AMD GPU

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Forumda 1 haftadır açılan 20 tane amd problem konusu görüyorum.

Amd fanları hiç yazmıyor konuların altına herkes iade edip nvidia alıyor.

Ama ben linçleniyorum beni neden linçlediniz???????????

Adminden bi ricam var foruma girişte üstte AMD=Çöp yazısı yazabilir mi sayfanın üstüne neon şekilde rgb. Yalnız rgbler nvidia marka olsun.

Hoscakalin...
Çünkü bi tane daha amd konusu gelirse fikirlerimden dolayı banlanacağım.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
CpSlTkRW8AAg7wf.jpg

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Çünkü bi tane daha amd konusu gelirse fikirlerimden dolayı banlanacağım.
Özgür bir forum olduğu için kişi saygı çerçevesi dahilinde düşüncelerini belirtebilir.İnsanlara saygı göstermeyip küfür,argo vb. Forum kurallarına aykırı davranış gösterirse o zaman banlanır.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bu yazıları beni sevmeniz için yapmıyorum sadece belirtmek için yazıyorum ki bir yanlış anlaşılma olmasın yine de teşekkürler.:)
Biliyorum hocam.

Ayrıca moderatör olarak tarafsızda olmak zorundasiniz ama içten içe Nvidia diyorsunuz hissediyorum o yüzden o yorumu yaptım :D :)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Forumda 1 haftadır açılan 20 tane amd problem konusu görüyorum.
Bu arada bir yanlışlık olmasın okuyan arkadaşlar için İşlemcilerinde bir sorun yok bana göre.
Sadece ekran kartlarındaki driver sorunları/watman vs.vs. hala devam etmekte olduğu için sorun çıkıyor.Eskiden şans işi diyorduk ama şuanda tekrardan çoğaldığını görebiliyoruz.
Bazı alan kişiler o kadar şanslı ki şuanda herhangi bir sorun olmadan bilgisayarlarını kullanıyorlar. Sorunsuz bir şekilde eğlendikleri içinde forumlarda kendilerini belirtemiyorlar.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
AMD'nin "sadece ekran kartlarının" çöp olduğunu ben de düşünüyorum. Bunun fanboyluk ile alakası yok. Ancak genelleme yapıp her ürünü çöptür demek fanboyluk olur (örneğin işlemci kanadı başka bir hikayedir). Bunu uzun uzadıya yazmıştım belki okumuşsunuzdur. Fanboyluk yapmadan sadece kötü olan ürünlerine kötü demek lazım bence. Komple marka karalamayı yanlış buluyorum. İyi forumlar.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Alıp sorunsuz şekilde kullananlarda var. İşlemci konusunda kötü bile denilemez oldukça iyi ürünler. Ekran kartı konusunda zamanla oturacaklardir. 1 2 konu içerisinde konuyla alakası olmamasına rağmen amdye laf atılıyor ve konu uzuyor. Yardım isteyen kişiye bir etkisi olmuyor. Aksine uzadığı ve garip yerlere gittiği için kişi açtığı konu için pişman bile olabiliyor. Kendi icerinizde markadan nefret edebilirsiniz ancak konular içinde gereksiz tartışmalar mantık dışı kalıyor. AMD piyasayı canlı tutan ve rekabeti sağlayan bir firma. Nvidia ise oldukça köklü. Her şey zamanla, inovasyonla aşılır.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
r9 270'den beri sırasıyla - r9 380x - rx 570 - rx 5700 - rx 6600xt - olarak nereden baksan 10 yıldır aktif şekilde amd kullanıyorum. bir daha ki ekran kartım da, büyük ihtimalle yine amd tarafında olacak.
Daha beni açımdan memnuniyetsizlik oluşturacak bir durum görmedim.
Sıkıntılı dönemleri, ekran kartları veya driverleri olmadı mı illaki oldu ama kullanıcı ya bağlı hatalar daha çoğunluk da bence.
Bilinçli veya bilinçsiz kullanılan programlar ve indirilen öğeler veya yapılan ayar değişiklikleri sebebiyle, watman hatasına maruz kalabiliyor.
Tabi herkes de bilgisayarını düzenli şekilde kullanmak zorunda değil, yine de çöp demek doğru değil bence.
piyasada nvdia'ya ekran kartı kısmında rakip bir firma olmadığı bir durumda, bütçe zorluğu yaşayan arkadaşlar için sistem toplamak hayal olurdu.
iyi forumlar.

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
AMD işlemci de kesinlikle Intel almam bedava olsa bile PC ye takmam. AMD işlemci zamanında 1300x kullandım 4 da bile rahat rahat oynuyordum. Ama ekran kartında AMD ekran kartını bedava verseler onu da takmam. Bugün gittim 3080 aldım 10gb MSI Trio Z bakalım. Daha eksikler var tahminim 5 6 aya hazırlarım. Şimdiden 30k tuttu bile. :(

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Bence hazır sistemlerden alınıp ilk bilgisayarı olanlar ve oyun oynuyum çok anlamam diyenler olduğundan ve herhangi bir durumda sorun olduğunda direk foruma yazan kişiler dolasiyla birazcık böyle bir durum oldu. Ben yaklaşık 3 gündür Hero sistemini kullanıyorum. Mesela çok yeni ve güncel bir bilgisayar olduğu için ekran kartı fanlarının hatadan dolayı donmedigini düşündüm aksine tasarruf sagliyip belirli sıcaklığa çıktığı taktirde çalışıyormuş araştırdıktan sonra bunu öğrendim. Şu anda 6700 için 22.5.2 WHQL sürümünü kullanıyorum 3 gündür yaklaşık sorunsuz devam ediyor

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Haklısınız kartların bazıları sorun çıkarıyor ama doğru driver ile bu sorun çözülüyor. Yani sorunlar kalıcı değil, değilmi? 6600 alacağım, eğer amd sorunlu almayın diyorsan 2-3k ver 3060 alayım, der insan. Tabi ben 3060 alıcam orası ayrı :ROFLMAO:

Aerox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
56
Aslında çöp denilemez “oyun” odaklıysanız amd sorunları düzeltildikçe tercihimiz amd yönünden olacaktır ki zaten işlemci yönünden amdnin bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Uzun bir metin yazdım tam açıklayıcı olsun diye sonra biri gelip direk şak diye okumadan cevap vermek için bile olsa cevap verecek vazgeçtim :)
İşlemci de Amd çok iyi artık İnteli geri de bırakıyor . Eskiden intel işlemciler çok yüksek fiyatta olurdu el yakardı şu an Amd bu seviyede olmasa şu ekonomide bilgisayar hiç alınmazdı.
Ekran kartında ise Amd nin suçu sürücüleri çok hassas yapmak en ufak farklı bir parçada ya da uyumsuz bir özellikte çalıştırmaya bile gelmiyor kartı korumaya alıyor :) bu da size wattman olarak dönüyor. Ben RX570 4gb kullandım 3-4 ay wattman anlık ekran kararması oluyordu en son Amd radeon software den sadece önerilen sürücü varsa bildirsin ama otomatik indirmesin ben sitesinden indirip Amd temizleme aracıyla eskisini kaldırıp yenisini yüklerdim (kararlı sürücü varsa tabi ) .

Recommended (WHQL) bu sürücü kararlıdır yani önerilen sürücü,

Optional ise isminden anlaşılacağı gibi isteğe bağlı beta yani isterseniz yükleyin ama bu şu sorunlar vardır bunu göze alıyorsanız kurun sitesinde aslında sürücü notları altında her türlü davranışı yazıyor bir de altında Bilinen sorunlar yazıyor gidip bakarsanız görürsünüz :)

Sadece sürücüyü hassaslıktan kurtarsın o zaman kimse fark etmez :) Şu an Nvidia yı saf güçte yakaladı güçlü GPU ları var ama Nvidia RT (Işın İzleme Teknolojisi ) ile Dlss teknolojisiyle hamlesini yaptı Amd de Rsr ile Fsr ile yakalamaya çalışıyor buda bizim işimize yarıyor.

Aslında kullanmasakta Amd ye teşekkür etmek lazım piyasa da 2 farklı alanda 2 farklı büyüklükte rakiple savaşıp tekelleşmenin önüne geçip alternatif olup onun ötesine geçip liderliğe de oynuyor bu da maddi olarak bize iyi yansıyor bu şartlarda bu ürünler dövizle ülkeye gelirken bir de daha değerli bence :)

Neyse uzamasın diye kısa kesecektim yine uzadı :) Bunlar benim kişisel görüşlerim kimseye bir cevap hükmünde olmadığı gibi kimse karşı bir tezle bana dönmesin tartışma veya cevaplamaya vakit ayırmayacağım ( Bende RT yi iyi deneyimlemek için 3060, 3060 Tİ ya da 3070 bakıyorum ama Amd çöp değil bu işler o kadar basit işler değil :) Keşke benim çöpüm olsa koca şirket :) ).

RickGrimess

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Siz bariz bir şekilde fanboyluk yapıyorsunuz. Ben marka savunmaktan hiç hoşlanmam, sektörde birden fazla markanın olması markaları rekabete sürüklüyor ve bu da fiyat açışından bizim işimize yarıyor.
Ayrıca burası hani özgür bir platform ya. Ben de size (fanboylara) şöyle bir karşılık veriyorum: intel ve nvdia çöptür.

Son düzenleme:

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Arkadaşlar tartışın ama saygı çerçevesinde . Kişisel saldırı, küfür , hakaret, aşağılama , alay etme gibi hususlar olmadan bunlar yasak biliyorsunuz ve sizden kaliteli tartışmalar görmek istiyorum teknik olarak veri anlamında istatiktiksel olarak altı boş doldurulamayacak yorumlar yapmayın karşıda ki sizi direk ilk cümlede nakavt etmesin :)

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Peki neden arkadaş başkalarından görüp duyup amd çöp nedeni ne peki

Başkalarından duyduğumu nereden çıkardın. Siyah ekran problemini çözecem diye anakart ram psu değiştirdim ikinci bir pc topladım nerdeyse.. 2 yıl boyunca her hafta siyah ekranı tattım. Sen bir yolda gidiyorsun o yolda seni bir güzel kenarı çekip dövüyorlar bir daha o yolda geçermisin asla. Bunlar benim görüşüm. İlk işlemcim pentium 4 tğ daha sonra phenom 555 daha sonra fx4100 dah sonra 2600 daha sonra şu an 3100 gördüüğün gibi hiç amd düşmanı değilim ama cümlemi düzeltiyorum özür dilerim amd gpu çöp diye çöplere hakaret eder. Benim fikrim bu..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri