AMD RX 6600 Uyumlu Anakart Önerisi? (Mayıs 2022)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mr.Alperen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Selamlar arkadaşlar,

AMD RX 6600 ekran kartına uyumlu anakart önerisi yapar mısınız? F/P olursa güzel olur.

Moderatörün son düzenlenenleri:

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Rx 6600 den çok işlemcinize uyumlu olması gerekiyor hocam anakartınızın. İşlemci modeliniz nedir?
Ryzen, Zen 3 ise bu anakartı tercih edebilirsiniz. Ben şu anda sistemimde sorunsuz olarak kullanıyorum.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
@xlinus hocamın dediği gibi ekran kartında anakart uyumuna bakılmaz işlemci uyumuna bakılır darboğaz olmaması için. İşlemciniz varsa, anakart için maksimum bütçeyi yazın ona göre öneriler yapılsın.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Öncelikle elinizde hangi işlemci var veya almadıysanız hangi işlemciyi tercih edeceksiniz ? Intel mi AMD mi ? Ekran kartlarında anakarttan ziyade işlemci ile uyumu önemlidir @xlinus hocamızın söylediği gibi.

KS

Mr.Alperen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Rx 6600 den çok işlemcinize uyumlu olması gerekiyor hocam anakartınızın. İşlemci modeliniz nedir?
Ryzen, Zen 3 ise bu anakartı tercih edebilirsiniz. Ben şu anda sistemimde sorunsuz olarak kullanıyorum.
Karar veremedim 3500 gibi bi bütçe var elimde işlemci için
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

KS

Mr.Alperen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Karar veremedim 3500 gibi bi bütçe var elimde işlemci için
@xlinus hocamın dediği gibi ekran kartında anakart uyumuna bakılmaz işlemci uyumuna bakılır darboğaz olmaması için. İşlemciniz varsa, anakart için maksimum bütçeyi yazın ona göre öneriler yapılsın.
3500 gibi bir bütçe var elimde
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

KS

Mr.Alperen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
İşlemci ve bütçeyi söyleyin ki ona göre yardımcı olalım.
3500 TL gibi bi bütçe var elimde daha işlemci ye karar kılamadım i5 11 nesil ve ryzen 5 3600 arasında kaldım
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3500 TL işlemci ve anakart için toplam bütçe mi?

Ekran kartı seçerken eğer kartın performansını kısacak bir PCIe versiyonu standardı yoksa anakart tercihini ekran kartına göre yapmanız gerekmez. Ama kart PCIe 4.0 ile 3.0 arasında performans farkı yaratıyorsa 6500 XT gibi mesela bu konuya dikkat ederek anakart seçiminizi yapabilirsiniz. RX 6600 için PCIe 3.0 veya 4.0 arasında tercih yapmanız gerekmediği için PCIe 3.0 destekli her anakartı seçebilirsiniz. PCIe 3.0 teknnolojisi yaklaşık 12 yıllık bir teknoloji olduğu için piyasadaki anakartların hepsi zaten 3.0 destekli yani özeltle bu ekran kartı için özel bir anakarta ihtiyacınız yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri