amd ryzen 3 1200 overclock

Mustafa Ince

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba  az once amd ryzen master kurdum ve prıme 95 ile sistemi stres testine soktum yaklaşık 5 6 dakika işlemci %100 de çalıştı ama sıcaklıgı %50 yi geçmedi sizce overclock yapmalımıyım ?

https://i.hizliresim.com/16rlbB.png

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
yapabilirsin.Fakat boşta da,sıcaklık değerin biraz fazla. Bu nedenle düşük voltajlar ile denemekte fayda var.
Fakat ,videoda olduğu gibi direkt 1,4 voltajı sakın verme. Ryzenler için max .güvenlk voltajına yakın değer , 1,40 . Hemen bu değeri vermek hiç doğru değil.

1,34 volt ve 3,8 ghz de dene.

Makina da açmama gibi bi durum olursa, anakart üzerinden ki soketle, default haline getirmeyi biliyormusun. Pille falan uğraşma. Yuvası yalama olabiliyor.

Bi de, videoda ramlerede, voltaj vermişler. Ramlere voltaj ,işlemciye verilen voltajdan daha risklidir. Ram hızlarına bi bak. Olması gerektiği gibiyse zaten elleme. Değilse,,biostan ayarlarız,voltajsız.

KS

Mustafa Ince

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam tekrar düzelttim eski haline fakat normalde görev yoneticisinden baktıgımda temel hız 3.10 du overclock yapmadan once suan baktıgımda 3.50 ygösteriyor bunun sebebi ne olablr bir zararı olurmu ? hocam birde ram i overclock yapamıyorum bunun sebebi nedir ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Düzelttim dediğini anlamadım. Overclock yaptınmı yani. Yapıp da ,daha sonra eski halinemi getirdin.

Ramlerin hangi marka ve model. Mevcut durumda,hangi hızdalar. cpuz ile baktınmı.

KS

Mustafa Ince

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam rami 2666 mhz denedim olmuyor kasa acılırken 2 kere kendini kapatıyor 3. sünde acılıyor ramleri 2133 mhz de görüyor bu sıradada 3.9 ghz cıkardıgım işlemciyi otomatik eski haline getiriyordu ben tekrar yaptım 3.9 ghz bios ekranında docp diye bir yer var orada hazır 2400 mhz koymuslar profile 1 yazıyor onu sectim kaydet diyip cıktım pc acıldıgında baktım 3.50 gozukuyor temel hız daha onceden aynı işlemi yaptıgımda 3.1 e donuyordu ama en son yaptıgımda 3.50 de kalmıs

hocam ben şuan dediginiz gibi 1.34 voltajla 3.8 ghz denicem fakat ramleri hic bir şekilde overclok yapmıyor sizce kalsınmı yoksa 2666 mhz yapmayı denemeye devam edeyimmi

hocam ram tek modül gskill ripjaws 8gb 2400 mhz ddr4 cpu z ile memory kısmına baktıgımda 1197 olarak gozukuyor carpı 2 2400 olarak gorunuyor suan

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
3,8 olarak önce bi dene. Voltajı da 1,36 yap. Bunları ryzenmaster ile yapacaksın.

Ryzen master ile overclock yapmadan önce;
biosa gir. D.O.C.P den ,ramlerinin fabrika hızı ne ise onu seç. Fazla bi şey seçme.profil çıkar. onu seç ve F10 İLE SAVE/ YES OLARAK BİOSTAN ÇIK.

KS

Mustafa Ince

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
D.O.C.P de profil 1 var orada 2400 mhz yazıyor onu sectim zaten şuan

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Demekki ramlerin zaten orjinal 2400 mhz.. 2666 yapmaya çalışma. 2666 YAPMAYA ÇALIŞIRSAN ,d.o.c.p İLE OLMAZ.Biosta,dram frequency den 2666 seçmen lazım.vEYA RYZEN MASTER İLE. O zaman ,ramlere ,overclock yapmış oluyorsun. Bunun içinde, ramlerede voltaj vermen gerekir,yani.

KS

Mustafa Ince

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam suan 3.8 ghz yaptım 4 dakika stres testine soktum 72 73 lerde cok yavaş cıkmaya basladı sizce nasıl idealmi dün izledigim o videoda hic bir oyun prıme95 kadar işlemcinizi strese sokmaz felan diyordu sizce nasıl 4 dakika surdu 72 73 lerde yavas ladı cogalması

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Güzeel. :)

pRİME TESTİ KADAR HİÇBİ ŞEY İŞLEMCİYİ BU KADAR ZORLAMAZ. oYUNDA İŞLEMCİ KULLANIMIN DÜŞER,HALİYLE BU SICAKLIKLARI DA GÖRMEZSİN.

Ancak,bu voltajda ,kış mevsiminde bu değerler iyi. Yaza doğru tekrar bi bak. Orta şeker ,ucuz bi soğutucu ,daha iyi olur.

Oyunlarda bi bak sıcaklıklara.  Sıcaklıklar epey düşme kaydederse,,az daha voltaj iteklemesi ile 3,9 u dene. 1,4 voltajı sakın geçme ama.1,38 ,en çok olsun.

ramleride d.oc. p ile 2400 kullan.

KS

Mustafa Ince

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam yaz a dogru fanı degistiricem bunu takmayı düsünüyorum sizin tavsiye ettiginiz varmı Dark Freezer X120 birde dediginiz gibi uzun süre oyun dan sonra sık sık sıcaklıgını bakıcam cok sıcak olmazsa dediginiz gibi 3.9 a denicem ramler suan 2400 mhz de ramleride overclock yapmalımıyım ? suan kasada ekstradan 5 tane fan takılı büyük ihtimal ondan cok ısınmıyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ryzenlerde ram hızları epey önemli. 3000 mhz lik ramler bu yüzden genelde,tercih ediliyor. Çünkü düşük hızdaki ramler oyun fps sini etkiyor,düşürüyor yani.
Ancak ,eşik sınırı 2666 .Yani 2666 kullanılırsa,3000 kadar olmasa da ,yine de bayağı bi iyileşme oluyor fps lerde.

Dark freezer falan değil,hem üst seviye performanslı hem hesaplı bi soğutucu ayarlarız,sen bütçe hazır olunca, nasipse,ara.

570 aldığında zaten seni oyunda bayağı bi tatmin eder. FAkat bi bak duruma. İstersen ryzen master ile 2666 hızına çıkıp,1,30 volt ile bi dene. Dediğim gibi,ramler çok hassasdır,voltaja. Hiç anlamazsın,anında,yakarsın.

Gönderdiğin Videoda 1,35 volt vermişler,ama riske girme hiç.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri