merhaba arkadaşlar 5600x AMD Wraith Prism ile kullanmakltayım sisitem normal ken 50c de güç menüsünden tasarrufu seçtiğimde 15c fark ediyo çözümü yokmu

OceanLaB' Alıntı:Hangi kasayı kullanıyorsunuz? Ayrıca 5600X 65W TDP sahip. AMD Wraith Prism soğutması gerekiyor. Alternatif olarak BIOS'a girin, fan ayarları sekmesinden CPU Fan Speed'i "Full Speed" yaparak deneyebilirsiniz.
ugur.gozaydin' Alıntı:O soğutucu ile bu işlemciyi aktif kullanan tanıdıklarım var. Genel olarak başarılı değil 5600X için. Ben bu bilgi ile size yetersiz geliyor olabilir dedim ki başka bir şey olacağını da sanmam. Ancak size tavsiyem tekrar söylüyorum Undervolt yapabilirsiniz işlemciye. Belki anakart fazla voltaj veriyordur. Bu sayede Undervolt ile ısıyı işlemci performansından taviz vermeden olabilecek en iyi noktaya çekmeye çalışabilirsiniz.
PowerStyle' Alıntı:OceanLaB' Alıntı:Hangi kasayı kullanıyorsunuz? Ayrıca 5600X 65W TDP sahip. AMD Wraith Prism soğutması gerekiyor. Alternatif olarak BIOS'a girin, fan ayarları sekmesinden CPU Fan Speed'i "Full Speed" yaparak deneyebilirsiniz.
CORSAIR iCUE 220T RGB Tempered Glass ve CORSAIR SP120 RGB Pro 6 adet var 3060 ekran kartı oyunda 45 geçmedi ama cpu için aynısını diyemicem
full speed de ses rahatsız edermi acaba çok
PowerStyle' Alıntı:B450M S2H için anlatım varmı bakabileceğimizugur.gozaydin' Alıntı:O soğutucu ile bu işlemciyi aktif kullanan tanıdıklarım var. Genel olarak başarılı değil 5600X için. Ben bu bilgi ile size yetersiz geliyor olabilir dedim ki başka bir şey olacağını da sanmam. Ancak size tavsiyem tekrar söylüyorum Undervolt yapabilirsiniz işlemciye. Belki anakart fazla voltaj veriyordur. Bu sayede Undervolt ile ısıyı işlemci performansından taviz vermeden olabilecek en iyi noktaya çekmeye çalışabilirsiniz.
bende 3500x işlemci var ve aynı işlemciyi kullanan arkadaş kaç ghz kaç voltaj yaptığını bana söyledi direk o değeri girsem teste soksam sıkıntı olur muugur.gozaydin' Alıntı:PowerStyle' Alıntı:B450M S2H için anlatım varmı bakabileceğimiz
Undervolt işlemi basitti. Sadece işlemci frekansını kademeli düşürüyorsunuz. Anakart marka modeline göre değişmez bu durum. İşlem öncesi Cinebench veya Passmark ile CPU için performans testleri yapın. Test esnasında HWMonitör ile maksimum sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. Sonrasında sonuçları resim veya not olarak kaydedin. BIOS 'a girip işlemci voltajını otomatikten çıkartıp manuel ayar ile kademeli düşürün. Örnek işlemciye anakart 1.4V veriyor diyelim. Siz 1.35V olarak girin değeri kaydedin ve işlem öncesi yaptığınız testleri tekrar edip puan ve sıcaklık kıyaslaması yapın. Puanlar çok düşmeden ve ısı değeri tam tersi şekilde düşüyorsa sorun yok demektir. Bu voltaj işe yaramıştır. BIOS 'a girip minimum voltaj değerini bulmak için bu işlemleri ve test döngüsünü kademe kademe voltaj düşürüp duruma göre yükselterek bulacaksınız. Olay bundan ibaret. Biraz uğraştırır ama olumlu yansıyacaktır sonuçlar.
NOT : En son işlemcinin sınır voltajını buldunuz diyelim. Size tavsiyem o voltajda sorun var mı anlamak için en az 15dk. bir test süresi ile OCCT yazılımı veya Prime95 yazılımları ile sisteminize tam yük testi uygulayın. Bu sayede sistem uzun vadede yüke girdiğinde mavi ekran veya başka sorunlar verecek mi anlarsınız. Eğer sorun olursa demek ki o voltaj değeri az geliyor. Bu aşamada düzenleyip doğru değeri bulacaksınız tekrar.