AMD Ryzen 2200g görüntü alamama

memo06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar AMD Ryzen 2200g işlemci Gigabyte GA-A320m-hd2 anakart Gskill G.Skill Ageis 4GB DDR4-2400 F4-2400C15S-4GIS ramli bir sistem topladım. Ancak görüntü alamıyorum. Başka power ile de denemedim yine görüntü yok. Mnitörde filan sıkıntı yok. Apuda bios güncel olmaz ise görüntü gelmez deniyor. Anakart üzerinde 2200g takılı iken harici ekran kartı  hd6850 ilede görüntü alamadım. İşlemci takılı olduğunda hiç mi görüntü gelmez bu durumda. Bios güncellemesi için elimde başka am4 tabanlı işlemcide yok. Ortada kalmış durumdayım. Aynı işlemciyi kullanan, başından böyle bir tecrübe edinen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS Update olmadan harici ekran kartlarına desteği olmayabilir anakartın BIOS Update sorunu çözer eğer elinde BIOS Update yapmak için başka bir anakart yoksa görüntü alamazsın. Anakart üzerinde BIOS Update tuşu varmı kontrol et bazı anakartların üzerinde ekstra tuş oluyor USB ye BIOS update dosyasını takıyorsun sadece anakart üzerinde USB lerin olduğu bölümdeki üzerinde BIOS yazan bir USB slotu var ve bu slota sadece BIOS dosyasını atıp takarsan ve eğer anakartının üzerinde ekstra BIOS update için tuş varsa ona bastığın anda o otomatik BIOS update yapar ama anakartın kitapçığını kontrol etmen gerek bu dedğim üzerllik için ekstra tuş varmı üzerinde. Yoksa mecbur anakartı eğer bir mağazadan aldıysan geri götürüp onlara yaptırmalısın başka çaren yok malesef.

KS

memo06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kendi masaüstü bilgisayarım intel. Am4 tabanlı başka işlemci olsa hallederiz. Başka bir harici kartla şansımı deneyecem olmazsa artık bios update için gönderecem.

ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS Update olmadan harici ekran kartlarına desteği olmayabilir anakartın BIOS Update sorunu çözer eğer elinde BIOS Update yapmak için başka bir anakart yoksa görüntü alamazsın. Anakart üzerinde BIOS Update tuşu varmı kontrol et bazı anakartların üzerinde ekstra tuş oluyor USB ye BIOS update dosyasını takıyorsun sadece anakart üzerinde USB lerin olduğu bölümdeki üzerinde BIOS yazan bir USB slotu var ve bu slota sadece BIOS dosyasını atıp takarsan ve eğer anakartının üzerinde ekstra BIOS update için tuş varsa ona bastığın anda o otomatik BIOS update yapar ama anakartın kitapçığını kontrol etmen gerek bu dedğim üzerllik için ekstra tuş varmı üzerinde. Yoksa mecbur anakartı eğer bir mağazadan aldıysan geri götürüp onlara yaptırmalısın başka çaren yok malesef.

qflash plus teknolojisi anakartta yok. Olsa halledilirdi dediğiniz gibi.

KS

memo06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

anakartı firmaya gönderiyorum. İşlemci ve ramlarde sıkıntı var mı diye onları da göndersem mi kararsız kaldım. fuzuli de uğraşmak istemiyorum. Anakartı mı beklesem yoksa onlarıda aldığım firmaya göndersem mi test için?

KS

memo06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ellerinde urun oldugu icin aldigin firmaya da gotumek mantikli....
ben bu anakartla G.Skill Aegis 4GB (1x4GB) DDR4 2400MHz CL15 Ram - F4-2400C15S-4GIS ramlari kullanabilirmiyim. Ram uyuşmazlığı filan yapmaz demi

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Kesin çözüm olarak başka bir işlemci takılıp (AM4) BIOS update güncellemesi yapıldıktan sonra diğer 2200G işlemciyi takarak görüntü alabilirsin. Normalde haricen (dahili değil) ekran kartı takıp, yine görüntü gelmesi gerekir. Sorunun %90 ihtimal ile BIOS update yapılmadığından kaynaklanıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri