Uzun bir metin yazdım tam açıklayıcı olsun diye sonra biri gelip direk şak diye okumadan cevap vermek için bile olsa cevap verecek vazgeçtim

İşlemci de Amd çok iyi artık İnteli geri de bırakıyor . Eskiden intel işlemciler çok yüksek fiyatta olurdu el yakardı şu an Amd bu seviyede olmasa şu ekonomide bilgisayar hiç alınmazdı.
Ekran kartında ise Amd nin suçu sürücüleri çok hassas yapmak en ufak farklı bir parçada ya da uyumsuz bir özellikte çalıştırmaya bile gelmiyor kartı korumaya alıyor

bu da size wattman olarak dönüyor. Ben RX570 4gb kullandım 3-4 ay wattman anlık ekran kararması oluyordu en son Amd radeon software den sadece önerilen sürücü varsa bildirsin ama otomatik indirmesin ben sitesinden indirip Amd temizleme aracıyla eskisini kaldırıp yenisini yüklerdim (kararlı sürücü varsa tabi ) .
Recommended (WHQL) bu sürücü kararlıdır yani önerilen sürücü,
Optional ise isminden anlaşılacağı gibi isteğe bağlı beta yani isterseniz yükleyin ama bu şu sorunlar vardır bunu göze alıyorsanız kurun sitesinde aslında sürücü notları altında her türlü davranışı yazıyor bir de altında Bilinen sorunlar yazıyor gidip bakarsanız görürsünüz
Sadece sürücüyü hassaslıktan kurtarsın o zaman kimse fark etmez

Şu an Nvidia yı saf güçte yakaladı güçlü GPU ları var ama Nvidia RT (Işın İzleme Teknolojisi ) ile Dlss teknolojisiyle hamlesini yaptı Amd de Rsr ile Fsr ile yakalamaya çalışıyor buda bizim işimize yarıyor.
Aslında kullanmasakta Amd ye teşekkür etmek lazım piyasa da 2 farklı alanda 2 farklı büyüklükte rakiple savaşıp tekelleşmenin önüne geçip alternatif olup onun ötesine geçip liderliğe de oynuyor bu da maddi olarak bize iyi yansıyor bu şartlarda bu ürünler dövizle ülkeye gelirken bir de daha değerli bence
Neyse uzamasın diye kısa kesecektim yine uzadı

Bunlar benim kişisel görüşlerim kimseye bir cevap hükmünde olmadığı gibi kimse karşı bir tezle bana dönmesin tartışma veya cevaplamaya vakit ayırmayacağım ( Bende RT yi iyi deneyimlemek için 3060, 3060 Tİ ya da 3070 bakıyorum ama Amd çöp değil bu işler o kadar basit işler değil

Keşke benim çöpüm olsa koca şirket

).