Çözüldü AMD Ryzen 5 5600x Boşta 80 Oyunlarda 96 Derece

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

stroma150

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Bilgisayarım yaklaşık 8 aylık hiç termal macun yenilemesi yapmamıştım 2 gün önce açtığımda wraith prism soğutucu da hiç termal macun yoktu yani direkt bakır yüzey vardı bende macunsuz taktım fakat önceden sıcaklıklar böyle değildi fakat şu anda boşta 80 derece macun siparişi verdim fakat macun bu kadar fark ettirir mi? yoksa işlemcim veya anakartimda mi sorun var?

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Merhabalar bilgisayarım yaklaşık 8 aylık hiç termal macun yenilemesi yapmamıştım 2 gün önce açtığımda wraith prism soğutucu da hiç termal macun yoktu yani direkt bakır yüzey vardı bende macunsuz taktım fakat önceden sıcaklıklar böyle değildi fakat şu anda boşta 80 derece macun siparişi verdim fakat macun bu kadar fark ettirir mi yoksa işlemcim veya anakartimda mi sorun var
Hocam macun tabiki farkettirir eski işlemcide sıcaktan açılmadan kapandığına şahit oldum çok zorlamayın bana kalırsa güzel bir macun çekip devam edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Macun kalitesi ortalama 15 derecelere kadar fark ettirir. Tabi bu en kötü ile en iyi arasındaki fark. Birde soğutucunuz çok iyi değil onunda katkısı var sıcaklık olarak üzerine binmiş genel toplamda.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Merhabalar,

Bilgisayarım yaklaşık 8 aylık hiç termal macun yenilemesi yapmamıştım 2 gün önce açtığımda wraith prism soğutucu da hiç termal macun yoktu yani direkt bakır yüzey vardı bende macunsuz taktım fakat önceden sıcaklıklar böyle değildi fakat şu anda boşta 80 derece macun siparişi verdim fakat macun bu kadar fark ettirir mi? yoksa işlemcim veya anakartimda mi sorun var?
Macun fark ettirmezse neden macun sürülsün dostum ? Aradaki iletkenliği ney sağlayacak. Wraith prism ile tüm boostlar açık bir şekilde 75 i geçmez o işlemci . Hadi termal macunun kötü olsun , işlemci silikonu da kötü olsun 80 de ağır yükte.

KS

stroma150

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Macun kalitesi ortalama 15 derecelere kadar fark ettirir. Tabi bu en kötü ile en iyi arasındaki fark. Birde soğutucunuz çok iyi değil onunda katkısı var sıcaklık olarak üzerine binmiş genel toplamda.
Evet böyleydi zaten hocam beni de anakart vs korkuttu önceden 80 derecenin üstüne hiç çıkmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet böyleydi zaten hocam beni de anakart vs korkuttu önceden 80 derecenin üstüne hiç çıkmadı
Normalde @BatuhanKLC de söylemiş bende üzerine vurgulayayım 75-80 maksimum buda o soğutucuyla oluşabilecek sıcaklık. Bir sıkıntı var bariz belli. Macunu deneyin önce sonrasına bakarız.

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Uğur Bey , "CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX 360mm Sıvı Soğutucu" ürünü kullanmaktayım. Ürünün kendi üzerinde hali hazırda sürülü termal macunu vardı.Ben macunu yenilemek yerine direk montajlama yaptım.Elimdede kullanmak için aldığım "Thermal Grizzly TG-C-001-R Conductonaut Likit Meta" termal macun bulunmakta. Bilgisayarımı tam olarak montajını tamamlayıp , bios güncellemeleri ve driver ları kurup genel bir donanım değerlendirmesi gerçekleştirmedim.Sadece Emanet bir ekran kartı ile kısa bir deneme yaptığımda benimde sıcaklık değerlerimin emin olmamakla birlikte 80 derecelerde olduğunu gördüm ama işimi sağlama almak adına sizce stok macunu temizleyip bu macunu sürmeli miyim ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Uğur Bey , "CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX 360mm Sıvı Soğutucu" ürünü kullanmaktayım. Ürünün kendi üzerinde hali hazırda sürülü termal macunu vardı.Ben macunu yenilemek yerine direk montajlama yaptım.Elimdede kullanmak için aldığım "Thermal Grizzly TG-C-001-R Conductonaut Likit Meta" termal macun bulunmakta. Bilgisayarımı tam olarak montajını tamamlayıp , bios güncellemeleri ve driver ları kurup genel bir donanım değerlendirmesi gerçekleştirmedim.Sadece Emanet bir ekran kartı ile kısa bir deneme yaptığımda benimde sıcaklık değerlerimin emin olmamakla birlikte 80 derecelerde olduğunu gördüm ama işimi sağlama almak adına sizce stok macunu temizleyip bu macunu sürmeli miyim ?
Hocam kendi konunuzu açsanız çok daha iyi olur.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Uğura sormuşsun fakat cevaplayayım, corsair yazılımını kurman gerekiyor, kurmazsan eğer sağlıklı sonuç vermiyor, bir de montajını gözden geçir , hazır montajı gözden geçirirken macunu da yenile, hiçbir şekilde normal değil o sıcaklıklar. (işlemcine çok baskıda bulunma ya da çok gevşek bırakma aio nun pompasını)

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Yok hocam ne kusuru açmanız daha iyi olur ve rehber niteliğinde olur ve daha çok kişi sorununuz hakkında katkıda bulunabilirler.
Haklısınız. Muhtemelen yarın veya ertesi gün ekran kartım gelecek ,kartı monte etmeden önce işlemci montajıyla ilgili pürüzleri gidermek istedim açıkçası. Tekrar sökmem durumunda olmamak için. En doğrusu sizin dediğiniz gibi konu açıp detaylı bir şekilde aşamalı ilerlemek olacak. Teşekkür ederim ilginiz için .

KS

stroma150

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@BatuhanKLC gerekenleri söylemiş bir deneyip sonucu bildirin.
Hocam dediğiniz gibi macunu aldım sürdüm ve cidden içimden şu cümleler geçti gerçekten bu kadar mı farkeder. Normalde yükteyken 96 derece olan ve boşta 80 derece olan işlemci şu an da tam yükteyken 65 dereceyi geçmedi Allah razı olsun macun gerçekten önemliymiş ve kullandığım macun da cooler master macundu iyi veya kötü bir yorum göremedim fakat cidden çok işime yaradı tekrardan çok teşekkür ederim hayırlı geceleriniz olsun

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hocam dediğiniz gibi macunu aldım sürdüm ve cidden içimden şu cümleler geçti gerçekten bu kadar mı farkeder. Normalde yükteyken 96 derece olan ve boşta 80 derece olan işlemci şu an da tam yükteyken 65 dereceyi geçmedi Allah razı olsun macun gerçekten önemliymiş ve kullandığım macun da cooler master macundu iyi veya kötü bir yorum göremedim fakat cidden çok işime yaradı tekrardan çok teşekkür ederim hayırlı geceleriniz olsun
Sorunun çözüldüğüne sevindim. İyi bir macun cidden bir soğutucu kadar fark ediyor.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri