AMD GPU

Aerox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
56
Başkalarından duyduğumu nereden çıkardın. Siyah ekran problemini çözecem diye anakart ram psu değiştirdim ikinci bir pc topladım nerdeyse.. 2 yıl boyunca her hafta siyah ekranı tattım. Sen bir yolda gidiyorsun o yolda seni bir güzel kenarı çekip dövüyorlar bir daha o yolda geçermisin asla. Bunlar benim görüşüm. İlk işlemcim pentium 4 tğ daha sonra phenom 555 daha sonra fx4100 dah sonra 2600 daha sonra şu an 3100 gördüüğün gibi hiç amd düşmanı değilim ama cümlemi düzeltiyorum özür dilerim amd gpu çöp diye çöplere hakaret eder. Benim fikrim bu..
Pardon ama geneli daha amd kullanmadan yorum yapıyor dediğin gibi gpusu kötü cpuları değil cümleni düzelttiğin için teşekkürler ayrıca ön yargılı olduğum içinde tekrardan pardon

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Pardon ama geneli daha amd kullanmadan yorum yapıyor dediğin gibi gpusu kötü cpuları değil cümleni düzelttiğin için teşekkürler ayrıca ön yargılı olduğum içinde tekrardan pardon

Hocam bazen doğru cümleleri kuramıyoruz yada kendimizi doğru ifade edemiyoruz. Amd gpu rus ruletidir , miğde ağrısıdır , çiçek soldurur , insanı panik atak yapar. Benim görüşüm bu..

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Uzun zaman Nvidia kullandım ve f/p oranı yüzünden AMD ekran katına geçtim. Aslında memnunum fakat yazılım olarak çoook eksik. Mesela oyun içinde hayatta arayüzü açamıyorum. Kaç kere sürücüleri sildim yükledim ama nafile.
Tahminimce AMD hem işlemci hem ekran kartı sektöründe çalıştığı için eksiklerin olması doğal. Şu an AMD piyasa değeri 102,28 Milyar $ iken Nvidianın 302,26 Milyar $. Aradaki fark çok belli. Olay tamamen bütçe meselesi

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bütçesi 50k olan ne zaman amd almış. Bütçe meselesi bu.

Meraklı Genç

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Uzun zaman Nvidia kullandım ve f/p oranı yüzünden AMD ekran katına geçtim. Aslında memnunum fakat yazılım olarak çoook eksik. Mesela oyun içinde hayatta arayüzü açamıyorum. Kaç kere sürücüleri sildim yükledim ama nafile.
Tahminimce AMD hem işlemci hem ekran kartı sektöründe çalıştığı için eksiklerin olması doğal. Şu an AMD piyasa değeri 102,28 Milyar $ iken Nvidianın 302,26 Milyar $. Aradaki fark çok belli. Olay tamamen bütçe meselesi
Bence bütçe meselesi değil düşülmüyor 12900k yi geçen bir 7950x işlemci çıktı iki firmanın da en güncel işlemcileri bunlar ve piyasa değerli birbirine çok yakın. Bence sorun üstüne çok düşülmüyor yani deseler ki hadi ekran kartlarını daha iyi yapalım deseler bunu yapicak bütçeleri yok mu tabiki var hatta öyle bir durum olsun 2-3 daha fazla verip Nvidia'nin yazılımcılarını bile çalmaya çalışırım. Ne zaman piyasada bakın Recommend WHQL sürümünü indiriyorum sıkıntısız oyun oynuyorum artık render ve yayın açısında sıkıntisiz işler yapıyorum diyen olur AMD Sorun yerine AMD Çok Başarılı diye konu açılıp Algıyı bu yana cevirirlerse Algıyı kırıp insanları mutlu ederse Nvidia piyasa değerine büyük ölçüde hızla yaklaşır

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
hocam konuma bir yardımcı olurmusunuz çok aradayım

bmod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bu bir marka özellikle konuyu açan arkadaş farkında olsa iyi olur. Bütçene ve çalışma alanlarına göre tercih edersin kullanırsın. Herhangi bir markanın ürününe çöp demek sadece bu konu özelinde değil herhangi bir konuda olabilir psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. Hatta o marka ürünleri kullanmadan bu yorum yapılıyorsa ciddi bir psikolojik tedavi görülmesi lazım. İyi değil, şu eksikleri, şu hatası var paranızı boşa harcıyorsunuz gibi yorumlar en azından temeli olduğu için daha normal olur bu şekilde konularla hiçbir yere varılmaz. Watman hatalarına gelirsek evet hala çoğu amd kartta devam ediyor. Kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam oyunlarda bir sorun yaşamadım daha çok web tarayıcı da gezinirken, video izlerken sorun yaşamışımdır.

Son düzenleme:

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Hepsi aynı terane Nvidia 3000 serisine çeşitli bahanelerle DLSS 3.0 getirmiyor istese 3000 serisi içinde optimize eder. AMD ise Yıllardır B450 anakartı sayesinde fiyat performans olarak konuşuldu ama görüyoruz ki DDR5 destekli seri İntelin DDR5 destekli 12. Nesilden pahalı burada asıl fiyat performans İntel miş bunu gördük.

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Şimdi fark ettim cpu değil gpu olması lazım başlıkta galiba. İşlemcilerinde sıkıntı yok çünkü. @eightarm

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
r9 270'den beri sırasıyla - r9 380x - rx 570 - rx 5700 - rx 6600xt - olarak nereden baksan 10 yıldır aktif şekilde amd kullanıyorum. bir daha ki ekran kartım da, büyük ihtimalle yine amd tarafında olacak.
Daha beni açımdan memnuniyetsizlik oluşturacak bir durum görmedim.
Sıkıntılı dönemleri, ekran kartları veya driverleri olmadı mı illaki oldu ama kullanıcı ya bağlı hatalar daha çoğunluk da bence.
Bilinçli veya bilinçsiz kullanılan programlar ve indirilen öğeler veya yapılan ayar değişiklikleri sebebiyle, watman hatasına maruz kalabiliyor.
Tabi herkes de bilgisayarını düzenli şekilde kullanmak zorunda değil, yine de çöp demek doğru değil bence.
piyasada nvdia'ya ekran kartı kısmında rakip bir firma olmadığı bir durumda, bütçe zorluğu yaşayan arkadaşlar için sistem toplamak hayal olurdu.
iyi forumlar.
Sistemim komple AMD idi. 2018-2019 seneleri olması lazım. R5 3600 işlemci, X570 anakart, RX5500XT 8GB, AMD uyumlu 1080P 144 Hz monitör. Orijinal programlardan hiç şaşmadım ve hep ücretli anti-virüs kullandım. Her yazılım ücretli, ücretsiz fark etmeksizin tamamen orijinal olanlardı.
Ekran kartı her oyunda ani yön değiştirmede her seferinde net bir şekilde takılıyordu (anlık da olsa), wattman hatası hiç almadım ya da siyah ekran benzeri hatalar yoktu, PC açılışında NO SİGNAL yani monitöre görüntü vermiyordu (bu sebepten BIOS ayarlarına girmek işkence idi veya format atmak). Format atmak için PC'yi TV'ye bağlamam gerekiyordu, çünkü sadece oradan görüntü alabiliyordum. Garip bir şekilde benim PC'de sanırım monitörün 144 Hz olmasından kaynaklı ama AMD uyumlu olmasına rağmen AMD GPU takılı iken monitör sinyal almıyordu. Monitörü de servise yollamıştım hatasız denilerek geri gelmişti, bu da ayrı konu. Sonradan fark ettim ki AMD sürücüsü çalıştığı an monitöre görüntü geliyor, sürücü silindiği an NO SİGNAL yazıyor ekranda. Bu sorunu tespit etmem uzun zaman almıştı (servis süreci veya tahminlere dayalı denemelerle). En azından oyunlardaki sıkıntıyı çözer miyim diye de, abuk sabuk PC'yi hataya sürükleyecek yazılım dahi yokken emin olmak için format atıp sadece steam yükleyip bir kaç oyun indirip denemeler yaptım yine aynı sorunlar vardı. O günkü WHQL ve önceki sürücüleri format atıp atıp denedim. Sonuç hep aynıydı. Sürücüde veya bütün oyunlarda problem yoktu. GPU sıkıntılıydı, sistem AMD olmasına rağmen AMD GPU ile oyunlarda bir sorun hep vardı. Arkadaşımdan RX5600XT ödünç aldım, RX580 başka birinden aldım ve denedim benim sistemde sonuç yine aynıydı. Bu ekran kartları diğer sistemlerde nasıl aynı hataları vermiyordu da farklı hatalarla karşılaşıyorlardı orasını hiç bilmiyorum. Örneğin 5600XT kullanan arkadaşım kendi PC'sinde wattman hatası alırken bende sadece oyun içi ani takılmalar oluyordu. Farklı forumlarda çözümler aramaya çalıştık ama kimse bir çözüme kavuşturabilecek bir öneri dahi yapamadı (yapılan tüm önerileri denedik ve sonuç vermedi). Farklı HDMI ve DP kablolar da denedik, farklı PSU da denedik, farklı sürücüler denedik, defalarca format attık, hatta eksik windows güncelleme paketlerini bile manuel ekledik... Denemediğimiz yöntem kalmadı desem yeridir. Baktık ki böyle olmayacak 5600XT kullanan arkadaşıma RTX 2070 Super aldık, aynı anda bana da RTX 2060 Super aldık. İkimiz de rahata ve huzura kavuştuk "sorunsuz PC deneyimi oh be" dedik, işin garip yanı ikimizin de monitörü AMD uyumlu idi. NVIDIA geçmemiz sonrası oyunlarda takılma donma kalmamıştı yağ gibi akıyordu oyun, arkadaşım da artık wattman hataları almıyordu ve aniden PC'si kapanmıyordu. Sonrasında ikimiz de yine aynı vakitte düşünmeden RTX3000 serisine geçtik, çünkü AMD RX6000 serisine bakmak aklımızdan bile geçmedi (sistem full AMD idi öncesinde). RX580 kullanan arkadaşım da bizden daha şanslı idi, çünkü mining patlak verince kartını yüksek fiyata satıp az bir ekleme ile RTX 3060'e geçti. Hepimizin sistemi komple AMD idi. Şu an sadece ekran kartımız NVIDIA ama monitörler AMD uyumlu :). Sizce sebebi ne olabilir ki?

Ben programlar veya öğeler olduğunu düşünmemek için kendi adıma epey bir veriye sahibim.
Sizin adınıza da sevindim hiç sorun yaşamamış olmanızdan ötürü ve inşallah hiç bir zaman sorun yaşamazsınız, keşke ben de sorun yaşamasaydım da 6 ay karın ağrısı çekmemiş olsaydım.

NOT: AMD işlemcilerinden kesinlikle memnunum.
AMD GPU'nun benim için özeti "NO SIGNAL". 6 ay boyunca her gün PC açılışında Windows tamamen açılıp AMD ekran kartı sürücüsü aktif olana kadar monitörde bunu görüyordum. Oyunlarda wattman hataları alan arkadaşım ise 1 ayda bıkmıştı, çünkü hiç oynayamıyordu. Onun için de özeti "OYUN OYNATMAYAN GPU" idi.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri