Wi-Fi Edition.
  • RAM: G.Skill 16x2 3600 MHz 16CL.
  • SSD: WD Black SN850 7000/5000mb read/write
  • CAS'e: ASUS ROG STRIX Helios.
Kötü görüntü ile ilgili birkaç ekran görüntüsü:
Sadece denize bakmanız yeterli bu noktalanma sorunu gölgeler ve köşeler içinde geçerli. (Oyunların hepsi 1080p ultra ayarlarda test edilmiştir.)
Ekli dosyayı görüntüle 10170
Ekli dosyayı görüntüle 10169
Ekli dosyayı görüntüle 10171
Ekli dosyayı görüntüle 10172
Ekli dosyayı görüntüle 10173
RX 6700 Lü Hero Sistem Almıştım Bende WHQL Sürüm Driver Kullanıyordum İndirebileceğin En Yüksek Sürüm Driveri İndir Ama WHQL Olsun Ama Şuan Önemli Olan o Değil AMD Nin Sitesinden AMD Clean UP Uygulamasını İndir Driveri Sil Yeni İndireceğin Driver Benim Yukarda Anlattığım Gibi Olsun Sorunun Yüksek İhtimalle Çözülür

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri