AMD R5 2600 sistemde düşük FPS sorunu

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba.
İşlemci: AMD 2600.
Anakart: ASUS B450M-K.
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super O.C 6 GB.
RAM: XPG'nin 3000 MHz (8*2) Dual kit.

Sistem bu şekilde 10 gün önce kuruldu. Fakat oyunlarda sürekli normalin altında FPS alıyorum. BIOS sürümü güncel, chipset, ekran kartı her türlü güncellemeyi de yaptım. Fakat sorun devam ediyor. LOL'de 120 FPS'i geçmiyor sistem. PUBG'de geri sayım kısmında 70-80 arası alıyorum ki uçakdan atlayınca daha da düşüyor. Gerek oyun içi gerekse işlemci ve ekran kartı test sonuçlarının görselini yüklüyorum. Lütfen bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer sisteminizi R5 2600 + GTX 1660 Super olarak nette aratıp FPS sonuçlarına bakıyorsanız kıyaslama için tamam ama INTEL yada Ryzen 3000 serisi ile aynı GPU 'nun FPS testlerine bakıyorsanız Ryzen 2600 işlemcisi oyunlarda daha zayıf sonuçlar almanızı sağlar bunda bir sorun yok sistem sağlam işlemci oyun açısından zayıf.

Örnek olarak R5 2600 + GTX 1660 Super bir sistemde 9 oyundan FPS testi : https://www.youtube.com/watch?v=xFcYCYa-J0s - Bu videoda PUBG Ultra ayarlarda 1080p 'de ortalama 70 FPS veriyor sonucunu görebilirsiniz. Ancak LOL FPS onda bir sıkıntı var gibi https://www.youtube.com/watch?v=phZfKe9B5sc bu videoda LOL oyununda 180 FPS civarı ortalama alıyor aynı işlemci ekran kartı kombini yüksek ayarlarda. Yani LOL için sorun var diyebilirim. Bu arada oyunda FPS kilidinizin olmadığından emin olun.

Ayrıca güç kaynağınız nedir?

NOT : Çözünürlük 1080p ve aşağısı olursa sistem işlemci gücünden o kadar etkilenir. Ayrıca grafik düşürmek ciddi FPS arışı sağlamayabilir CPU gücünün sınırındasınız 1080p ve aşağısı için umarım anlatabilmişimdir.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer sisteminizi R5 2600 + GTX 1660 Super olarak nette aratıp FPS sonuçlarına bakıyorsanız kıyaslama için tamam ama INTEL yada Ryzen 3000 serisi ile aynı GPU 'nun FPS testlerine bakıyorsanız Ryzen 2600 işlemcisi oyunlarda daha zayıf sonuçlar almanızı sağlar bunda bir sorun yok sistem sağlam işlemci oyun açısından zayıf.

Örnek olarak R5 2600 + GTX 1660 Super bir sistemde 9 oyundan FPS testi : https://www.youtube.com/watch?v=xFcYCYa-J0s - Bu videoda PUBG Ultra ayarlarda 1080p 'de ortalama 70 FPS veriyor sonucunu görebilirsiniz. Ancak LOL FPS onda bir sıkıntı var gibi https://www.youtube.com/watch?v=phZfKe9B5sc bu videoda LOL oyununda 180 FPS civarı ortalama alıyor aynı işlemci ekran kartı kombini yüksek ayarlarda. Yani LOL için sorun var diyebilirim. Bu arada oyunda FPS kilidinizin olmadığından emin olun.

Ayrıca güç kaynağınız nedir?

NOT : Çözünürlük 1080p ve aşağısı olursa sistem işlemci gücünden o kadar etkilenir. Ayrıca grafik düşürmek ciddi FPS arışı sağlamayabilir CPU gücünün sınırındasınız 1080p ve aşağısı için umarım anlatabilmişimdir.
https://hizliresim.com/Dktf4v
https://hizliresim.com/0nSYGV
https://hizliresim.com/K83TKs
https://hizliresim.com/55B2vW
bunlar hem oyun içinden. Hemde FurMark ve Prime95 testi anında çektiğim görseller. Bahsettiğin videolardaki gibi akıcı şekilde oynamak imkansız oluyor üstadım. Rahatlıkla söylemem lazım ki fps düşmesinden kaynaklı drop alıyorum. Test etmediğim RAM ler ve anakart kaldı. Onları hangi teste sokmam lazım ki sorun olmadığı hakkında kesin cevap alabilirim. Son olarak güç kaynağımı sormuştunuz. [font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Aerocool Rift 600W 80+ Tempered Glass Midi Tower Siyah RGB Kasayı kullanıyorum. Eğer ki kesin sorun güç kaynağı ise bunu net şekilde nasıl öğrenebilirim? [/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kaynağınız marka olarak iyi markalardan ilk önerim olmaz genelde ama Alman malı orta sınıf bir ürün 80+ sertifikası da var ben güç olarak yetersiz mi diye merak ediyordum ama sorun onda değil 99% ihtimalle.

Paylaştıklarınıza baktım ama GPU kullanımınız hep düşük % olarak art kullanımınız hiç %90 üzerine çıkmıyor mu? Single bir oyunda deneyin online değil bakın GPU kullanımınız %90 üzerine çıkıyor mu çıkmıyor mu. Eğer çıkmıyorsa bir darboğaz söz konusu sistemde.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç kaynağınız marka olarak iyi markalardan ilk önerim olmaz genelde ama Alman malı orta sınıf bir ürün 80+ sertifikası da var ben güç olarak yetersiz mi diye merak ediyordum ama sorun onda değil 99% ihtimalle.

Paylaştıklarınıza baktım ama GPU kullanımınız hep düşük % olarak art kullanımınız hiç %90 üzerine çıkmıyor mu? Single bir oyunda deneyin online değil bakın GPU kullanımınız %90 üzerine çıkıyor mu çıkmıyor mu. Eğer çıkmıyorsa bir darboğaz söz konusu sistemde.
Single oyun testi için ne önerirsiniz? Birde FurMark adındaki test ekran kartını sonuna kadar zorlayan bir test değil mi? Sonuçlarda GPU %100 e çok rahat çıkıyor. Toplamda o testi 25 dk uyguladım. Ekran kartı resimdeki sıcaklıktan fazla oluşmadı. İşlemcide görseldeki gibi. Peki teste sokmam gereken yada yapmam gereken başka neler var? Ne önerebilirsiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O yazılım GPU 'ya yük bindiriyor stress testi onunla FPS 'in hiçbir alakası yok. Oyunda GPU kullanımı %90 veya üzeri olmalı ki darboğaz yok diyebilelim. Şuan resimlerinizde bayağı GPU bazında bir darboğazınız var ama bu darboğaz işlemciden değil işlemci kullanımınız düşük yani işlemci darboğaz yapmıyor başka bir sorun var oyundan mı kaynaklı bunu anlamak için sizden single bir oyunda test edin dedim. Online olmayan herhangi bir oyunda deneyin fark etmez oyunun ne olduğu.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O yazılım GPU 'ya yük bindiriyor stress testi onunla FPS 'in hiçbir alakası yok. Oyunda GPU kullanımı %90 veya üzeri olmalı ki darboğaz yok diyebilelim. Şuan resimlerinizde bayağı GPU bazında bir darboğazınız var ama bu darboğaz işlemciden değil işlemci kullanımınız düşük yani işlemci darboğaz yapmıyor başka bir sorun var oyundan mı kaynaklı bunu anlamak için sizden single bir oyunda test edin dedim. Online olmayan herhangi bir oyunda deneyin fark etmez oyunun ne olduğu.
Öncelikle cevaplar ve ilginiz için teşekkür ederim. Oyun testini yaptığım dakika buraya linkini yüklerim. Peki ekran kartı haricinde nasıl bir sorun olabilir? Başka hangi parça böyle bir sorun yaratır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence sistemde güç odaklı bir sorun var çünkü o işlemcinin darboğaz yapması imkansız ki CPU kullanımı %99 olsa anca darboğaz olur ki değil yani işlemci değil. RAM darboğaz yapmaz anlı FPS düşürür. Bir tek güç sorunu cihazda bu GPU kullanımını düşürür. GPU güç kabloları vs. tam bağlı değil mi eksik yada yanlış bir bağlantı yok.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bence sistemde güç odaklı bir sorun var çünkü o işlemcinin darboğaz yapması imkansız ki CPU kullanımı %99 olsa anca darboğaz olur ki değil yani işlemci değil. RAM darboğaz yapmaz anlı FPS düşürür. Bir tek güç sorunu cihazda bu GPU kullanımını düşürür. GPU güç kabloları vs. tam bağlı değil mi eksik yada yanlış bir bağlantı yok.
Kablolar tam takılı şekilde. Benimde ilk aklıma onlar gelmişti. Elimde daha jelatini bile açılmamış corsair vs550 var. Sistemi kurduktan 4 gün sonra  bir yakınımdan hediye geldi. Eğer sorun kesin psu diyorsan üstat. Güç kaynağını değiştircem. Bu güç kaynağını test etmek için herhangi bir program var mı? Peki.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pek 100% demiyorum PSU diye ama işlemci darboğaz yapmıyor GPU kullanımı düşük sürücü hatası yada Windows hatası yoksa sorunsuz 90% üzeri yükte çalışması gerek. Beslenemiyor olabilir teori üretiyorum başka bir şey gelmiyor aklıma. Birde Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri buradan AMD için bir plan varsa öyle o ayara alın yoksa yüksek performansta olsun. Başka bir şey gelmiyor aklıma dediğim gibi.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Pek 100% demiyorum PSU diye ama işlemci darboğaz yapmıyor GPU kullanımı düşük sürücü hatası yada Windows hatası yoksa sorunsuz 90% üzeri yükte çalışması gerek. Beslenemiyor olabilir teori üretiyorum başka bir şey gelmiyor aklıma. Birde Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri buradan AMD için bir plan varsa öyle o ayara alın yoksa yüksek performansta olsun. Başka bir şey gelmiyor aklıma dediğim gibi.
Üstat single game de sistemi söylediğin gibi test edeceğim. Tam olarak msi after dan hangi değerleri OSD ekranına yansıtmam sistem hakkında net bilgi sahibi olmamız için yeterli olacaktır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
OSD menüsünden GPU Sıcaklığı , GPU Kullanımı , Bellek kullanımı , İşlemci Hızı , CPU tempature , CPU usage , CPU clock , RAM usage ve FPS bu değerleri açarsanız tüm sistem bilgisini gösterebilirsiniz.

zurufat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
rkadaşlar bana bir konuda yardım eder misiniz? Sistem topladım düşük FPS alıyorum.
Ekran kartı RTX 2060 6 GB.
İşlemci Ryzen 5 3600 3.6 GHz.
Ankara kart ASRock b 450 m.
RAM XPG DDR 4 3000 MHz 16 GB RAM.
500 GB kingson A2000 yeni nesil SS.
PUBG'de 60 FPS alıyorum. Neden böyle?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri