AMD Ryzen 5 5600x Sıvı Soğutma İle 70 Derece Görüyor Normal Midir?

Deonez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba Arkadaşlar,

AMD Ryzen 5 5600x Cpu kullanıyorum ve stock fan ile 85 dereceleri gördüğüm için Arctic 280 Sıvı Soğutucu aldım.

Ama nedense operayı açarken 76 78 dereceleri görüp bir anda 55 56 derecelere iniyor, valorant gibi oyunlarda ise 69 derece alıyor sizce normal midir dereceleri yoksa sıvı soğutucuda bir sıkıntı mı var ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anormal bir durum söz konusu. Montajı doğru yaptınız mı? Maçın düzgün sürüldü mü? Ayrıca pompa kablosu CPU fan soketine yapılmalı doğru dökerek taktınız değil mi?

Kasasının hava akışı sorun değilse ve üründe yukarıdaki yazdıklarımdan kaynaklı bir sorun yoksa 60 dereceyi gecmemeniz gerekiyor hiçbir şekilde.

KS

Deonez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ya pcde sorun çıktı itopyaya gönderdim boruları içeri doğrubağlamıştım ilk başta yoksa kasanın camı kapanmıyordu, itopyaya servise gönderdim sonra geri geldi pc bi baktım boruları dışarı doğru bağlamışlar ve camı sıkıştırarak kapatmışlar acaba borulara mı zarar geldi yoksa bios ayarlarını sıfırladıklarında biosta birşeyi mi ayarlamadılar bilmiyorum ki. CPU yu değiştirdiler büyük ihtimal ya adi bir macun sürdüler ya da macun sürmeyi unuttular :)) hiç bilemiyorum. Ama senden anladığım kadarıyla servise göndermek en mantıklısı. En azından bir sıkıntısı varsa değişirler ve tekrar arctic macununu sürebilirim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sıvı soğutmayla bu sıçramalar normal değil. Bu soğutucuyu daha yüksek seviyede işlemcilerle kullanan tanıdıklarım var böyle ısılar almıyorlar. Hatta şimdi aklıma geldi @BatuhanKLC ARGB versiyonunu kullanıyor 5600X ile 55 derece ortalamada geziyor yükte videosunu bile çekti.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
B
Bu sıvı soğutmayla bu sıçramalar normal değil. Bu soğutucuyu daha yüksek seviyede işlemcilerle kullanan tanıdıklarım var böyle ısılar almıyorlar. Hatta şimdi aklıma geldi @BatuhanKLC ARGB versiyonunu kullanıyor 5600X ile 55 derece ortalamada geziyor yükte videosunu bile çekti.
Bro Ankara dehşet sıcak ona rağmen 62-63 lere gelse dahi 1 dakika sonra 60 oluyor. Sıcaklıklar normal değil , konu sahibi görsel paylaşsa daha kolay yardımcı oluruz bence .

Hypc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
B

Bro Ankara dehşet sıcak ona rağmen 62-63 lere gelse dahi 1 dakika sonra 60 oluyor. Sıcaklıklar normal değil , konu sahibi görsel paylaşsa daha kolay yardımcı oluruz bence .
5600x i stok voltaj ve frekansta yükte 60 derecede tutabilecek bir soğutucu yoktur bence. Uv yada curve optimizer ile yapılabilir ama

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
5600x i stok voltaj ve frekansta yükte 60 derecede tutabilecek bir soğutucu yoktur bence. Uv yada curve optimizer ile yapılabilir ama

Ne UV var ne curve ayarıyla oynandı 4650 MHz ortalaması 52-53 derece stok ayarlarda . Şu anda 4700 MHz kullanıyorum Ankara sıcağında 60 derece ortalaması , silikon Gold.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri