Soru AMD Özel Çözünürlük Ayarı

-AlparslaN-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Arkadaşlar ben iki sene önce 1050 Tİ bilgisayar kullanırken çok rahat bir şekilde özel olarak 1350x1080 çözünürlük oluşturup CS:GO oynuyordum 6 ay önce RX6600 sistem topladım AMD SOFTWARE programı üzerinden özel çözünürlük olarak 1350x1080 ayarlayıp kaydedip kapatıyorum oyuna giriyorum çözünürlük gözükmüyor oyunu kapatıp programa girip çözünürlüğü silmeye çalışıyorum silinmiyor verdiği hata "Ekran veya monitör bu çözünürlüğü desteklemiyor" tarzı bir şey ben bunu bir kaç ay önce denedim hatırladığım kadar ile yazıyorum şimdi tekrar deneyeceğim ama denemeden önce fikrinizi almak istedim

Not : Monitör ile alakalı bir problem olamaz yani sanmıyorum çünkü 1050 Tİ varken bile bu monitörü kullanıyordum

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Arkadaşlar ben iki sene önce 1050 Tİ bilgisayar kullanırken çok rahat bir şekilde özel olarak 1350x1080 çözünürlük oluşturup CS:GO oynuyordum 6 ay önce RX6600 sistem topladım AMD SOFTWARE programı üzerinden özel çözünürlük olarak 1350x1080 ayarlayıp kaydedip kapatıyorum oyuna giriyorum çözünürlük gözükmüyor oyunu kapatıp programa girip çözünürlüğü silmeye çalışıyorum silinmiyor verdiği hata "Ekran veya monitör bu çözünürlüğü desteklemiyor" tarzı bir şey ben bunu bir kaç ay önce denedim hatırladığım kadar ile yazıyorum şimdi tekrar deneyeceğim ama denemeden önce fikrinizi almak istedim

Not : Monitör ile alakalı bir problem olamaz yani sanmıyorum çünkü 1050 Tİ varken bile bu monitörü kullanıyordum

1: AMD Radeon Kartımızın ayarlarına giriyoruz (Masaüstü sağ tık radeon ayarları)

2: Ekran Ayarlarından ölçekleme modu "Tam panel" yapıyoruz
CS:GO AMD Radeon Kartlarda 4:3 1024x768 Tam ekran çözümü (black border, fullscreen,)

3: Gaming kısmına gelip Sağ üst köşeden ekle diyoruz
CS:GO AMD Radeon Kartlarda 4:3 1024x768 Tam ekran çözümü (black border, fullscreen,)

4: CS:go nerede kurulu ise o dizine gidip csgo.exe dosyasını seçiyoruz. (farklı bir dizin göstermediyseniz win 10 için "C:\Program Files\steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive")

5: CS:GO Simgesi artık gaming kısmına geldi üzerine tıklıyoruz

6: Açılan yerde profil ayarların'dan yine "Tam panel" seçiyoruz

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Kullanamam benim bu çözünürlüğü kullanma sebebim CSGO oyununda 4:3'den daha geniş gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam bu 1350x1080 çok uzun arayışlar sonunda buldum 5:4 olarak sınıflandırıyorlar
bunu dememin amacı çözünürlüğünüz ne ise onu yapıyor oyunda da.

Mamacita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
24
1: AMD Radeon Kartımızın ayarlarına giriyoruz (Masaüstü sağ tık radeon ayarları)

2: Ekran Ayarlarından ölçekleme modu "Tam panel" yapıyoruz

3: Gaming kısmına gelip Sağ üst köşeden ekle diyoruz

4: CS:go nerede kurulu ise o dizine gidip csgo.exe dosyasını seçiyoruz. (farklı bir dizin göstermediyseniz win 10 için "C:\Program Files\steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive")

5: CS:GO Simgesi artık gaming kısmına geldi üzerine tıklıyoruz

6: Açılan yerde profil ayarların'dan yine "Tam panel" seçiyoruz

2003 den alınmamı bu görüntü :D böyle bi panel kaç yıldır yok oyun kısmından oyunu seçip ölçekleme modunu değiştirmek gerekiyor.

KS

-AlparslaN-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bunu dememin amacı çözünürlüğünüz ne ise onu yapıyor oyunda da.
Neyse boşver de şey ben başka bir şey soracağım sistemde Windows 11 yüklü ekran kartı güncellemesi geldiği zaman software üzerinden indirip yüklüyorum daha sonra ek seçeneklerden eski sürücüyü ve ayarları fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini tıklayıp kur diyorum eski sürücüyü kaldırıyor yenisini kuruyor fakat tamamlamak için yeniden başlatma gerekli fakat o sıra ekran siyah ekran oluyor 2 dakika beklemek zorunda kalıyorum

Yenidsn başlaması için

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
bende de arada güncelleme geldiğinde oluyor ama ben güncelleme geldiğinde DDU ile silip sitesinden (WHQL Recommended sürüm kuruyorum

KS

-AlparslaN-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bende de arada güncelleme geldiğinde oluyor ama ben güncelleme geldiğinde DDU ile silip sitesinden (WHQL Recommended sürüm kuruyorum
Şimdi bu çözünürlük olayını denedim eskiden oluşturup oyuna girdiğimde gözükmüyordu şimdi oluşturmaya izin vermiyor bu çözünürlük ekran tarafından desteklenmiyor diyor

Oluştur butonuna tıkladığım zaman hata alıyorum

Şuan ciddi anlamda pişman oldum Nvidia ekran kartı kullanırken böyle bir sorun yoktu o zaman bile aynı monitörü kullanıyordum sorun AMD tarafında

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri