AMD RYZEN 7 2700X 3.7GHZ işlemci için Anakart önerisi istiyorum

Koray Arıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler AMD Ryzen 7 2700x işlemci almaya karar verdim önereceğiniz iyi bir Anakart varmı ben Asus Prime X570-P AMD X570 Soket AM4 DDR4 4400 almayı düşünüyorum 

utkuversus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben açıkçası Asus'u AMD Ryzen kısmında pek başarılı bulmuyorum. 2700X için B450 anakart almanızı tavsiye ederim ki aynı şekilde Asus B450 kısmında çok çok kötü. X570'deki nimetleri zaten 2. Nesil Ryzenler ile kullanamaycaksınız. Bence israf olur.
B450 kısmında mosfet yapısıyla ve kaliteli soğutmasıyla MSI en başta gelir. Özellikle Tomahawk ve Gaming Plus modellerinin rakibi yoktur B450 kısmında. Aynı şekilde X470 kısmında da MSI'ın rakibi yok. Mosfetleri ve mosfet soğutmalarıyla, faz yapısıyla cidden çok iyi anakartları var MSI'ın AMD kısmında. Ama X570 kısmında biraz batırdılar işi. Benim önerilerim şunlardır:
https://www.hepsiburada.com/msi-b45...JxHUPKJwVa3fMnsW7NkAQFeRJIyetgGgaAi04EALw_wcB
https://urun.n11.com/anakart/msi-b4...f3r2pYBc5rnrwZfTbEMaApuMEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
@utkuversus Fazla düz konuşmuşsunuz B450 de rakibi yok X470 te rakibi yok vs.vs. diye yanlış bilgi sahibisiniz ve insanlarıda yanlış yönlendiriyorsunuz.

Ayrıca 2700X Ryzen 3600 modele en yakın FPS performansını gösteren en iyi F/P üst düzey işlemcilerden birisidir. Tabi çok az fark ile Ryzen 3600 alınabiliyorsa 2700X seçilmemeli. Yada iş + oyun kullanımı varsa 2700X in rakibi o fiyata yok oda ayrı bir konu.
[br]
ASUS B450 Pro ve B450 E Gaming modelleri VRM kalitesi anlamında B450 çipseti için X470 ve X570 kalitesini sunan başarılı modeller. VRM kontrolcüsü olarak tüm B450 serisi birkaç pahalı alternatif model hariç aynı kontrolcülere sahipler. MSI B450 Tomahawk ve Max modeli ASUS saydığım modeller işe aynı kaliteyi sunuyor birbirlerine VRM kanadında ve kontrolcü anlamında üstün değiller. Ayrıca B450 Gaming Plus modeli ve aşağısı MSI Tomahawk ve saydığım ASUS modellere göre VRM kalitesinde daha alt segment buda ayrı bir konu.

Birde X470 MSI Gaming Plus en alınabilir anakart ki bu anakartında VRM yapısı ve kontrolcüsü B450 çipsetindeki ile aynı düşük segment X470 çipsetine göre günümüz için sadece artısı X470 çipsetinin getirdikleri başka artısı yok FAZ yapısı olarak.

Gelelim X570 çipsetinde MSI markasının Ace , Unify , Creation ve Godlike modellerinde VRM kontrolü ve ısısı + Wifi sorunu veya başka bşr sorun yok. sorun diğer tüm modellerde. X570 anakartlarda F/P kralı şuan için ASUS X570 TUF Pro modeli 1.5K fiyata 3950X gibi bir işlemci VRM ısılarından ve FAZ yapısından etkilenmeden OC edebileceğiniz en iyi F/P anakart. Ondan sonra fazla yukarı çıkmadan 2K bütçe cibarına ASUS X570-E , MSI X570 Unify , Gigabyte X570 Ultra ve Asrock X570 Taichi modelleri alabileceğiniz üst seviye VRM yapısına sahip 2K civarında fiyatı olan anakartlar.

İşin özüne gelirsek benim bu doğrultuda önerilerim şunlar olur.

2700X işlemcisini düz normal kullacakasanız en basit bir B450 anakart alabilirsiniz ama ben olsam Gigabyte B450 Gaming X alırım 600 TL civarında minimum bunu öneririm ve az daha çıkarsanız bşraz OC yapmak için ASUS B450 TUF Pro veya MSI B450 Tomahawk yada Tomahawk Max alabilirsiniz. 700-800 TL arasında bunlarda. Eğer ciddi OC yapacaksanız X470 modelleri geçin X570 modellerden sadece ASUS X570 TUF Pro öneririm ama X470 ve X570 anakartların CPU güç girişleri 8 pin den fazla oluyor ve buda PSU seçerken buna uygun PSU seçmenize sebep oluyor ama buna uygun PSU lar çok pahalı oldukları için X570 çipsetini seçerken birde fazladan PSU masrafı olmasın diye Gigabyte X570 Elite modelini alabilirsiniz fiyatı 1.5K civarında olması gerek. Bu Gigabyte X570 Elite modeli sadece tek 8 pin CPU güç girişi ile çalışıyor bu sayede ektra pahalı bir PSU masrafından kaçmış olursunuz. 2700X için X570 önermem ama ileriye yatırım olsun ileride güçlü bir 3000 serisi işlemci takacaksanız alabilirsiniz orası başka.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri